+1 oy
252 göst.
Diğer kategorisinde (303 puan) tarafından

4 buçuk aylik oğlumun doğduğundan beri geçmeyen bi kusmasi var hastaneye götürdüm ultrason kan idrar hepsi temiz çıktı maflor damla verdi 6 gündür sabah akşam kullanıyoruz ama yok çok fazla her dakika kusuyo napcam kizlar nasıl gecicek

10 Cevaplar

+1 oy
(1,965 puan) tarafından

bebek reflüsü vardır muhtemelen. besledikten ve gaz çıkardıktan sonra bir müddet daha dik pozisyonda tutun ama yine de muhtemelen kusmanın önüne geçemeyeceksiniz. 

doktora gidip gavisconun bebek için olan infanttı sanırım ilacını alabilirsiniz o bi çıt fayda ediyor ama kusmayı o da tam kesmiyor. 

bebek büyüyüp yemek borusu uzadığı ve mide kapakçığı biraz daha geliştiği zaman kusmalar kesiliyor

(1,111 puan) tarafından
+1

banada 12.haftamda kıza benziyor  dedi ama kesin degil sadece tahminim şuan 14e girecez 16.da kontrolüm var bakalım kıza alıştım erkek derse şok yaşarım

(1,965 puan) tarafından
+1

ben yaşadım o şoku. doktor, "üzülme belki 4. kız olur" dedi. şaka gibi ahahahhah. zaten ilk ikisi kız niye bida kız olsun diye 4. yü yapayım :) artık nasıl şaşırdıysam adam üzüldüm diye yorumladı. 

(303 puan) tarafından
+1

Bekledikten sonra hemen kaldırmıyorum aslında yine kusuyo kaldırıp gazını cikardigimda yine surekli midesinde bisey kalmayana kadar

(1,965 puan) tarafından
+1

canım reflüsü vardır eğer öyle sürekli kusuyorsa. Allah yardımcın olsun. dediğim gibi gaviscon infantı sorabilirsin belki. ama o da çok kesmiyor haberin olsun

(303 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
(5,448 puan) tarafından

Bebek reflüsü canım. Altında başka bir sebep de çıkmamış sıkma canını hiç. Oğlumda da vardı 9 aylıkken geçti. Ne çok kusardı hey gidi günler. Sen de böyle diyeceksin emin ol. 🩵

(303 puan) tarafından
+1

9 aymı çok degilmi bi çözüm yolu yokmu çok üzülüyorum surekli kusmak çok kötü zayifliycak diye korkuyorum 

(5,448 puan) tarafından

Gelişimi iyiyse zayıflamaz merak etme. Bir zararı yok, sadece hayat konforu biraz bozluyor bir de uyurken dikkat etmen lazım uykuda midesi ağzına gelebiliyor. Bizimki 9 ayda bitti inşallah sizniki daha erken biter. Oturup ek gıdaya geçtiğinde belirgin şekilde azalacak sonra da bitecek.

(303 puan) tarafından
+1

Ayy inşallah canım benim teşekkür ederim 

+1 oy
(1,093 puan) tarafından

Canım benim oğlan kimin kucağına gitse mahvederdi hepsini artık kıyafetlerini yıkamaktan solmuslardi. Refluden dolayı oluyor genelllikle bide bazen farkında olmadan fazla emiyorlar ondan da olabiliyormuş. Bizimki 6 aydan sonra azalarak bitti. Sonra da salyalari başladı 😅😅 

Ben yatırırken bı tık kafasını yüksekte bırakıyordum vücuduna göre belki biraz faydası oluyordu. 

(303 puan) tarafından
+1

Anladım canım daha var yani bizim bitmesine. Şimdi başladı hafiften salyamiz

+1 oy
(69 puan) tarafından

Benm kizimda ayniydi emdigi sut ictigi mama hep kusardi beslendikten sonra yatirsamda kaldrsamda kusuyodu hep ek gidaya gecince kusmasi kesilmisti bizimde bsy bulamamsti doktorlar bazi bebekler boyle olabiliyoms reflu yatagi iyi gelirmi bilmiyorum denemedm onu bi dene istersen canm ama 4 aya kadar gelms zaten bebek ek gidada kesilir sizinde eminim

(303 puan) tarafından
+1

Ay insallah şimdi baslasammi acaba

(69 puan) tarafından
+1

4 aylk erken mi bilemedm canm ek gida icin ben 5 bcuk aylkken falan baslamstm

(303 puan) tarafından
+1

Anladım canım teşekkür ederim 

+1 oy
(602 puan) tarafından

Benim bebeğümde doğduğundan beri kusuyor şimdi 18 aylık kusmaları bi türlü bitmedi azalıyor çoğalıyor ama bitmiyor doktor en aon endoskopi istedi ama bitürlü endoskopiye ikna olamıyorum 

(303 puan) tarafından
+1

Ultrasonla felan baktilarmi peki yazık çocuklara ya biz kusmaya dayanamiyoken onlar napsin

(602 puan) tarafından

Baktılar bağırsaklarına baktılar bişi yoktu günü birlik yatış verdiler serumlarla ya 2 ya da 3 gün fln kusması durdu eğer gene olırsa gel dedi götürdüm bitane ilaç verdi orda şırıngayla verdi geçer dedi 3 gün kusma geçti gene başladı geçenlerde tekrar götürdüm son çare endoskopi dedi reflüsü vardı dedim reflü 6-8aylık olunca geçiyor dedi

(303 puan) tarafından

Anladım canım Allah yardımcınız olsun inşallah biran önce iyilesir

+1 oy
(569 puan) tarafından

Daha az, daha sık beslemeyi denedin mi?

(303 puan) tarafından
+1

Evet denedim

(569 puan) tarafından

Reflü yatağı kullanıyo musun yada üst bedenin yattığı kısmı daha dike yakın konumda tutmayı denedin mi

(303 puan) tarafından

Reflu yatagimiz yok ama evet yatiriyorum surekli ama ayni

+1 oy
(902 puan) tarafından

Ortalama 6 aylıkken geçmişti benimki de çok kusuyordu

(303 puan) tarafından
+1

Doktora goturmusmuydunuz ne dediler

(902 puan) tarafından
+1

Götürdük yüzünde benekler de vardı alerjiden şüphelendi alerji testi yapıldı test sonucu çıkana kadar zaten kusması bitmişti

(303 puan) tarafından
+1

Anladım canım teşekkür ederim 

+1 oy
(164 puan) tarafından

Başka doktora d gösterin bence

(303 puan) tarafından
+1

Tamam canım olmadi başka doktora goturcem

+1 oy
(213 puan) tarafından

Malesef refluye benziyor dediklerin. Biz tam 6 ay çektik. Ustuste 7 kez kıyafet değiştirdiğini bilirim. Tam giydiremeeden kusuyordu. Tekrar çıkar bakalım. Kıyafet ve önlük yetistirdmiyirduk. O damlalar da pek işe yaramiyor. Doktor bır toz vermişti adı gaviscon. Sütümü sahip içine karıştırıp mama gibi yediriyorduk içerde sütü koyulastirip az da olsa tutuyordu kusmayi. 6 aylık olup ek gıdaya geçince ve oturmaya başlayınca geçiyor merak etme. Az kalmış zaten sizin de. Allah şifa versin yardımcın olsun.

(303 puan) tarafından
+1

Aynı şekilde benimde öyle teşekkür ederim canım 

0 oy
tarafından

Çok büyük ihtimalle reflü cnm

(303 puan) tarafından
+1

Onun için bisey yapıyorlarmı peki

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 38 göst.