0 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (604 puan) tarafından

İkinci sezeryanim olacak ama ilk sezeryanımda belaltı uyuşturulmama rağmen her şeyi hissettim bebeğin çıkarılma anı o baskı hissiyat çığlık çığlığa bağırdığımı hatırlıyorum ve özel hastaneydi de çok ilgililerdi ama ameliyat anini asla unutmam o yüzden bu sefer genel anestezi olmak istiyorum komple bayılmak istiyorum ve bu sefer devlet hastanesinde yapacağım doğumumu zorlukları nelerdir bilmiyorum genel anestezi olanlar yazabilir mi ve devlet hastanesin de tercihe bağlı anestezi veriliyor mu ben genel anestezi istesem yaparlarmi

7 Cevaplar

0 oy
(4,400 puan) tarafından

Ben özel hastanede doğum esnasında genel anestezi istedim ama genel yaparsak bebeği de içerde bayıltmış oluyoruz dedi doktor bana ne kadar doğru bilmiyorum ama. O yüzden epidural yapmışlardı bana. Yani bebeğe de narkoz gidiyormuş iyi bir şey değilmiş.

Ama ilk doğumunda hissetmiş olabilirsin her doğumun aynı olacak diye bir şey yok ki belki bu seferki güzel geçer söylersin doğumundan önce İlk doğumu hissettim diye ona göre sana yardımcı olurlar

(604 puan) tarafından

Gerçekten aşırı hissettim ve bagirdiktan sonra ya kendim bayıldım yada anestezi doktoru arkadan ilaç veriyordu o bayılttı beni kısa süre uyandigim zaman bebeği çıkarmışlar dikmişler bitmişti ameliyathanede çıkıyordum o kadar kötüydü ki buna cesaret edemiyorum

(4,400 puan) tarafından

Ama genel anestezide kendine geldiğin zaman acılı bir şekilde uyanıyorsun acı hissediyorsun çünkü epiduralde hep kendindesin zaten. Uyuşukluk yavaş yavaş geçtiği için bir kere de hissetmiyorsun. Ve genel anestezide kim bilir kaç saat sonra uyanacaksın çocuğunu emzirmen gerekiyor uyandığın zaman zaten sersem oluyorsun anestezi etkisinde oluyorsun kendinde olamıyorsun yani. Bana kalsa tekrar epidural ol. 

Hiç kendini korkutma bu konuda

-Reklam-
0 oy
(9,080 puan) tarafından

baski illaki olacak ama aci yok . bin kerede olsa spinal sezeryan olurum konforlu. otekisinde ayik bayik cocugu emziremiosun bile keskin bir kesi acisi cok sefil sefalet bir durum. nuri alconun hapladigi kadinlar gibi. spinalde on numara sapasaglam tas gibi . hissetmemissindir panik yapmissindir cigliga gerek yok ben doktora yalvardim hocam hazir icimi acmisken yaglarimi da kesip atarmisiniz diye. kendi kanimin kokusunu hissetmeye calistum

isiktan kendime bakmaya calistim devasa zevkliydi. biri beni kesiyor hicbisey gissetmiyorum kan revan icindemiyim nasil ic organlarim kokuyormu meraktan catladim😁😁asiri asiri asiri zevkliydi😅 sakinlestirici yapalim istersen bes dk uyu dedi dr tuplerimi baglarken hayir dedim ceok zevli uyuypda bu ambiansi kaciramam.:)

(9,080 puan) tarafından

spimalde sut de erken geliyor. sunku bilinc acik . beyin kendini dogum anina sahitlik ettiginivin hormonlar aktif oluyor normal dogum givi sut hemen gelio

genel anestezi olursan hayatinin en buyu hatasini yapmis olursun bana gore

(1,404 puan) tarafından

Okurken baygınlık geçirdim nasıl bir psikopatlık bacım sende ki 😁

(9,080 puan) tarafından

asiri zevkliydi valla:)) dr tuplerimi bagliodu hocam kor dugum olsun asla hamile kalmim gerekirse rahimi sökup atin diyene kadar lazer epilasyon gibi yanik kokusu hissettim megersem kesi yerimi yakmis beni dikmis yapistirmislar o koku tenimin yanik kokusuymus yanik et kokusu😬😬😬😬 kesi yeri füme gibi bisey🤣🤣  ustumu orttuler isiklari kapattilar ciktik. asiri zevkliydi bence

(1,404 puan) tarafından

Sen bence daha kimseye yorum yazma etten de soğudum 😂😂

(9,080 puan) tarafından

hahah 😅

(3,456 puan) tarafından

Casperiye benim doğumuma girmiş olabilir misin 🤭 bende ışıktan kendimi görmeye çalıştım. Nasıl kesip diktiklerini merak ettim. Anın tadını çıkardım. Doğumda olmaktan çok yaşadığım deneyimlediğim tecrübenin her detayını görmeye anlamaya çalıştım 🤭🤭 benim için bir çok konudaki ilk tecrübelerim vaaov böyle mi oluyomuş şeklinde geçiyo. Doğum olsa bile 🤣🤣

(604 puan) tarafından

Ben herşeyi çok net hissettim kestiler bir sıkıntı yok ama karnımi elleriyle açmaya çalışıp bebeği cikartirlarken sanki uyuşukluk yoktu bağır çağır ya korkudan bayıldım ya da anestezi doktoru bayılttı uyandigimda bebek yoktu dikmişler cikiyordum ameliyathaneden. O yüzden bunda asla cesaretim yok genel olmak istiyorum kişiden kişiye değişir bence yengemde iki doğumunda genel oldu çıktı gayet saglikliydi sütüde geldi ama tabi bende nasıl olur bilmiyorum. Sorum şu genel anestezi devlette yapılıyor mu

(3,456 puan) tarafından

Ablam ilk çocuğunu genel anestezi ile doğurdu. 2. De pişman oldu spinal yaptı. Onun o hallerini gördükten sonra genel anesteziyi asla destekleyemem. Herkesin tecrübesi farklıdır tabiki. Genel anestezi ile farklı tür ameliyatlar da geçirdim. Sabah girdiğim ameliyattan gece 11 de uyandım kendime gelemedim mesela. 2 tane spinal sezeryanım var. Biraz ittirme sarsıntı tabiki hissettim ama acı hiç yoktu. Sıfır.

(9,080 puan) tarafından

devlet biran once basindan savmak icin ve komplikasyon falan gelismesin hasta kendinde olsun biran once dogurup defolup gitsin evine bizi ugrastirtmasin mantiginda oldugundan bence genel cok nadir yapar direk spinal yapar ki iyisi de bu:))

evet yAa  harika bir deneyimdi gercekten yani dr olmadigim icin kendime cok kizdim cok zevkki ortam. 😁tuplerimi baglattim cocuk bakamam bidaha diye ama ay keske bidaha dogursamda o deneyimi tekrar yasayabilsem dedim kendi kendime😂😂

evet henel anestezi gercekten pismanlik ben 8 saat suni sanci cekdim ilkinde sonradan acilma olmadi basmislar bana genel anesteziyi. aboo 5 gun kendjme gelemedim ma.l gibiydim. mememi annem acip cocugu tutmus gigsume hic haberim yok.:) hastanede hicbiseyi hatirlamiyorum 2 gece kaldimda asiri kotu bir deneyimdi ozellikle ikincide spinal istedim

elleriyle acarken sarsinti oluo dusun ki discidesin aci hissetmiyosun ama kocaman aletler ve dr eli parmagi agzinin icinde. agzinda el var gorup hissediosun ama aciyok. sarsiyor disini  oyuyor kesiyor ama aci yok sadece sarsinti var. dogumda oyle. sen kendin panik yapmissin dr o sirada sana sakinlestirici verebilirdi yada isteyebilirdin.  valla ben uyusmadan kesmeye baslamayin falan dedim anaa bi baktim bebegi cikariyorlar meger kac kay kesmisler beni. ben uyusmayi bekledigimizi saniyordum. bebek cikarken evt sarstilar elleri hissettim ama aci yok .. suanda zaten kesi yerim mesela uyusuk elimle bastirinca alt karnima his yok ama elle bastirma basi hissi var . ayni ole

(3,456 puan) tarafından

Ayy evet o kesi yerinin kaşınması ve asla kaşıyomuş gibi gelmemesi çok fena. En çok onu sevmemiştim 🤭 spinali verip direk yatırıyolar hemen gidiyo hissiyat ki. Beni 2. De verip yatırdılar bacaklarımı kaldırıp sonda taktıklarını zor hissettim. Hemen kalemle kontrol ettiler belimden yukarıya doğru. Bunu hissediyor musun, bunu hissediyor musun diye diye göğüs altıma kadar çıktılar. Hissetmiyodum yani 

(9,080 puan) tarafından

panikten iste o korkudan ve panikten acimiyor ama  dokunma hissiyatini tolere edimiyor herkes . yoksa acidan bayilir insan bagiramaz bile bicakla sebze dograrken  parmagimiz bi kiymik kiyiliyor da nasi ciz edio icimiz. okadar aci hissederek insan iskencede bile kesilmez bayilir acidan zaten . imkansiz yani uyusadim acidi diye dusunmek panikden

0 oy
(1,571 puan) tarafından

İki defa genel anestezi oldum yine hamile kalsam yine genel olurum ameliyat 30 dk sürdü benim narkoz bebeğe geçmeden alıyorlar devlet hastanesi yapmadı genel ben özelde oldum ikisinide ilk doğumda acısız uyandım ikincide acılı uyandım hemen ilaç yaptılar uyudum kalktığımda acı yoktu süt gelmez falan diyenler oluyor kesinlikle bünye meselesi ablam spinal oldu 1 haft gelmedi sütü benim hemen geldi nasıl istiyorsan öyle yap 

0 oy
(4,311 puan) tarafından

Ben genel anestezi ile doğum yaptım.

Sabah 08:05 gibi ameliyathane girdim 08:21 kızımın doğum saati 09:45 komple uyanmış odamda minnoş emzirmeye çalışıyordum.Ozelde yaptım uyanma sonrasi yüksek agri bebekte yada kendimde herhangi bir sorun yaşamadım.

İsteğe bağlı yaparlar mı bilmiyorum ben sezaryan istiyordum zaten ama genele narkoz Dr karar verdi.Hamilelik trombositpenisi vardı bende kanda pıhtılaşma miktarı epey azalmış benim hızlıca müdahale edilsin diye böyle karar almışlardı..

Kızım katı inletiyormus ben gelene kadar eşim söyledi yeni doğan bakim hizmeti vardı hemşire ablaları ilgilenmiş Minkosun resimlerini videolarını çekmişler kendi doktorum doğum hanede resimlerini çekmiş kordon kesmeden keserken sagolsun.

0 oy
(2,764 puan) tarafından

Devlette nasıl oluyor bilmiyorum ama özelde genel anestezi istedim ve çok rahattı hiç bir sıkıntı yaşamadım şuan hamileyim yine genel istiyorum 

0 oy
(2,101 puan) tarafından

Devlette doğum yaptım belden uyusturmayı denediler 3 kere uyuşmadım bida genel anestezi olarak doğum yaptım. Çok güzel geçti uyandığımda agrım olmamıştı şükür ki ama az da olsa tabi oturup kalkarken acı oluyordu onun haricinde oğlumuda kucagıma aldım yürüdümde koştura koştura ( nazar degmesin inşallah 😅). Rabbim bütün hamilelere kolay doğumlar nasip etsin

0 oy
(1,046 puan) tarafından

İkisinide oldum epidural tavsiye ederim 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 127 göst.
6 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Sibos76 (2 puan) tarafından soruldu
+2 oy
17 cevap 306 göst.
+1 oy
21 cevap 589 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Busraaa1 (61 puan) tarafından soruldu