+2 oy
846 göst.
Diğer kategorisinde (4,695 puan) tarafından

Bir arkadaşımın kızı 5 yaşında bu tur resimler çiziyor sürekli internetten baktik cinsel istismar diyor bir fikri başına gelen var mı bir çözüm bulan her yere çiziyor bunları 

image

image

15 Cevaplar

+5 oy
(1,256 puan) tarafından

Acil pedagog.

Bir aile resmi çizmesi veya pedagogun oyun oynamasıyla her şey açığa çıkar. Çocuklar bizim gibi dertlerini anlatamayabilir ama oyunlarla resimlerle çok şey anlatıyorlar. Hemen en acilinden bir randevu alın. 

(4,695 puan) tarafından

Saol canım 

(1,256 puan) tarafından

Yorumları da okudum şimdi. Ya ananesindeyken cinsel bir birleşmeye şahit olduysa? Ehveni şer ama buna bile razıyım şu an.

Ya bu argo sözler kadının erkeğe o esnada kullandığı bir cümleyse?

Ya bu çizimler penetrasyon anıysa?

Pedagogla görüşmek zor bir şey değil, kötü bir şey hiç değil. Bize de haber verirsin inşallah aklımız kalacak. 

(4,695 puan) tarafından

Canım çözdük bu YouTube da bir takım şeyler izlemiş ordan görmüş annesi telefona kısıtlama getirecek şimdi bulduk geçmişte bulmuş annesi 

(1,256 puan) tarafından

Elhamdülillah 😩😩😩

(4,695 puan) tarafından

Canım böyle amigo kızlar gibi bir şey var böyle flim gibi açık saçık giyiniyorlar öpüşme bilemm gel ben sana neler ogretecem işte ister yala ister ısır böyle şeyler yazıyor annesi bir attı ki açtık baktık neler neler izlemiş ananesine gidince ananesi telefonu daha çok verdiği için daha çok izliyormuş 

-Reklam-
+1 oy
(4,695 puan) tarafından

Bir fikri olan bu 

+1 oy
tarafından

Yani bunun cinsel istosmarla ne alakası var anlamayamadim

(4,695 puan) tarafından

Sürekli yuvarlak birşeyler çiziyor içine bir sopa çiziyor ve sürekli kırmızı şekilde çiziyor ve sürekli agizinda değişik laflar var amimi ye diyor aynı zamanda korkuyor annesinden ayrılmaya korkuyorum 

+1 oy
(3,706 puan) tarafından

Kiza sordunuz mu ? Burda ne çizmek istedin diye. Yanı sadece yerinden değerlendirmemek lazım. Ama her ihtimale karşı bir pedegogla görüşsünler ihmal etmesinler.  

(3,706 puan) tarafından

Ay yüreğim hopladı resmen. Inşallah düşündüğünüz gibi değildir ama hiç geç kalmadan pedegoga gitsinler ama babaya söylemesin. Burdan da haber vermeyi unutma . Ama anneanneye gittikten sonra böyle olmuşsa babayla ne alakası var. Dede dayı yada kuzen belki konu komşu. Var mı orada böyle birileri.

(4,695 puan) tarafından

Tamam canım haber edecem 

(2,377 puan) tarafından

Ya orda bişey mi gördü acaba 

(4,695 puan) tarafından

Bilmiyoruz ki canım ya son zamanlar da böyle önceden böyle değildi şuan arkadaşımda yanimda 

(4,695 puan) tarafından

Dedesinle dayilarinla sürekli yalnız kalıyormuş 

+1 oy
(2,905 puan) tarafından

Cinsel istismar olabileceğini düşündürecek bir neden mi var ki?

En iyisi bir pedagog ile görüşmek. 

(4,695 puan) tarafından

Bu aralar sürekli amimi ye diyor bide bu aralar babasınla kalmak istemiyor annesininden kopamıyor 

(2,905 puan) tarafından

Mutlaka ama mutlaka bir uzmana danışın. Eğer bir şey var ise destek almalı. 

(4,695 puan) tarafından

Canım YouTube'dan bir takım şeyler izlemis ondanda etkilenmiş  olabilir 

+1 oy
(1,368 puan) tarafından

Off ne alaka ya

0 oy
(381 puan) tarafından

Yok ya değildir lütfen olmasın belki kırmızı renkler hoşuna gidiyordur sorsaydınız veya sordunuz mu neden böyle bireyler çizdiğini

(4,695 puan) tarafından

Canım babasınla kalmaktan korkuyor annesinden kopamıyor vücudunun bazı bölgelerini saklıyor sürekli amimi ye diyor bu aralar sürekli yuvarlak çizip içine sopa çiziyor 

(381 puan) tarafından

Babasından mi korkuyor o mu birssy yapiyor acaba çocuğa mı öyle şeyler söylüyorlar ki

(4,695 puan) tarafından

Yok canım ananesnnde kalmış ondan sonra başlamış bu anneye bağımlılık annesinden geldikten sonra amimi ye gibi kelimeler öğrenmiş ve bunları çizmeye başlamış babası zaten evde olmuyormuş genelde şehir dışında oluyor bende arkadaşımın yanındayım zaten 

(381 puan) tarafından

Acabaaaaa gittiği yerde mi birsey oldu biran önce pedagog gitmeliler 

(4,695 puan) tarafından

Tamam canım saol 

0 oy
(17,068 puan) tarafından

Resimler nedense ürkütücü geldi ya bir sorun var bunun altında belli bu tarz şeyler aslında çok büyük anlam taşıyor olabilir çocukta bunu kağıda dökmüş gibi görünüyor inşallah düşündüğümüz gibi birşey yoktur 😵‍💫

(1,609 puan) tarafından
+1

Nasıl ya 5 yaşındaki çocuk nasıl izleyebiliyor   onu nasl buluyor  

(4,695 puan) tarafından
+1

Valla canım amigo kızlar iyi kız kötü kız diye birşey böyle kızlar giyinmiş açık saçık sonrasında öpüşüyorlar işte gel ben sana ogretecem diyor bir şeyler birşeyler böyle abuk subuk şeyler yani annesi diyor nasıl ne bulmuş bilmiyorum ama baya izlemiş geçmiş hep onların seylerinle dolu dedi dedim at bakayım ne izlemiş bir açtım ki öpüşüyorlar aşık oluyorlar mis bilemm bir takım hareketler ananesine gidince daha çok izliyormuş telefon veriyor ya ordan izliyormuş dedi kısıtlama getirecem 

(17,068 puan) tarafından

Anneannesine neden bırakıyor çocuğu böyle habire telefon verdiğini bilmiyor mu yazık çocuğa normal gelecek bu şeyler devamlı izlerse şimdi kısıtlama getirse oraya gidince yine istediği gibi açabilir 

(1,609 puan) tarafından
+1

Bakamiyor babasına versjn anneannesind niye birakiyor ki anlamadım demkki çocuğa telefonu verip herkes kendi hayatına dalıyor nasıl görmüyorlar izledigini benmde 5 yaş oğlum var ne açmasını bilir   ne izler bakarım aciyorsam TV'den açarım ki tele alismasin

(4,695 puan) tarafından
+1

Valla canım dediki kısıtlama koyacam ananesinede soyleyecem dedi ama o kadarını bilmiyorum 

0 oy
(2,142 puan) tarafından

Yalnız 5 yaşında bir çocuk tam konuşabilir.  

Bu benim bedenim, hayır diyebilirim, ben istemezsem dokunamazsın şarkısı var. Onu youtubedan açın. Dinlesin. Ardından sorun bunlar özel bölgemiz biz istemesek kimse dokunamaz deyin . Bu şarkı çok güzel bir çocuk şarkısı. Allah korusun eğer bisey yaşadıysa orda sizinle konuşabilir. 

(4,695 puan) tarafından

Tamam canım saol 

0 oy
(1,609 puan) tarafından

Niye bilmiyorum ama içim bı hoş oldu 5 yasına değecek oğlum var o kdr güzel şeyler ciziyo ve gülücük Ler çiçekler kalpler  ne kdr bize kizsada bazen mutlu bnce  ama tuaf heldi niryse sohbet ederek sorulablr bı pedoligdn yardım alın 

(4,695 puan) tarafından

Tamam canım cekingen biri bide annesine gitmiş konusmalari tuaflasmis amimi ye falan diyormuş 

0 oy
(994 puan) tarafından

Annenin sakin bi şekilde tatlı tatlı oynarken çocuğu konuşturması lazım 5 yaşındaki çocuk konuşur korkularını anlatır. Yeter ki anne sakin olsun çocuğa güven versin açılır çocuk eğer kötü bi durum varsa inşallah yoktur. Bide çocuk baba dışında kuzen akraba filan görüyor mu kimlerle oynuyo dede amca dayı filan hepsini araştırmak lazım. Benim kızımda 5 yaşında öğretmenin konuşma şeklini bile taklit ederek anlatıyor sınıfta olanları mimik hareketlerine kdar. Bebekleriyle oynarken okulda olan şeyleri taklit ediyor kendi öğretmen oluyor bebekleri azarlıyor kızıma sordum niye böyle yaptın. öğretmenim erkeklere çok bağırıyor onlar yaramazlık yapınca diyor. 

(4,695 puan) tarafından

Canım YouTube'dan cinsel içerikli şeyler izlemiş 

0 oy
(21 puan) tarafından

Yorumları da okudum da daha ne yapsın çocuk? Erkeklerden korkuyor ıstısmar ıcerıklı sözcük kullanıyor ıkı tane oyuncak alın elınıze bu erkek bu kız olsun bu kım olsun buna napıyor dıye sorun hadı sen erkek ol ben kız olucam onunla konuş dıye oyuncak yoluyla anlatır en ıyı anlayacak olan da annesı ve lütfen o cocuga inansın çocuklar masumdur bılmedıklerı seyı söyleyemez yapamazlar bu bır kadına yapılan ıstısmar veya gözü önünde ızletılen bırseyde olabılır arkadaşlarda demıs pedagog ben olsam asla beklemez şu sozlerı duyar duymaz zaman kaybetmeden kosardım pedogag

(4,695 puan) tarafından

Canım YouTube'dan cinsel içerikli şeyler izlemiş karşına çıkmış devam etmiş muhtemelen izlemeye yani amigo kızlar falan yazıyor işte bebeklerini dudak dudak oluşturuyorlar falan filan yani bende şahit oldum kızı ma dedim kimden gördüm dedi anne komşunun kızından gördüm 

0 oy
(1,575 puan) tarafından

Pedagog ile görüşme sağlanması lazım resimleri onlara da gösterin bir çocuk derdini anlatamiyorsa resime döker renklerin çizimlerin anlamları vardır misal büyük el çiziyorsa şiddet vardır kimisi çocuk bu ne var diye düşünüyor ama öyle değil birşeyler anlatmak istiyor ama korkuyordur içindeki sıkıntıyı da ya resime döker ya oyuna her ihtimale karşı da pedagog görmesi lazım bide babayla neden yanlız kalmak istemiyor erkeklerden neden korkuyor bunlarin hepsi soru işareti konuşmaya çalışmak yerine pedagog görürse daha iyi ilerlersiniz onlar nasıl yaklaşacağını daha iyi bilir 

(4,695 puan) tarafından

Aynen öyle canım güya renkli bir şeyler bir actikki neler neler 

(1,575 puan) tarafından

Sen söyleyince merak ettim bende baktım ama hiç normal değil yine de pedagog görsün nasıl ilerlemesi gerektiğini en iyi onlar bilir ama izlediklerine de dikkat etsin 

(4,695 puan) tarafından

Evet canım gerçekten bende söyledim dedi rendavu alalim götürecek arkadaşım 

(1,575 puan) tarafından

Sorunu çözebilirler insaAllah altından başka birşey çıkmasın da

(4,695 puan) tarafından

İnşallah canım 

0 oy
(2,679 puan) tarafından

Aşağıda okudum yorumları ya birşey mi yaptılar acaba çocuğa ayyy Allah korusun iyi bir pedagog görmeli

(4,695 puan) tarafından

Valla bilmiyoruz canım ya bakalım ne çıkacak YouTube da bazı videolar bulduk 

(2,679 puan) tarafından

Naptınız

(4,695 puan) tarafından

Canım arkadasim telefon yasağı koydu birde pedolog rendavu alacaz bugün biraz resim cizdirdim düzgün bir adam cizwmiyor mesela bir kadın çizmiş memeleri dışarda arkadaşım dedi ipek ne yapacam ben yani pedolog şart dedik bakalim 

(2,679 puan) tarafından

Ayyyy inşallah pedagog çözer bu işi 

(4,695 puan) tarafından

İnşallah canım 

0 oy
(53,604 puan) tarafından

yorumları okuyamadim bile dayiyla dedeyle.yalniz kaliyorsa bisey yaşamıştır yavrucak annesi ne bekliyor pedagog icin

(4,695 puan) tarafından

Götürecek canım rendavu aldık 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 738 göst.
9 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 202 göst.
7 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 928 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Gonul. yaram (818 puan) tarafından soruldu