Kızlar cumartesi günü eşimin iş arkadaşları iftara gelecek ailecek. Menü olarak bunlar yeterli olur mu?
Mercimek çorbası
Fırında tavuk, patates
Pirinç pilavı
Peynirli börek
Biber dolması
Salata
Hurma, yoğurt
Bence fırında tavuk pattaes basite kaçar onun yerine kayniyarik yap benim fikrimce peynirli börege gerek yok
Maşallah gayet iyi afiyet olsun
Tatlı yapma diyor eşim, geçen sene yapmıştım tatlı ama onlar bize yapmadığı yorma dedi, bende bilemedim
Yapma canım boşver menun gayet iyi
Teşekkür ederim, inşallah güzel olurlae
Yani daha ne olsun :)
Biber dolmasını ele zaten pirinç pilavı var menünde . Onun yerine Menüne zeytinyağlı ve meze ekle canm
Biberi ben etli ve pirinçli karışım dolduruyorum
Çok iyi canım ellerine sağlık şimdiden ☺
Teşekkür ederim ☺
Yeterli canım daha ne olsun
İnsan çorbayla doyuyor zaten yaa
Çorba içince tıkanıyor insan bence menü gayet yeterli fazla yaparsan çok artar israfa gerek yok hiç istersen çerez alabilirsin çayın yanına koyarsın
Çok güzel ama Yanina müzede ekleyebilirsiniz
Kız peynirli börek çayın önünde verilir iftarda yemekle vereni ilk kez gördüm menun iyi gayet
Niye verilmesin ki, illa kıymalı mı olacak börek. Ben yiyemiyorum kıymalı börek elimde değil
Kıymalı ya da peynirli fark etmez canım ikiside çayın önünde verilir ben hiç yemeğin yanında börek vereni görmedim ama demek sizin orda veriliyor
Olurmu öyle şey canm börek ara sıcaktır çorbadan sonra insanlar ara sıcak olarak yerler daha sonra ana yemeğe geçilir . Çayın yanında olacak diye bir kural yok kuzum sen öyle yapıyor olabilirsin belki ama iftar sofrasınsa akşam yemeklerinde börek olur ♥️
Tavuk yerıne etlı bısey yapsan ya ızmır köfte karnı yarık veya tepsı kebabı borekte patateslı olsa çok daha ıyı olur
Gayet güzel ellerine sağlık
Bu menü sade yoğurt değil de yoğurtlu bir meze istiyorum diye bağırıyor 😂 havuç tarator olabilir bence.
Yoğurdu sade vermek yerine havuç tarator ya da kabak tarator olabilir yoksa gayet yeterli menü.
Yemekten sonra cay icerlerse tatli koymadan nasıl olur bilemedim istersen böreği yemeğe değil de cayin yanına ver
Peynirli borege gerek yok ve genelde cay menusunde verilir.
Onun yerine zeytinyagli bi meze ekleyebilirsin. Zeytinyagli barbunya,kereviz,haslanmis brokoli-karnabahar-havuc gibi.
Yoğurdu ayran yap yemeğin yanında içsinler tatlısızda olmaz ya ben iftardan sonra bi tatlı isterim börek yerine tatlı düşün
Gayet iyi bir menü zaten oruçtan çıkınca pek yenmiyor
1,464,969 soru
24,009,839 cevap
327,737 kullanıcı