Diyelim ki sahura kalkamadik sabah uyandık 8 gibi filan niyet etsek olmaz dimi imsak geçince
Niyet kalpten edilir, illa dile lüzum yoktur. Dil ile etmek de güzel tabi. Eğer yarın tutacağınıza dair bir kanaatiniz vardıysa ve sahura da kalkacakken kalkamadıysanız o zaman zaten niyet yerine geçer. Ama imsaktan sonra niyet olmaz. Yani imsaktan önce tutup tutmamaya karar veremeyip imsaktan sonra aman nolacak tutayım bari gibi düşünceler niyet olmaz. Yoksa Hanefiler için imsaktan sonra da niyet olur ama şafiiler mutlaka imsaktan önce almalıdır. Eksik yazmayalım.
O sebeple büyükler ramazanın başında toplu halde ve her gün iftarda yemekten hemen sonra niyet etmeyi tavsiye etmişlerdir.
Mesela alarm kuruyoruz kalkıp bir bardak su içip oruç diye kalkıyoruz buda niyet oluyormu
Bize küçükken sahura kalkman zaten bir niyet diye beynimize isletmisler bazen unutuyorum aklıma.gelince niyet alıyorum hemide 2.3 kereee🫠
Evet sahura kalkmak zaten başlı başına niyettir zira dünya hayatı boyunca sahura yalnızca oruç tutmak için kalkılır. Şu zamana kadar keyfi “sahur” yapmak diye bir şey duymadım ben 😁
Mesela ben şuan alarm kuruyorum tamamı alarm 5 20ye falan kuruluyor sadece su içiyorum çünkü
Haliyle bazen yorgun olunca kalkamıyorum ama imsaktan sonra gözümü açıyorum smdi o alarm niyet oluyormu 😀
Oluyor. Sahur farz değil sünnettir. Kaçırılırsa bir şey olmaz. Ki zaten kalkma niyetiyle alarm kurup yatıyorsunuz.
Çok sagolasin 😀🫠
Öğle ezanına kadar niyet edebilirsin. Eşim imam ona sordum kesin olsun diye 😊
Diyanet sitesinde edilmez yazmış kafam karisti
Link var mı bakiyim bi
Edilirmiş canım kanal 7 deki hoca geçen 11 e kadar felan niyet edebilirsiniz dedi
Edilir canim
Öğlene kadar ediliyor
Diyanette de edilmez demişler kafam karıştı
Ne kadar doğru bilmiyorum ama geçen gün sahura kalkamadım anneme sordum niyet edemedim diye annem bu hak orucu bişey olmaz dedi
1,498,340 soru
24,475,467 cevap
355,424 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın