0 oy
113 göst.
Diğer kategorisinde (978 puan) tarafından

Öncelikle salça vs sürerek bir şeyler sürerek bitirmek istemiyorum. Böyle yapanlara saygım sonsuz ama ben konuşarak halletmek istiyorum. Gün boyu emmedenndurabiliyor bir tek akşam uyurken meme dışında uyumuyor öyle uyuduğu içinde gece de arada kalkıp meme emiyor. Sabahta uyanıp yataktan kalkana kadar emmek istiyor. Kalktığımız andan sonrası sorun yok. Akşama kadar vermedim uyumak istersen anne neden meme yok neden vermiyorsun vs diyor bende bu sefer kıyamıyorum artık kararlı olmam lazım içim çekiliyor resmen. Yardımcı olursanız sevinirim. Masaj yapıyorum sırtına bazen öyle geri döndürüyorum ama ağlıyor bu sefer komşular rahatsız olmasın diye tekrar meme veriyorum

4 Cevaplar

0 oy
(12,084 puan) tarafından

Meme hasta olmuş diyeceksin canım. Çok zorlanırsan bir damla sirke sür. Görüntu bozulmadığı için etkilenmiyor çocuklar. 

Bende senin gibi kesinlikle memeye salça saç bant vs yapıştırp çocukta travma olmasnı istemediğm için sirke yöntemini denedim ve işe de yaradı. 

Kızıma dedim meme hasta olmuş bak artık süt gelmiyor kötu kokuyor dedim, bir kaç kez emmeye yeltendi anne meme ehh olmuş dedi. 2 günde adapte oldu çocuk ben ondan daha cok ağladım 😃 

çok zor ve duygusal bir süreç İnşallah çabuk atlatırsın benim kızım 23 aylıktı hemen hemen 2 yaşına girecekti ayırdığımda

(978 puan) tarafından

Acaba bu son emzirişim mi diye tribe giriyorum son emzirişim böyle olmamalı falan filan bir ton düşünce ya :D

-Reklam-
0 oy
tarafından

Kararlı olacaksın canim bir iki gün zor olacak ama mecbur eninde sonunda biraktiracaksin büyükmüş anlat sürekli ben kızıma sürekli anlatarak konuşarak biraktirdim zor oldu ama geçti çok şükür bende bir şeyler sürüp travma birakmak istemedim yani tabi sürenlere de saygım sonsuz 🤗

(978 puan) tarafından

Gece nasıl uyuttunuz bu süreçte :) en korktuğum şey

tarafından

Uyanınca sürekli su icirdim 😁 tabi o ağlayınca ben daha çok ağladım gizli saklı çok üzülmüştüm hala da arada gelir öper nasıl mutluydu memeyle ahhh kurban olduğum 😁 benimki zaten gece uyanan bir bebek değildi çok nadir uyaniyordu 

0 oy
(1,084 puan) tarafından

Kendimi gördüm bir an. Kızım daha 20 aylık, kesme düşüncem henüz yok ama şimdiden düşünüyorum ne yapacağımı. Benimki de sadece memede uyuyor. Bir de biz birlikte uyuyoruz. Hem yatak ayırma hem memeden kesme hem tuvalet eğitimi.. Nasıl olacak hiç bilmiyorum 

0 oy
(23,092 puan) tarafından

Hayır tekrar kesinlikle vermemelisin. Bir yola ciktigin zaman ondan geri dönüş yaparsan çocuğun kafası daha çok karışır. Ve bu süreci uzatır. Çocuğun zararına olur. Dirayetli durursan iki üç güne cozersin bu işi. 

Kendi surecimi anlatayım. İlk cocugjmda o şekilde yaptım. İkincide de Allah nasip ederse öyle yaparım. 

Aylar önceden söyledim ara ara hatırlattım. 2 yaşına gelince emme bitecek. Sütü bardaktan içeceksin diye. 2 yaş doğum gününden birkaç gün sonra annemlere gititm. Kalabalıkta daha iyi oyalanir diye. Çünkü bizimki gündüz de emiyordu çok. Orda ufak bir pastaya mum koyup uflettik. Sütü bardaktan içme partisi. Videoya da çektik. İstediği zaman videoyu izlettim. Çok ağladığı zamanlar oldu. Göğsüme bant yapıştırdım. Yara bandı gibi. Emme gitmiş artık dedim. Memenin başını göremeyince şaşırdı. 2 kez gördü sadece o şekilde. İlk gece 45 dk ağladı. Her gece 6 7 kez kalkan çocuk  ilk gece bile sadece 1 kez kalktı . 45 dk ağlayıp uyudu. Ben kucağımda salavat çekerek odada dolaşarak uyuttum. Ayağımda salladım. Derken ikinci gece yine 1 kez uyandı. Bu sefer biraz dhaa az ağladı. Ve 3. Gece hiç kalkmadı. Çok düşkündü. Gece gündüz sayısız emerdi. O bile bu şekilde kolay bıraktı. Sizinki de kolay olur inşallah. Komşuları biraz göz ardı et. Yoksa çocuğun için daha zor olabilir. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 56 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Annelikhisiyati (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 160 göst.
11 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Pakize333 (6,595 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 144 göst.

Kategoriler

1,472,710 soru

24,114,699 cevap