0 oy
188 göst.
Diğer kategorisinde (198 puan) tarafından

Diyelim ki sahura kalkamadik sabah uyandık 8 gibi filan niyet etsek olmaz dimi imsak geçince 

6 Cevaplar

0 oy
(1,935 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Niyet kalpten edilir, illa dile lüzum yoktur. Dil ile etmek de güzel tabi. Eğer yarın tutacağınıza dair bir kanaatiniz vardıysa ve sahura da kalkacakken kalkamadıysanız o zaman zaten niyet yerine geçer. Ama imsaktan sonra niyet olmaz. Yani imsaktan önce tutup tutmamaya karar veremeyip imsaktan sonra aman nolacak tutayım bari gibi düşünceler niyet olmaz. Yoksa Hanefiler için imsaktan sonra da niyet olur ama şafiiler mutlaka imsaktan önce almalıdır. Eksik yazmayalım. 

O sebeple büyükler ramazanın başında toplu halde ve her gün iftarda yemekten hemen sonra niyet etmeyi tavsiye etmişlerdir. 

tarafından

Mesela alarm kuruyoruz kalkıp bir bardak su içip oruç diye kalkıyoruz buda niyet oluyormu 

Bize küçükken sahura kalkman zaten bir niyet diye beynimize isletmisler bazen unutuyorum aklıma.gelince niyet alıyorum hemide 2.3 kereee🫠

(1,935 puan) tarafından

Evet sahura kalkmak zaten başlı başına niyettir zira dünya hayatı boyunca sahura yalnızca oruç tutmak için kalkılır. Şu zamana kadar keyfi “sahur” yapmak diye bir şey duymadım ben 😁

tarafından

Mesela ben şuan alarm kuruyorum tamamı alarm 5 20ye falan kuruluyor sadece su içiyorum çünkü 

Haliyle bazen yorgun olunca kalkamıyorum ama imsaktan sonra gözümü açıyorum smdi o alarm niyet oluyormu 😀

(1,935 puan) tarafından

Oluyor. Sahur farz değil sünnettir. Kaçırılırsa bir şey olmaz. Ki zaten kalkma niyetiyle alarm kurup yatıyorsunuz. 

tarafından

Çok sagolasin 😀🫠

-Reklam-
0 oy
(1,113 puan) tarafından

Öğle ezanına kadar niyet edebilirsin. Eşim imam ona sordum kesin olsun diye 😊

(198 puan) tarafından

Diyanet sitesinde edilmez yazmış kafam karisti

(1,113 puan) tarafından

Link var mı bakiyim bi

0 oy
(920 puan) tarafından

Edilirmiş canım kanal 7 deki hoca geçen 11 e kadar felan niyet edebilirsiniz dedi

0 oy
(226 puan) tarafından

Edilir canim

0 oy
(314 puan) tarafından

Öğlene kadar ediliyor 

(198 puan) tarafından

Diyanette de edilmez demişler kafam karıştı 

0 oy
(1,653 puan) tarafından

Ne kadar doğru bilmiyorum ama geçen gün sahura kalkamadım anneme sordum niyet edemedim diye annem bu hak orucu bişey olmaz dedi 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 157 göst.
5 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 527 göst.
24 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Asabii (839 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 221 göst.
12 Şubat 2025 Diğer kategorisinde UmAYElcin (302 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 248 göst.