+2 oy
158 göst.
Diğer kategorisinde (604 puan) tarafından

Oglumda 8 aylikti tutmadim sonra kaza ettik hepsini aradan 4 sene gecti simdi hamileyim ve 3 bucuk aylik bazilari diyor bisey olmaz tut bazilari diyor bence tutma bende bilmiyorum ilk gun deneyeyim diyorum ama sabah kalkinca ağzıma bisey atmasam aksama kadar midem bulaniyor ozellikte bu gebeligimde oldu gun icinde biseyler yemesem kotulesiyorum birde doktor dedi vitaminlerin cok dusuk takviler verdi. Rabbim yardimci olur illaki ama ben kararsizim sizce?

8 Cevaplar

+2 oy
(3,634 puan) tarafından

Lütfen bunu bebeğine yapma sen hamilesin o çocuk senden besleniyor sen yemek yemezsen halsiz düşersin tansiyonun düşer başın döner ee zaten miğde bulantıları da oluyor hamilelikte kaza yaparsın ben hamile iken tutamamıştım şmdi 2.bebpim var 4 aylık bende tutmayı deniyeceğim bir sorun olmazsa tutucsm ama sen hamilesin dikkat et

-Reklam-
+1 oy
(3,415 puan) tarafından

Ben hamileyken tutmadım. Kendinizi zora sokmaya gerek yok ki. Sonradan zaten tutuyormuşsunuz. Etrafın da ne dediği çok önemli değil. Kendiniz deneyin bir kaç gün, baktınız zorlanıyorsunuz, sonraya bırakırsınız. 

0 oy
(673 puan) tarafından

Ilk uc ay bebeyin gelisimi icin cok onemli bence kazasini tutdugun surece bu yil tutma Rabbim affedendir ve dinimizi bize zorlasdirmaz aksine kolaylasdirir

0 oy
tarafından

Öncelikle bu karar en çok sana ait. Tutanda var tutmayan da . çok istiyorsan 1.2 gün dene kendini gözlemle sonuçta senden beslenen bi bebek var vücudun açken ne tepki verecek bilemeyiz.  Benim tansiyonum çok düştüğü için ben tutmadım mesela bayılıp kalırım korkusuna. Sonuçta Allah bunun iznini vermiş sonrasında kaza yapabilirsin.

0 oy
tarafından

Cnm doktor sana değerlerin düşük demiş e zaten mide bulantılarıyla baş ediyorum diyorsun bu kötülüğü kendine ve bebeğine yapma zaten hamile kadının oruç tutması zorunlu değil daha sonra kaza olarak tutarsın

0 oy
(23,510 puan) tarafından

Dinimiz her şeyi kolaylaştırmışken neden kendin ve bebeğin için zorlaştırasın ki sonradan kaza edebilirsin 

0 oy
(4,210 puan) tarafından

Ben hamileyken 7. Ayıma falan gelmisti tutmuştum sorun olmadı çünkü çok dikkatli ve dengeli beslendim ama 3.5 aylıkken denk gelse tutamazdim midem rezaletti sizin de mideniz kotu durumdaysa bence tutmayın 16. Haftadan itibaren biraz düzeliyor belki ondan sonra denersiniz 

Bu arada ilk 4 ay sen hiçbir şey yemesen bile bebek beslenir oruc bebege zarar vermez ama sana zarar verebilir güçten düşersin bağışıklığın düşebilir bu haftalarda tansiyon çok oynuyor o yüzden güzel düşün 

0 oy
(1,813 puan) tarafından

Hamilelikte de emzirme döneminde de tutamadım aşırı mide bulantısı yaşıyordum yemezsem daha kötü oluyordu elim ayağım tutmuyordu o yüzden tutmadım çok istiyorsan 1 gün deneyebilirsin

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 446 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 562 göst.
21 Nisan 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ceylann (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 339 göst.
24 Şubat 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MeliKe0334 (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 278 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Dilaraecrin (281 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,096 soru

24,081,909 cevap

331,241 kullanıcı

...