+2 oy
333 göst.
Diğer kategorisinde (3,603 puan) tarafından

Benim kızım daha 3 yaşında ama ilerisi için kaygılarım oluyor bazen, ya okulda şiddet zorbalık görürse diye 

Bide arkadaşımın çocuğu da birinci sınıfta dayak yemiş, ayağı ağrıyormuş anne babasından da gizlemiş, en sonda annesi anlamış söyletmiş, bu durumda nasıl hareket edilmeli, cocuğum daha küçükken nasıl terbiye etmeliyim yardımcı olur musunuz

Ben hep işte vurulmaz kötü söz söylenmez diye eğitiyorum ama bu yanlış mıdır acaba çünkü çocuğuna terbiye vermeden ortalığa salan çok 

14 Cevaplar

+1 oy
(1,211 puan) tarafından

Bende çok korkuyorum ya ben çok yaşadım çünkü 

(3,603 puan) tarafından

Ben yaşamadım güçlü karakterdim ama yaşayanları çok gördüm belki bende yaşattım o akış gerçekten cocuk aklı ya şimdi inana vicdanım sızlıyor 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

çocuğunla iletişimin iyi olmalı. ne olursa olsun önce onu dinleyeceğini çocuğun bilmeli. 

bi de okuldan sonra çocuğunda herhangi bir değişiklik var mı yok mu takip etmelisin, etmeliyiz.bu da odasına kapandı iyice diye geçiştirmemek lazım. öğretmenleriyle iletişim halinde olmak lazım.

zorbalığı maruz kalmaz diyemem, birileri muhakkak çıkacaktır maalesef. keşke olmasa ama çocuğumuzdaki değişiklikleri iyi gözlemlememiz lazım

(3,603 puan) tarafından
+1

Evet bence de en önemli şey bu onu dinlemek korkmamasını sağlamak 

+1 oy
(3,776 puan) tarafından

Vurma etme diyerek hayatımın yanlışını yaptığımı düşünüyorum. Sana vurana vur oğlum sana bagirana bagir oğlum diye buyutmem gerekiyomus çocuğa kendini savunmasını öğretmek lazım yoksa zorbalığa maruz kaliyo 

(3,603 puan) tarafından

Evet ama bu sefer de şiddete meyilli olmaz mı diğer cocuklara şiddet göstermez mi 

Şimdi bende kızıma böyle söylüyorum da bunu normal olarak kabullenir mi diye düşünüyorum 

(3,776 puan) tarafından

Bunu savunma olarak öğretmek önemli işte vurmak kırmak değilde en azından biri ona vurduğunda ittirip bağırabilir 

(3,603 puan) tarafından

Aynen ufaktan ben aklına sokayım artık

(3,776 puan) tarafından

Biz yakın zamanda yaşadık bu durumu . Okulda çocuğun teki gelip gidip vuruyomus benimkine öğretmenine söylemiş çocuğu uyarmış ailesiyle konuşmuş halletmeye çalışmış olmamış. Biz öğrenince konuştuk öğretmenle şiddete meyilli çocuk benim görmediğim taraftan yapiyo sizinkine kendini savunması gerektiğini anlatın tepki göstersin korkutsun dedi . En son vurduğunda çocuğu ittirip bağırmış bı daha o oldu yapmadı 

(3,776 puan) tarafından

Ki benim oğlum her gün babasıyla boks yapar harala gürele güreşir ama şiddete meyilli değil çünkü oyun oynadıklarının farkında 

0 oy
(16,511 puan) tarafından

Öncelikle ne olursa olsun size anlatması gerektiğini öğretmelisin. Kendini ezdirmemesi gerektiğini, savunması gerektiğini anlat. 

(3,603 puan) tarafından

Evet en önemlisi o 

0 oy
(18,926 puan) tarafından

Bunu söylemek çok zor belki ama küçük yaşta savunma sporlarına yönlendirmek gerekiyor çocukları kendini savunması için ama dozuda iyi ayarlamak lazım o sporu sadece kendini savunmak için kullanacak başkasına saldırmak için değil mutlaka öğretmen ve rehberlik bölümü ile işbirliği içinde olmalı veli benim çocugum yapmaz demek çocuga güvendiği için değil ugraşmamak başından savmak için uydurulmuş koca bi yalandan ibarettir

(3,603 puan) tarafından

Evet haklısınız 

0 oy
(2,514 puan) tarafından

Sırf bu korkum yüzünden ogullarimi aynı kreşe vereceğim küçüğü tek başına ezilmesin diye.daha sonra da kendi calistigim okula yazdiracagim veya gidecekleri ilkokula tayin isteyeceğim. Akran zorbaligi var çünkü benim  sınıfımda da oluyor. Suç çocuklarda değil ki. Okula 5 yaşında geliyor ve aile o pırlanta gibi çocukları o hale getiriyor. Duzelt duzeltebilirsen... Önce ailenin düzelmesi gerekiyor. Mesela veli toplantısı oluyor hangi çocuk hangi Veli'nin tahmin edebiliyorum :)

(3,603 puan) tarafından

Aynen herkes dünyaya masum gelir ailede bitiyor her şey bence de öyle ama elalemin terbiyesiz çocukları yüzünden bizimkiler ezilemez

(2,514 puan) tarafından

Eşim bana kızıyor hep çocuklari çok kibar yetiştiriyorsun senin yüzünden çok dayak yer diyor. 2.5 yaşında geçen gün parkta kızın biri tutmuş yakasından savuruyor neymiş kız önce kayacakmis. Benim oğlan da hiç öyle şeyler görmediği için çekilmiş kenara yol veriyor. Ben de mi hata yapıyorum diye düşünüyorum kendini asla koruyamaz çünkü hiç öyle ortamlara da girmedi 

0 oy
(3,851 puan) tarafından

Aynı ben,benim oğlum çok duygusal yani ağzı var dili yok ,bu sene okula başlıyacak,oda bana söylemez kesin,ama ben seni döveni döv diyorum,devir öyle bir devir ki insanlar sana nasıl geliyorsa sende onlara öyle gidecen 

(3,603 puan) tarafından

Ya bide söylememek neden çok üzüldüm 

0 oy
(914 puan) tarafından

Bilmiyorum ama ben kendi yaptığımı söyleyeyim doğrumu değil mi bilmiyorum ama çocuklarım küçüklerden hadş evcilik oynayalım derdim mutfak sınıf olurdu masa da sıra ben de çocuğumun yerine geçerdim Hadi ben sen oldun ayy sende öğretmen olsana derdim önce hadş sınıfın en sert öğretmeni ol ama aynı o öğretmen giib olkş oyun heyecanlı olsun derdim oda hareketlerine kadar yapardı sınıfın en yaramaz öğrneciis ol en akıllı öğrencisi ol diye hepsini yapardı ve gülerdik ama ben bu sayede dayak yiyip yemediğini öğrenmiş olurdum direk sorsam söylemezdi bildiğim için 

0 oy
(21,598 puan) tarafından

Kimseye sataşmamalı ama kendisini de korumayı öğrenmeli bence 

0 oy
(997 puan) tarafından

Sana vurana vur diyorum çünkü çocuklar canavar gibi davranıyor bazıları. Sana bağırırsa bağır diyorum. Anaokulunda iki çocuk sözlü olarak sürekli eleştirip aşağılamışlsr kızıma nasıl cevap vereceğini anlattım. Sende eleştir sende onlara cevap ver gül kahkaha at dedim vala işe yarıyor 

0 oy
(3,427 puan) tarafından

Onlar terbiyesiz yetistirdi diye bizde terbiyesiz birakirsak ortalikta adam kalmaz canim oyle dusunme hem sen krndi cocugunun ahlaksiz olmasina razi olur musun uzulmez misin Allah korusun ama boyle bi durumda susmamasi gerekitigi ogretmek lazim 

0 oy
(1,139 puan) tarafından

Şuan oğlum 16 aylık ve benimle birlikte çok narin bir şekilde yetişiyor farkındayım. Bazen eşim birşeyler öğretiyor işte köpeklerin sesinden korkuyordu geceleri oğlum ona işte eliyle dış dış yaparsan giderler korkma kendini korumuş olursun gibi birşeyler dedi. Şimdi köpekler havladiginda dış dış yapıyor eliyle gülüyor geçiyor. Bu ne kadar doğru gerçekten ben de bilmiyorum.

Eşimle zıt düşüyoruz bu konuda o kendini savunmayı bilmeli elalemin çocuğu gelip vurduğunda saf saf ağlamamalı diyor. Ben de ya bizim çocuk ilk vuran taraf olursa diye korkuyorum birşeyler öğretelim derken. 

Gerçekten çok ince bir çizgi bu konu iyice araştırıp eğitmek gerek çocuğu 

0 oy
(4,507 puan) tarafından

Ben büyük kizimi spora kareteye gönderiyorum canım 

Orda her türlü savunmayı ogretiyorlar 

Başlayalı bir sene oluyor 

Haftada 2 kez gidiyor 

Tavsiye ederim 

5 yaşında gonderebilirsin

0 oy
(293 puan) tarafından

Savundum canım kendini ama şiddet lci de olmasın zamanın çocuklari maşallah bizden akıllı şiddet kesinlikle çözüm değil 

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 358 göst.
+2 oy
10 cevap 217 göst.
14 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde misafir5 (311 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
9 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Mona Lisa (1,121 puan) tarafından soruldu
+1 oy
36 cevap 1,770 göst.
11 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Yni.anne (36 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,296 soru

23,856,152 cevap

320,136 kullanıcı

...