+2 oy
360 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (101 puan) tarafından

image

kizlar bebeğim 2 aylık doktor bunları verdi kan tahlili yapmadan kansız dedi bunları kullnmam ağır olur mu onun için sarı olan kullanılır biliyorum ama ya diğeri bu arada burnunda da et varmış doktor dedi sadece burun spreyi verdi bu et gecici mi büyüyünce geçer mi 

6 Cevaplar

+1 oy
(15,255 puan) tarafından

Bütün bebeklere kullanılıyor bunlar. Dvitamini biz 10 günlükte başladık

(101 puan) tarafından

İkiside mi

tarafından

Hau8r demir kırmızı olan 4.a ydan sonra başlıyor.

(15,255 puan) tarafından

Demir değil canım dvit.

Güzel ama uykusuz sevdoşşşş 🫠🥹

(163,544 puan) tarafından

oglan kime benziyo hocam

(15,255 puan) tarafından

Kayınpeder ve babasının karması sevdoş 😅 kendimden şimdilik bir şey vermiş gibi görünmüyorum

-Reklam-
+1 oy
(30,908 puan) tarafından

Kansız olduğu teşhisini nasıl koydu doktor nereden anlamış yani 

(101 puan) tarafından
+1

Bilmiyorum ki yüzü çok sarı belki ondan

(30,908 puan) tarafından

Başka doktora gittin mi veya düşünüyo musun gitmeyi

(101 puan) tarafından

Evet gitmeyi düşünüyorum cnm

0 oy
(1,091 puan) tarafından

Normalde D vitamini kullanılıyor ama kan ilacı bize doktor 4.aydan sonra başlatmıştı. Hatta bizde aynı damlayı kullandık ve 9.ayda kan tahlili yapıldı demir düşük çıktı bu sefer direk şurup verdi hızlı bir şekilde dmeirin çıkması icin ve tekra kan tahlili yapıldı demiri çıkmıştı o yüzden damla şurubu falan kesti sadece D vitamini kullanıyoruz.

Kan tahlili yapmadan nasıl veriyor 4 ay sonrası olsa anlayacagim çünkü o zaman bütün çocuklara veriyorlar ama 2 aylık daha 

(101 puan) tarafından

İşte bende anlamadım canım buraya sorayım dedim

0 oy
(1,974 puan) tarafından

Kan damlasına şuan değil 4. Ay itibari ile başlayacaksın hangi doktor bebegin yüzüne bakıpta kansız bu damla kullan diyebiliyor çok saçma kullanma demir ilacını şuan ihtiyacı yok ama d vitaminini doğar doğmaz kullanmaya başlıyorsun

tarafından

Bende şaşırdım 2 deyince . 

(101 puan) tarafından

Valla kızlar bende dedim buraya sorayım iyiki sormusum

tarafından

Canım kimse kimsenin yüzüne bakıp sende şu var diyemez kan değerleri hakkında illaki tetkik yapması gerek istersen sağlık ocağına danış aşağıda da dediğim gibi kendi kan değerlerinde baktir yorgunluk felan var de bi genel kan sayımı baksınlar demir b12 sende ne varsa süt yoluyla bebege geçer zaten ek gıdaya başladığı dönem olduğu için süt artık ilk 6 ay ki kadar yağlı da olmadığı için verimi de düşüyor içeriği de aynı şekilde oyuzden takviyelere başlarlar 1 yaş somrasi da et balik tavuk vs. Beslenme olan bebeklerde de durum normal değerlerdir genelde rahatsızlık vs. Yoksa tabi bunun dışında.  Bide hastalik enfeksiyon özellikle geçirdiği dönemlerde demir bakılmaz çünkü değerler olduğundan da anormal çıkar malesef hastaysa hekime bildirin  değer bakilirken . Bana da hekimim demişti. Yukarıda arkadaşın dediği gibi 9 ay 1 yaş arası bir kontrolde kan bakılır eksik ne varsa çıkar tavsiyem farklı Bi hekim. Hatta tetkik.

(101 puan) tarafından

Allah razı olsun canım farklı bir doktora gideceğim 

tarafından

Senden de Allah razı olsun canım yardımım dokunduysa sevinirim. Git tabiki 

0 oy
tarafından

Demir takviyesi 5. Aydan itibaren derler ama genelde öncesinde eksikliği varsa sizde de var ozaman süt ile geçiyor bebege. Bide bu marka güzel.  Demir ini aldım oğluma disleri renklendi öbür reçete edilende bundakinde Demirtakviyesnin içinde rengini veren madde yok sanirim  ama yinede icirdikten s8nra dis varlığında ama mutlaka 1 dis dahi olsa temizleyin yoksa renkelenebilir. Olmuyor dediler ama yinede önlem alın.  Bide yorgunluk var diye gidin isterwne8z saglik ocağında Demir değerlerine bakılsın sizdede muhtemelen var olabilir diye düşünüyorum.  Tabi benim fikrim tavsiyem. Benzer durumu yaşamıştım.  

(101 puan) tarafından

Doktor bana da söyledi sen de demir eksikliği var ondan bebeği geçmiş

(101 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim

tarafından

Rica ederim tatlım. 

0 oy
tarafından

demir e ben de 2 aylık başladım. prematüre bebeklerde erken başlatıyorum demiştir doktorumuz. d vitamini ise 14 günlük ken başladık

(101 puan) tarafından

Yani kullanmamda bir sakınca yok değil mi

tarafından

kullan tabii ki.

sadece demir, başta kabız gibi yapabilir. ben demiri kullandıktan sonra 5-6 günde 1 kaka yapmaya başlamıştı. o da normal. kakası normal kıvamdaydı.

d vitamini zaten kemik gelişimi ve bıngıldak için önemli 

(101 puan) tarafından

Tmm cnm Allah razı olsun 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 114 göst.
+1 oy
5 cevap 118 göst.
+1 oy
3 cevap 109 göst.

Kategoriler

1,476,737 soru