0 oy
105 göst.
Diğer kategorisinde (432 puan) tarafından

Kızlar hayırlı ramazanlar herkese❤️

19 aylık bir kızım var neredeyse hiç uyumadan yaşıyor ve bu beni fiziksel ve ruhsal çok yoruyor artık gündüz tek uyku yapıyor maksimum yarım saat 40 dakika falan akşamda en erken 12 de uyuyor 12 den önce asla uyumuyor.12 den buçuğa kadar vaktim uyutmakla geçiyor sonra 1 buçukta uyanıyor bidahada asla uyumuyor saat 4 e 5 e kadar 5 te uyudu diyelim sabah 8 de geri kalkıyor.artık bitik durumdayım deliksiz uykuya o kadar hasretim ki anlatamam.bu durum psikolojimi bile etkiliyor artık ne temizlik yapasım geliyor ne yemek yapasım geliyor nede başka birşey varmı bana önerileriniz yada bebeği böyle olupta şunu yapıyorum uyuyor vs dediğiniz

3 Cevaplar

0 oy
(1,884 puan) tarafından

Bebeğinin böyle olması normal bir durum değil, 19 aylik bir bebegin çoktan uyku düzeni olusmaliydi. Bence bir pedagog desteği alın. Eğer dediğin gibiyse çok çok az uykusu. 

(1,884 puan) tarafından

Benimki de 19 aylik, sabah 9.30 gibi uyanır akşam 10 buçuk 11 gibi yatar. Gündüz de 40 dk uyur. Gece ara ara emmeye uyanır geri yatar

(432 puan) tarafından

İnanırmısınız bazen öğlen o 40 dakikalık uykuya bile yatırmıyorum acaba gece uyurmu diye yok yine uyumuyor geceleri.

(1,884 puan) tarafından

Bir sorun var canım, normal değil. Doktora götür o seni yönlendirir. 

-Reklam-
0 oy
(1,710 puan) tarafından

Şöyle ki yorgun oldukları zaman gerçekten uyumuyorlar benim kızım 17 aylık 3 ay önce aynı durumu yaşadım artık uykusuzluktan ağlıyordum en son 11.30 ile 12 arasında uyuttum gündüz 30 dk uyudu uyandı sonra hazırladım parka götürdüm hava soğuk olsa bile kalın giydirdim çıkardım oynadı koştu akşam üzeri 17.30 - 18 gibi banyo yaptırıp kremle omuzlarına masaj yaptım bacaklarına yaptım evde de biraz oynadık hikaye dinledik yemek yedi derken 22.gibi uykusu geldi esmediği an uykuya geçiş yaptırdım o gün ilk defa deliksiz bir uyku çektik şimdi hergün duş aldıramasam da masaj mutlaka yapıyorum birde iyi uykular öpücüğü gerçekten işe yarıyor hadi uykuya bay bay diyoruz ve öyle uyuyor tavsiye ederim benim kızımda bir tek bu yöntem tuttu oku dediler okudum olmadı gündüz uyutma dediler öyle daha beter kalktı burda biri demişti bana da 11 ile 12 aradı uyut diye bende devamını kendim yaptım 

(432 puan) tarafından

Denicem canım çok teşekkür ederim umarım işe yarar❤️

(1,710 puan) tarafından

Rica ederim umarım işe yarar ❤️

0 oy
(3,471 puan) tarafından

Uyku rutininiz var mı? Uykuya geçişte düzenli aynı şeyleri yaparsanız bir süre sonra uyuması gerektiğini anlar. İllede uyku eğitimi şart değil ama uyku saatleri, uyku aralıkları çok düzensiz. Gece 12 de uyuması, tekrar uyanması vs sağlıklı değil. Bir profesyonel yardım alabilirsiniz. Doktora da danışın, bir nedeni var mı diye. 

(432 puan) tarafından

Canım uyku düzeni asla oluşturamıyorum çünkü uymuyor bebeğim.her gün aynı şeyleri yapıyorum uyku vaktinin geldiğini anlaması için banyo yaptırıyorum saçlarını tarıyorum pijamalarını giydiriyorum yani hep aynı şeyler tamam uyuyo ama 1 saat sonra geri uyanıp bidaha asla uyumuyor

(3,471 puan) tarafından

Doğduğundan beri böyleyse uykuyu sevmiyor diyeceğim ama bu kadar az uyuması da çok iyi değil. Bir uzmana danışsanız belki farklı bir görüşü olur. Sizin için çok zor anlıyorum, onun için de zordur mutlaka. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 83 göst.
28 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birdilektut (1,333 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 112 göst.
26 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Annesiseverkizini (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 356 göst.
16 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Fuatburcin (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 62 göst.
14 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde BetusMoms (4,375 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,131 soru

24,094,653 cevap

332,000 kullanıcı

...