+1 oy
91 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (165 puan) tarafından

Bebeğim tan 15 aylik. Son 2 ay kadar bir süredir seslere hassas. Mesela apt da asansor çalıştığında  evin içinden duyup parmağıyla sesi gösteriyor ve sonra korkarak kafasını dizime koyuyor. Her seste boyle davranıyor. Mesela içerideki odadan bi makine sesi geldiğinde, yoldan motor geçtiğinde, rüzgarlı havada çatıdan gelen seste, sokaktaki köpek havlamasinda. Sesleri sorması ve işaret etmesini sormuyorum bu normal. Ama korkması sarılıp başını koyması korkarak bakması normal mi. Her sesi acikliyorum. Gösteriyorum anlatiyorum. Ama yine de korkuyor. Genel olarak çok neşeli bir bebek bu arada. Korkutacak bir aile ortamimiz da yok huzurlu neşeli bir ev.

4 Cevaplar

0 oy
(1,710 puan) tarafından

Bazı bebekler seslere çok duyarlı oluyorlar ve korkuyorlar benim kızım yüksek ses dışındaki seslerden korkmuyor ani seslerden ürker sadece ben bazı korktuğu sesleri oyuna çeviriyorum karşı komşumun evinde her akşam hır gür bağırtı çağırdı olur kapılar çok çarpılır ve ses yalıtımı olmadığı için sanki benim evimde kavga ediyor gibi tüm sesler gelir kapı çarptığında el çırpma bağıtıda şarkı söyleme gibi şeylerle ilgisini başka bişeye çekip o an o duygudan uzaklaşmasını sağlıyorum mecbur 

-Reklam-
0 oy
(5 puan) tarafından

Benim kızımda öyle bir hata yap yanında bağır kaşlarını çatar sana bağırır sus diye. Eşimde küçükken öyleymiş 1yaş doğum gününde kuzenleri oynar eğlenirmiş o annesinin kucağında çocuklara ters ters bakarmış

0 oy
(9,920 puan) tarafından

Cocuklar somutla soyutu bilemezler ayırt edemezler o sebebten normal zamanla geçecek 

0 oy
(57 puan) tarafından

Kızım oğlumda seslere karsı duyarlıydı kızım  atlattı 4 yasında yıksek ses olmadığı zaman tepkı vermez oğlum 21 aylık bı ses duyduğunda koşarak gelır bışey yok bısey yok dıye ben de bişey yok oğlum derım sesı anlatırım şimdi bi ses duyduğunda bişey yok sus işareti yapar sesı dınler bısey yok bısey yok der zamanla geçiyor mesela ıkı çocuğunda süpürge sesınden blender sesınden korkardı evde supürge yapamazdım ama şimdi geçti

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 819 göst.
15 Aralık 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Simanur tunc (1,330 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 504 göst.
27 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde asyax (10 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 100 göst.

Kategoriler

1,474,071 soru

24,134,034 cevap

334,207 kullanıcı

...