+3 oy
239 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,834 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

5.5 aylık bebeğimi kucakta uyutuyorum. Arada akşam uykusuna geçerken yan yana uzanıp uyuyoruz. Hiç ayakta sallamadım. Dedim ki ilerde kendi kendine uyumaya geçmesi kolay olur. Bilmem öyle mi olacak:))

Bunun sonu nereye varacak?

Ağırlaşınca bıkıp direkt ayakta sallamaya mı geçiliyor yoksa? Yoksa hafif oturur pozisyonda uyutmaya başlayıp daha mı kolay oluyor az daha büyüyünce?

11 Cevaplar

+3 oy
(2,166 puan) tarafından

Ben oğlumu öyle büyüttüm kucakta uyuyunca direk bıraktım ama hiç uykusuna kucakta devam ettirmwdim gaz çıkarir pozisyonda kafasını omzuma dayar uyurdu ama kızım oldu şimdi 4 aylık kaynanam sağolsun sallamaya alistirdi kızı 3 aydır ne çekiyorum bıraksın diye yeni yeni kucakta uyuyup bırakmaya alıştı oda hafif sallama şeklinde azmedip onuda bıraktircam inşallah. Sana tavsiyem uykusu tamamen gelene kdr yatırma yanına uzan poposuna pis pis diyerek uyutmaya alıştır ilk bı kaç gün aşırı zor oluyor ağlıyor direniyor ama alisiyor

(4,834 puan) tarafından

Ya benim kayınvalide de sağlık sorunlarından biraz da kucakta tutamıyor fazla yatay olarak. Ben öyle uyutuyorum çünkü. O da ayakta sallama heveslisi. Bırakıp da gidemiyorum. Bi gün çark edicem salla ne yapalım benim işimi halletmem lazım diye😁

Geceleri bazen aynı dediğiniz gibi poposuna pat patla uykuya geçiyoruz. Ama bazen bekleyemiyorum kucağa alıyorum uyumayacak gibiyse.

Gündüz olmuyor ama evde bi çocuk daha var. Nasıl yapsam bilmiyorum. 

(1,782 puan) tarafından

citipiti benim kayınvalidem de hep ayakta sallayarak uyuttu. bütün gündüz o bakıyor çocuklara ve hala oradayken ayakta sallanarak uyuyorlar. bizde alışkanlık falan yapmadı. hatta huzursuz oldukları gün kaynanamda kucağına alıyor uyutmak için mecburen. kucakta uyutmak ona da zor geliyor o nedenle sallıyor. doğduklarından beri bizim düzen böyle. ondayken farklı talepleri oluyor çocukların bendeyken farklı

(4,834 puan) tarafından

Öyle mi dersin? Ama mesela bu ara diş huzursuzluğu da var. Bi gün uyutamam işim olur ya da kalabalık olur hadi salla gitsinlere dayanamam ben de ayakta sallamaya başlarım diye korkuyorum 😄

(1,782 puan) tarafından

sen öyle tercih edersen bilemem tabi :) bana ayakta sallamak zor geliyor kucak daha pratik yada yanıma yatırmam daha konforlu çünkü o şekilde ben de dinlenebiliyorum ama ayakta olunca insanın beli ağrıyor

-Reklam-
+1 oy
(1,782 puan) tarafından

o kişi benim. kucakta uyutuyordum şuan 2 yaşında ikizlerim. ayakta sallayınca çok uykuları varsa uyuyorlar ama huzursuzlarsa asla ayakta durmuyorlar (yeterli yakınlığı hissedemediklerini düşünüyorum) eğer huzursuzlarsa önce kucağıma yatırıyorum sonra yavaşça yanıma yatırıyorum. keyifleri yerindeyse direk yan yana yatıyoruz. kızımın biri özellikle yanımda yatmak istiyor. mekan farketmeksizin yanına yatarsam uyuyor. yani zor falan olmadı bizim. 

bazen ben de acaba bağımlılık olur mu diye düşünüyorum ama çoğunluk bunun normal olduğunu söylüyor. 

11. aydan beri kendi odalarında uyutuyorum. gece uyandıkça yanıma alıyorum tabi eğer isterlerse

(4,834 puan) tarafından

Gündüz de aynı şekilde mi? Bir de misafir varken veya siz misafirlikteyken nasıl yapıyorsunuz?

(1,782 puan) tarafından

mesela dün gündüz 2 uyku yapmışlar ikisini de kendileri uyumuşlar. salonda sürünüyorlarmış, eşim de böyle olmaz yatağımıza gidelim demiş götürmüş yatırmış çıkmış, uyumuşlar. misafirlikte çok uyutmuyorum artık çünkü benim çocuklarım karanlık ve sessiz ortam istiyorlar uyurken. misafirlikte uyumuyorlar zaten kendileri. o gün eve kaçta döndüysek o zaman uyuyorlar 12, 1 artık kaç olursa. misafir bizim evdeyse de ortam şenlikliyse uyumuyorlar ama sıkıcı bir misafirse ve uykuları geldiyse götürüp odalarına uyutuyorum. tabi çok uykuları gelince götürüyorum. 

özetle ben uykularının gelmesini, onların uykuyu talep etmesini bekliyorum. durduk yere hadi saatiniz geldi yatın diye zorlamayınca çok kolay oluyor uyutması.

(4,834 puan) tarafından

Benimki de karanlık ve sessiz ortam arıyor gece. Kuzenler var bir sürü hepsi de çok sesli, uyutmuyorlar sesten, ayrı odada olsa bile bir yüksek sese uyanıveriyor. Gündüz ışıklı yerde uiyur da sesini de aşırı olmaması lazım. 

Sizinki uyuyamayınca huysuzlanmıyor mu?

(1,782 puan) tarafından

uyuyamama olmuyor ki ama. uykusu gelince sakin ve loş bi ortam sağlayıp önce sakinleşmelerini sağlıyoruz biz. aynı yetişkin gibi. vücut gevşedikten sonra her koşulda uyuyorlar. arada zorlandıkları oluyor tabi o zamanlarda da işte ilahi, ninni, dua vs desteği ile kucağımda rahatlatıyorum

(4,834 puan) tarafından

Ramazan ayı mesela geç saate kaldı uyutamadım bijaç sefer. Öyle ses yapıyor ki çocuklar. Ayrı odada uyutsam bile o sese uyanıyor hemen. Ayakta sallama tavsiyeleri veriliyor falan:) E yine uyanacak diyorum. Ayakta gidene kadar idare edilir uyutulur en azından dendi mesela.

Benimki uyuyamayınca çok huysuz, arada gözler gitti ama bi türlü dalamayınca ağladı durdu o akşam. Alışır dendi sesini kısan da olmadı:)

+1 oy
(7,953 puan) tarafından

image

bebekken emerken en kolay memede uyutmak emziririken sizip yatirmak. buyuyunce de ayakda kolda derman kalmaz  memeyi brakinca kizimi emer posisyinda kucagimda ben otururken uyuttum bir ay. sonra ansizin kendi yataginda uyumak istedi . onu yatirdim ben odada bekledim. 22 aylikti. oglumu memeden 17 ayda kesti. onuda biyle salincakda sallayip uyutup yerine koyuyorum. baska bir yerdeysek evden baska yerdeysek uyku saati biraz gecikio kendi kendine siziyor yerde koltukta sagda solda. evde de siziyor ama ben sabredemiyorum biran once uyusun diye bole salliyorum.:) isim varsa sizmasini bekliyorumda yoksa hian once uyusun diye heycandan sabredemiyorum😂😂
(4,834 puan) tarafından

Sizin durumunuz yine iyiymiş bizimki de öyle olsa şikayet etmem😁 Erken düzelmiş gibi maşallah. 

2.çocuk bizimki. İlki ayakta memede sonra tekrar ayakta ızun süre gitti de🙃

+1 oy
(7,953 puan) tarafından

kendi kendine sizip halabiliyirsa yatagina koyup yaninda beklemen kucagina almaman daha iyi yapabilirsen. olmassa kendisi yattigi yerde sizip kalsin mayissin. sabredebilir beklersen. ben sabredemiyorum uyku saati kacmasin diye

(4,834 puan) tarafından

Evde bi çocuk daha var pek olmuyor. Gerçi büyük biraz söz dinler ama misafir varken falan nasıl oluyor bu işler bilmiyorum 

+1 oy
(1,725 puan) tarafından

İlk 2 ay omuzumda gezerek uyudu 3-4 aylık iken yatakta uzanıp emerek uyudu 4-6 aylık iken ayakta salllayarak uyudu 7-8 aylık iken kucakta pış pış ile uyudu 8.5 aylıktan itibaren kucakta gezerek pış pış ile uyutuyorum her dönem değişti yani bizim sürecç

(4,834 puan) tarafından

Benim de bu 2.çocuk. ilki ayakta memede karışık gitmişti. Zordu yaa.

+1 oy
tarafından

Doğduğu günden itibaren ile hiç sıkılmadım o kadar çok hoşuma da gidiyor ki bebekliğinden beri sürekli kucağımda emzirerek uyutuyorum şu an 17 aylık o kadar çok seviyorum ki kucağımda uyuya kalmasına 

(4,834 puan) tarafından

Evet gerçekten de insan özlüyor. Ben de ilk çocuk memeyi bıraktıktan sonra çok özlemiştim😊

+1 oy
(1,151 puan) tarafından

Evet ayakta sallamaya geciliyor:))

(4,834 puan) tarafından

:))) Çark edicem de inat yapıyorum gibi geliyor bana da😄

+1 oy
tarafından

6 aylıkken başlıyorsun kuckaya sallamaya 6 yaşına kadar sallıyorsun 😂😂

(4,834 puan) tarafından

6 yaşına kadar mı😄

+1 oy
(6,335 puan) tarafından

1 yasina kadar kucagimda,omzumda uyuttum. Tabi bizim uyku sorunumuz vardi. Dalma problemi var. 

Sonra oglenleri tek uykuya gecti. 2 yasina kadar da emerek uyudu. Sonra emerken pis pis yaptim bi kac ayda oyle uyudu. Sonra emdikten sonra beni yatagima koy pis pis yap dedi. Tabi bu sekil uyuma suresi 1-2 saati buluyodu. 1-2 saate anca daliyodu yani. 

Suan 3.5 yasinda yatagina yatar ben kitap okurum bazden cok yorgunsa kitabi okurken dalar. Genelde de kitap sonrasi pis pis yaparim. Yarim saate uyumus oluyo. 8 de odaya giriyoruz 8:45 gibi uyuyo. 

(4,834 puan) tarafından

Bizimki de arada emerek gidiyor bu ara. Nasıl yapıcam bilmiyorum 

+1 oy
(816 puan) tarafından

Ben de kucağımda uyutuyorum hiç sallamadım birkaç kere denedim istemedi şimdi 10 aylık bazen kucağımda uyutuyorum bazen memede bazen de yanına uzanıp öpüyorum öyle uyuyor

(4,834 puan) tarafından

Birine bırakmak zorunda kaldığınızda nasıl uyutuyorlar?

(816 puan) tarafından

Birine hiç bırakmadım yalnızım yakınımda da kimse yok

(4,834 puan) tarafından

O da bu konuda avantaj galiba

+1 oy
(604 puan) tarafından

Bence ayağa alıştırın ama kucağa alıştırmayın böylesi daha zor ya da emzik verin o şekilde uyutun ben kucağımda uyutuyordum şimdi 18 aylık halda kucağımda uyumak istiyor yanımda uyumak istiyor asla benden ayrılamıyor gece uyanıp benim yanıma geliyor bende 27 haftalık gebeyim karnıma tekme atıcak korkusuyla arkamı dönüyorum oda uyandığunda bu sefer benim üzerime uzanmak istiyor başını göğsüme koyuyor beni öp diye başını yüzüme koyuyor belki sizinki böyle olmaz ama gene de alıştırmayın derim 

(604 puan) tarafından

Valla size yaşanacak şeyleri anlatıyorum ama gene de siz bilirsiniz sizin için diyorum şuan asla evimi dahi temizleyemiyorum ramazan için hatim bıraktım kucağımda oturuyor ben okuyana kadar ne versrm benimle ye diye ağlıyor oyuncak veriyorum benimle oyna diyo babasıyla bi yere gidince asla ben orda olmamalıyım babası giydirip çıkarıyor ben ordaysam ağlıyor sende gel diye

(4,834 puan) tarafından

Ay herkeste mi böyle acaba ya🤯

(604 puan) tarafından

Bi soralım acaba bütün annelerde mi böyle yoksa bizimki mi böyle

(4,834 puan) tarafından

Valla 6 ayı dolsun bari sallıycam nerdeyse yorumunuzdan sonra😄

(604 puan) tarafından

Hahahah sanki 6 ayıda beklemezsiniz gibi ztn belli bir süre boyunca kendileri uyuyorlar

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 273 göst.
13 Şubat 2024 Diğer kategorisinde rkelleci (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 740 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 222 göst.
0 oy
4 cevap 314 göst.
12 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Thinkofvictory (872 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,816 soru

23,901,453 cevap

322,460 kullanıcı

...