20 kişilik iftar menüsü hazırladım, porsiyonlar yeterli mi?

0 oy
532 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,096 puan) tarafından

Mercimek çorbası 

Patlıcanlı ve biberli kuru dolma 

Fırında tavuk patates 

Pirinç pilavı 

Rulo börek 

Nohut yemeği 

Salata 

Kalbura bastı tatlısı 

6 Cevaplar

0 oy
(1,432 puan) tarafından

Bikac meze ekleyebilirsin cigkofte de guzel olur

(1,096 puan) tarafından

Evet haklısın canım teşekkür ederim ☺️ 

(649 puan) tarafından

Çiğ köfte dedin mervoş canım çekti bak şimdi söylemek zorundayım 😂

(1,432 puan) tarafından

Afiyet olsun idiltoşum

-Reklam-
0 oy
(2,523 puan) tarafından

Yogurlu mezede olsa süper olurmus

(1,096 puan) tarafından

Havuç tarator da ekleyim o zaman ☺️

(2,523 puan) tarafından

Göbek marul varya o bide havuç rendele evde varsa salatalık mısır ekle yoğurtla çok güzel oliyor bide göbekleri biraz iri dogra super oluyo

0 oy
(2,185 puan) tarafından

Az önce 11 kişi ağırladım fırında tavuk patates pilav salata turşu kapya biber mezesi yapmıştım yetti de arttı bile çayın yanında da börek şekerpare kurabiye vardı herkes sistik dedi

0 oy
(12,658 puan) tarafından

Havuç tarator 

Humus eklerdim 

0 oy
(2,112 puan) tarafından

Bir kaç meze ve sütlü tatlı da eklerdim ben

0 oy
(8,488 puan) tarafından

Yogurtlu mezeler guzel oluyor ali nazik tarstor gibi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

20 kişilik iftar menüsü hazırlarken kişi başı kaç gram yemek planlamalıyım?
20 kişilik bir iftar sofrasında kişi başı ortalama 400-500 gram yemek hesaplamak yeterli olacaktır. Ana yemeklerde kişi başına 150 gram et veya tavuk, yardımcı yemeklerde ise 100 gram pilav veya dolma yeterli porsiyonu sağlar. Toplamda 20 kişilik bir grup için 3-4 kilogram tavuk, 2 kilogram pirinç ve 2 kilogram kadar dolma malzemesi hazırlamanız ideal bir orandır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kalabalık iftar sofraları için fırında tavuk patates nasıl porsiyonlanır?
Fırında tavuk patates yemeğinde 20 kişi için yaklaşık 4-5 kilogram tavuk ve 3 kilogram patates kullanmak porsiyon kontrolü için yeterlidir. Tavukları eşit parçalara bölerek tepsiye dizmek, servis anında herkesin aynı miktarda et almasını kolaylaştırır. Sebzeleri tavuklarla aynı boyutta doğramak hem pişme süresini dengeler hem de servis sırasında tabağın daha dolgun ve düzenli görünmesini sağlar.
20 kişilik iftar menüsünde nohut yemeği ve pilav uyumu nasıl sağlanır?
Nohut yemeği ve pilav ikilisi, 20 kişilik bir davette hem doyurucu hem de ekonomik bir seçenek oluşturur. 1 kilogram kuru nohut, haşlandığında yaklaşık 20 kişiye rahatlıkla yetecek 20-25 porsiyon çıkaracaktır. Pilavı ise kişi başı yarım su bardağı kuru pirinç hesabı yaparak 10 su bardağı ölçüsünde pişirmeniz, herkesin tabağında yeterli miktarda karbonhidrat bulunmasını garantiler.
İftar menüsünde rulo börek ve kuru dolma yanına ne iyi gider?
Rulo börek ve kuru dolma gibi karbonhidrat ağırlıklı lezzetlerin yanına ferahlatıcı bir salata ve çorba eklemek iftar menüsünü dengelemek için gereklidir. 20 kişilik bir grupta 3 adet büyük boy mevsim salatası, menünün ağırlığını alır ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca ana yemekteki tavuk ve patatesin yanına yoğurtlu bir başlangıç veya cacık eklemek, menünün besin değerini ve lezzet çeşitliliğini artıracaktır.
Kalbura bastı tatlısı 20 kişilik davet için nasıl ölçülendirilir?
Kalbura bastı tatlısından 20 kişiye yetecek miktarı hazırlamak için yaklaşık 40-45 adet hazırlamanız, kişi başı 2 adet düşecek şekilde güvenli bir pay sağlar. Şerbetli bir tatlı olduğu için misafirlerin bir kısmı tek adet tercih edebilir, bu nedenle 40 adetlik bir tepsi idealdir. Tatlıyı iftardan en az 3 saat önce hazırlayıp şerbetini iyice çekmesini beklemek, servis anında kıvamın tam oturmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

Kategoriler

1,504,802 soru

24,567,067 cevap

361,793 kullanıcı

...