Kızlar 3 yaşında bi oglum var saçlarını hiç kestirmedik kenarlarını aldırıyoruz baglıyoruz oda çok memnun ama günahmı bilmiyorum onu soracktım
Neden günah olsun ki
Erkek ya uzun saç
1 yaşı oldumu sıfıra vururuz pis saç derler bizde sonra çıkan saçı kızsa uzatır veya keseriz isteğe bağlı , erkekse erkek saç tıraşı yaparız . Omuzlarına kadar uzun değilse günah değildir diye biliyorum ama sen yinede araştır
Açınca omzunda
Oğlum 6 yaşına gelene kadar hiç makas vurdurmadik şuan kısa çok uzundu
Anladım
Niye gunah olsun ki peygamber efendimizde yeri gelince sacini uzatmis kafiler musrikler kisattiginda uzatmis uzattiginda kisaltmis onlara benzememek icin ama baglamak cocugun fitratina aykiri 1 yasina kadar bende yaptim o hatayi suan pismanim cocugu fitratina aykiri buyutmek gelecegi icin cok mesajlar veriyo cocuga
Peygamber efendimiz hiç uzatmamış sadece harp esnasınsa uzamış saçları
Bizde sevdik böyle kestirmedik bilmiyorum birazdaha dursun bklm kendi de kestirin derse ozaman diyorum
Kurs zamani hocalardan oyle duymustum ben
Ne gibi mesela fıtratına haykiri gay mi olur??
Günah niye olsun bende uzattım beline kadar 4 yaş kadar o kadar güzeldi herkes diyordu bu kız erkek saçı böyle güzel yumuşak olmaz nereye gitsem ne güzel kızın var diyorlardu çocuk artık sinir olmaya başladı ben erkeğim diye kestirdik şimdi çok rahat
Anladım canım biz erkek oldugunu belirtiyoruz traş oluyor tepesi dıruyo etrafını toplatıyoruz
O kesim caiz değil Peygamber Efendimiz ya hepsini kesin yada kesmeyin buyurmuş bir tarafı kesip bir tarafı bırakılmasını çirkin görmüş
Onu bilmiyorum
Uzatınca sevap oluyor mu ? Kız çocuğunu kısa saç gezdirmek ne ka nahoş ise erkek çocuğunuda uzun saç gezdirmek o ka nahoş. Allahu Tealanın yarattığı fıtrata uygun davranmak icab eder. Erkek çocuk saç uzunluğu asla toplanacak kadar uzunlukta olmamalı. Kız çocuğununda erkek saçı gibi kısa olmamalı. Bu sefer çocuklarda cinsiyet karmaşası yaşıyor. Etraftan işte aaa ne güzel saçları var kız gibi diyor bu hakikatten zulumdur. Kız arzusu var ise annenin kız çocuğu doğurana kadar gebe kalsın. Aynı şekilde erkek gibi yetiştiriyorlar genelde kızlarını buda yanlış bir tutum. Kıyafeti saçı cinsiyete uygun şekilde olmalı.
Anladım canım gözümüz alıştı valla biraz daha dursun bklm kendide rahatsız olursa kestiririz
Benim oglum 4 aylik bende kestirecek cok uzun hep terliyor haftaya kesecez inşallah
Daha 4 aylıkmış azdır fazla saç yoktur
Yok cnm uzun baya o yuzden kestirecez doğduğunda saci çoktu gittikce uzadı
Siz bilirsiniz tabi
niye gunah olsun ki. ama kestirmemek de sacma kestir cocuk rahat etsin:)
Casper bacım mutlu gökduman merkezlerine gittinmi hiç
yok canim hic gitmedim . istanbul anadolu yakasinda subesi varmi bilmiyorum hic duymadim yani
Annemlerin oraya açılmış duruş baya donanımlı ama hava mı gerçek mi çözemedim 😅
instgram sayfasi varsa yaptiginislere islemlere bak. dedigin gibi kimisi cok havali oluyor girunus ama isler vasat oluyor 😂
Seviyoruz kestiremedik
1,472,668 soru
24,114,112 cevap
333,130 kullanıcı