+2 oy
266 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (61 puan) tarafından

Arkadaslar 4 veya 5 yasinda cocuklari olanlar ,cocugunuz ismini yazabiliyormu,veya rakamlari yazabiliyormu?benim oglum 4 bucuk yasinda, araba cizior ucak falan,ama ismini yazmiyor ,10 kadar sayiyor ama mesela bu 2 diorum onu ayirt edemiyor normalmi?

8 Cevaplar

+4 oy
(1,257 puan) tarafından

Normal yani 4 yaşındaki çocuk ismini yazabiliyor olsaydı o kadar sayıyı harfi tanıyor olsaydı 1. Sınıfı 4 yaştan baslatirlardi zaten. Her çocuk bir değildir. Benim arkadaşım üstün zekaliydi 4 yaşında okuma yazmayı öğrendi. Okul öncesi öğretmeniyim 5 yıldır çalışıyorum 5-6 yaş grubuyla ve şimdiye kadar yazmaya ilgisi olan sadece 1 kız öğrencim oldu okuma yazmayı anasınıfı bitene kadar kendi kendine öğrendi. Daha da bana gelip öğretmenim burda ne yazıyor diye herşeyi soran bı öğrencim olmadı 2. Döneme geçtik bak hala daha sayıları renkleri karistiranlar var. Bu onların zeka eksikliği olduğu anlamına gelmiyor. Her çocuğun öğrenme düzeyi farklı. Kaldı ki daha 4 yaşında herşeyi beklemeyin bu kadar çocuklarınızdan. Sizler 4 yaşınızda adınızı yazıyor muydunuz?

-Reklam-
+2 oy
tarafından

Benimki yazmıyor daha hiç denemedik aslında ama 100'e kadar sayıyor 4 yaşında 

+2 oy
tarafından

Merhaba benim oğlumda 4 buçuk yaşında çok güzel boyama yapabiliyo 10 a kadar sayabiliyo ama çok çabuk unutuyo bende çok merak ediyorum acaba başka neler yapabiliyo ha bide rakamları bakarak yazabiliyo

(61 puan) tarafından

Benimki bakior ama rakami deil baska biseu cizior,araba falan,:))normalmi

tarafından

Normaldir heralde anaokulunda inşallah öğrenirler

+1 oy
(5,448 puan) tarafından

Elbet öğrenir bırakın bolca oyun oynasın 🩵

0 oy
(12,958 puan) tarafından

İsmini yazamaz ama ben yazarsam bakıp yazabilir sayıları hemen hemen 100 e kadar sayar rakamlari yaklaşık 30a kadar yazar karışık sorarsam bazılarını karistirir ama cogusunu bilir 

5 yaşını 2 ay geçti kızım. 

Her çocuğun gelişimi becerileri farklıdır 

Mesela oğlum hiç bilmez di kızım ile arasında çok fark var 

0 oy
(13,437 puan) tarafından

4.5 yaşında 100 E kadar sayıyı. Sayıları 10 a kadar yazabiliyor ve tanıyor görünce. Adının sadece baş harfini tanıyo ve yazabiliyor. 20ye kadar ingilizcede sayıyor sayıları. 

0 oy
(12,026 puan) tarafından

Benimki daha 4 e yeni girdi.boyama filan yapabiliyor.10 a kadar sayıyor ama bu kaç tane diyince söyleyemiyor.renkleri filan biliyor.bence normal.

0 oy
(1,514 puan) tarafından

Kızım 4.5 yaş. Adını yazıyor tüm harfleri biliyor. Ve harfleri yazabiliyor. 30a kadar sayıyor. 15e kadar yazabiliyor. Basit toplama ve çıkarma yapabiliyor(nesnelerle) .. bide tüm araba markalarını biliyor :D

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 114 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Melek.06 (153 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 132 göst.
+1 oy
1 cevap 77 göst.
29 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yarin (115 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,810 soru

24,035,630 cevap