Kızlar ben dayanamıyorum şuan elimde olsa koşa koşa gider kardeşimi o cehennemden alırım. Dayım kardeşimden ne istiyor neden böyle davranıyor bilmiyorum. 40yaşı var ya dışarıya olgun davranıyor eve sanki hastaneden kaçmış. Kırk defa anneme söyledim o kızı çanta diye taşıma diye ama sakalım yok ki sözüm geçsin. Evli değil zaten aklo başında hangi kız böyle adamla evlenir ki. Bugün onlara gitmişler annem gitmemiş kardeşim ve büyük dayımın eşi gitmiş. Evi temizlemeğe kardeşim yardım etmez tanıyorum onu yargılamam. İşte dayım git bana su getir ayaklarımı yıka demiş parmak arasını falan temizle diye cümleler kurmuş o da asla yıkamam demiş gözleri dolmuş dayımda ağlamam boğarım seni demiş. Suyu yengem getirmiş kardeşime emr veriyordu hadi gel yıka diye oda ayağını leğen mi ne ondan çıkarmış kenara ittirmiş dayımda defol evimde demiş kardeşimde çantasını almış çıkmış ama parası yok ev uzak taksi parası lazımmış. Yengemdede yok nasıl kafasa kaç yaşında kadın para gezdirmiyor cebimden. Yengem kardeşimi tekrar içeriye almış annemi aramış babam gelsin diye annemde nolur babana söyleme demiş kardeşimde bana söyledi. Aramızda kaç km mesafe var kalbim yırtılıyor benden şansıma kayınvalidemleydeyim kardeşimi evime davet edemiyor 6temmuz gidicem. 6temmuza kadar sabr et ablacım diyiyorum ama o herşey annemin suçu o beni böyle değersizleştiriyor ben kimsenin ayağını yıkamak mecburiyyetinde değilim diyor.Geçen sene babam kaza geçirmişti kolu alçıtaydı bir kere uf demeden corapını giydirmişti babam yapma kendim hallederim demesine rağmen. Anneme kızıyorum kardeşine birtane laf söylemiyor. Dayım kuran çarpsın ölene kadar seninle konuşmayacam diyor sen uniye gittiğinde ahlaksız videoların yayılacak diyor. Gerçekten ruh hastası kızın sınav senesinde anlayışlı kocam olucak onunla çok mutlu olucam diyor. Sonra en yüksek puanı ben alıcam hiçbiriniz yüzümü görmeyeceksiniz dedi. Bacaklarım titriyor ya resmen gencecik kız bu hayatda cehhenemi yaşıyor
Sen geçen günde post açmadın mı dayım kardeşime kötü davranıyor annem dayımı tutuyor diye? Kız kardeşin 17 yaşlarında filandı
Geçen yazdığın posttan bu yana kardeşin için ne yaptın?
10gün bizde kaldı. Birlikte alışveriş yaptık yürüşe çıktık akşam 6mız oyunlar oynadık. Dayısınıda unuttu o süreçte. O kavgadan sonra 2kere gitti. İlki normaldi ama ikincisi böyle bitti
Evet babama söylemedim sebebini anlatamıyorum ama olmuyor işte ben söylemeyi çok istiyorum ama benide anlayın
Aynısını senin çocuğun yaşasa herhangi bir bahane sunabilir miydin böyle ? Yapamıyorum elimden bir şey gelmiyor diye. Güçsüzlüğünüze kılıf bulmayın lütfen. İlerleyen zamanlarda kardeşinin başına daha kötü bir olay gelirse keşke dersin ama geç olur. Dayın kardeşine karısı gibi hatta kölesi gibi davranıyor . Daha nasıl açık açık yazabilirim.
Evet maalesef aynen öyle
Bu durumun hiçbir bahanesi olamaz bir an once o çocuğun kurtarılması lazım benim kiz kardesim boyle şeyler yaşasa öğrendiğim gibi bu duruma engel olurdum o dayinizla butun iletişimin kesilmesi lazım bu kizin biraz daha bisey yapmazsaniz sebebi olacaksiniz
SENİN DAYIN PİSLİK BİR SAPIK!
Ksrdesin babana soylesin kopsun olaylar artik. Kusura bakma ama annende cok saglikli durmuyor. Benim kizim mindaha onemli kardesim mi?
Bana çocuklarımın üzerine yemin ettirdi babana birşey söyleme diye. Hatta şu ayak yıkamayı normal kabul ediyor
Gitsin kendi yikason o zaman. Psrdonda hic bir gun bana cocuklarimin üzerine yemin ettiremez, neden bu firsati veriyorsunuz annenize! Kardesin gitmesin, o adam hasta cidden, kardesin kendisi annene desin beni bi daha gönderirsen babama soylerim diyr
Kendisini yıkamıyor. Ben kendimi öyle aşağılanmış hissediyorum diyor lafım için çok özür diliyorum parmak arası kirlerimide temizle diyor gerçekten iğrenç o da asla yapmam diyor haksızda değil kim kendini o şekil aşağılar? Böyle giderse ben kocama bu olanları anlatıcam o normal dille babama anlatmaya çalışsın çünki en sakinimiz o
Yeminini boz babana söyle kefaretini verirsin bmyle şey için yemin edilmez
Bu sekilde kardesine zulum devam ederse ben sana olacaklara soyleyim kendini 5 para etmez serseri birine bulup evlenicek sirf o cehennemden kacmak icin sence bu daha mi guzel yada o da cikar bir yerden atar kendini daha yeni 17 yasinda hamile kiz basindan vurulmus sekilde bulundu
Yeminini boz babana olayları anlat çocuklar üzerine yemin ettim yazmışsın. Çocuklar üzerine yemin edilmez. Yemin kefareti ödersin. Hadi kardeşin de saf mı ya gitmesin babasının evinde dursun kimse zorla da götüremez herhalde. En olmadı çağır gel kaynanamların yanına de ne olacak sanki ya.
annen neden kardesine bu sacmaligi yaşatıyor
Kardeşi yalnız evli değil gözü sürekli kapıda gibi saçma saçma bahaneler bazen iyiki uzağa gelim gittim diye seviniyorum yoksa annem bu saçmalığa benide dahil edicekti. Hatta annem kardeşime diyor seni doktora götürücem aile terbiyesi öğretsin sana bende gençliğimde kocamın babamın ayaklarını yıkadım+yengemde öyle diyor. Kardeşimde gidin önce siz terbiye olun bir bildiğiniz yok benim kocam bana ayağını yıkattırmak istese hiç bekleme soluğu mahkemede bulurum diyor. Kardeşin sakat mı gitsin evlensin elini kolunumu bağladım diyor
yani kocaninda hasta olmadigi surece yikanmazda dayi nedir ya annenler tedavi olsun kardesin desin babana niye soylemiyor annende akil yok kusura bakma da bide yengende de is yok yigende olsa ne haddide kocasinin ayaklarını yikayacak
bu kızın başına bit şey gelmeden kurtulaydı bir o evden.
alsana yanına
İnşallaj gün sayıyor. 6temmuz evime dönüyorum 1ay bizde kalıcak ama sonra dersleri yüzünden tekrar dönmek zorunda istediği yere puanı yetmeye bilir tekrar çalışıcak ama ben gel bizde çalış diyiyorum kocamda diyor o da sizin ev kreş Marmaranın yeni açılmış kreş şubesi ben kendimi çocuklarla oynarken bulurum diyor
Kardeşinin dayının evinde ne işi var ?
Misafir gibi gidiyor diyelim yatıya kalmıyor. Mesela babam 20:00annemleri alıcak eğer yarım saat geç gelse kızı afakanlar basıyor
Gitmesin madem öyle illa kızı dovsun sovsun mu öyle dayının ağzına zicarim kusura bakma da
Ne kusuru sonuna kadar haklısın. Ben anneme kaç defa dedim bahane sundu susturdu beni yanlız evli değil kapısını açan yok diye kendi kızını görmüyor ama
Anneni al karşına adam gibi konuş abiden önce evlat gelir evladını düşünen insan da böyle yapılmasına müsade etmez ben senin yerinde olmak istemem ama olsaydım babama mutlaka ama.mutlaka söylerdim hersey daha kötü olur diye korkuyorsan korkma daha ne biliyorsun altının üstünden iyi olmadığını demis Şems-i Tebrizi
Ben demesem eşim dese? Çünki o benden daha sakin daha orta yolu bulan bir tip ben ikisinin eline silahı verir vurun birbirinizi derim
Güzel bir şekilde sakin yumusatarak söylesin esin hayırlısı olsun hakkinzda ama olacagin önüne geçilmez daha kötü bir şey olmadan kardeşine önüne geçin bence sonra pişmanlık duyacağın bir şey yaşamanı istemem pişmanlık kadar kötü bir şey yok.
Bence dayından önce sorun Annen ve baban açıkçası o kızı ziyan edecekler Gerçekten çok üzülüyorum Neden böyle davranıyorlar.İnsan üvey evladına böyle yapmaz dayın da kimmiş oyuncak etmişler kızı elinde
Böyle dayiya nasıl guveniyorsunuz 17 yaşındaki bı bekar dayiya belki taciz edebilir başına kötü şeyler gelebilir
İnşallah bı daha post acmassiniz dayim kardeşime bunu yaptı diye
Senin annen cok afedersin kafadan kirik mi? Ne demek kardesim gel yika diyecek. Gecen seferde demistim suc annende diye. Ne diye kiza eziyet ediyosunuz bekle, soyleme diye. Ben olsam arayip dayimin agzina ederdim bi guzel, ikinci olarak direk babami arardim. Sende annende kimden neyi sakliyosunuz ben anlayamadim.
Bu süreçte babam niye karşı çıkmıyor peki hadi anneni anladık normal değil annen , baban kardeşine niye sahip çıkmıyor
Babamın haberi yok annem yalvarıyor yakarıyor söylemeyin diye
Söyleyin daha ne olmasını bekliyorsunuz annen normal mi ki yani dediklerini dinliyorsunuz
Bazen böyle postlara gerçekten şaşırıyorum yazık günah o kızın başına bir iş gelse sorumlusu sizsiniz bunun günahını nasıl alacaksınız kız intihar etse daha mı iyi olacak annen söyleme diye yalvarıyor sessiz kalıyorsunuz hadi o kız korkuyor olabilir ablası olarak sen telefon açacaksın babana durumu anlatacaksın böyle bi saçmalık mi olur eee senin yanına gelse 1 bilemedin 2 ay kalacak sonra geri dönecek ya da bulacak birini Kurtuluş zannedecek kaçacak bunların mi olmasını istiyorsunuz sahip çıkamıyorsanız arayın sosyal hizmetlerini kızı alsın
Senin dayın muhtemelen sapık yoksa eşşek kadar herifin küçücük kızı zorbalamasının başka açıklaması olamaz babamla konuş otorite kursun göndermesin kardeşini
1,471,611 soru
24,100,988 cevap
332,408 kullanıcı