+3 oy
1,107 göst.
Diğer kategorisinde (1,135 puan) tarafından

Merhaba nasılsıniz?🙃

Kızlar bizim ev halkında sorun var galiba öyle düşünmeye başladım çünkü, lütfen yanliz değilsin damla söyleyin bana🫢

Eve alışveriş yapınca illa ki abur cubur da alınır, bulunsun evde bi an insanın canı istiyor koy yerindeyim olduğumuz için istediğimiz şeye haftalar sonra ulaşıyoruz birde hamilelik var bende de. Arkadaşlar bizim evde abur cubur vs geldiği günün sabahına kadar kalmıyor bitiyor buna muz ve çilek de dahil... oğlum aldığın gün bitirmeden durmuyor keza eşimde öyle istediğimi sabah bulamıyorum 😂. Ya bizim evin halkında normallik var yada anormallik çünkü alınan birseyin 24 saati dolmaması çok acı 😁

Ne kadar saklarsam saklayayım bir şekilde bulunup bitiyor yiyecekler 🙂‍↕️

Sizde de böyle mi acaba çok merak ediyorum gerçekten?

41 Cevaplar

+1 oy
(6,205 puan) tarafından

Abur cubur mutlaka alınır ve yiyen pek olmaz binde bir canımız isterse dolapta küflenecekler artık 

(6,205 puan) tarafından

Hepsi dolapta canim istese alıp yiyeceği yerde bazen açarım çekmeceyi gel yiyelim derim no no sen yap der 

(250 puan) tarafından
+1

Büşra senin oğlan ingilizceyi nerden öğreniyor, mami , no falan diye normal konuşmasına ingilizce kelimeler ekliyorsa düzenli ingilizce öğreniyor diye sanırım 

(6,205 puan) tarafından

Kreşte İngilizce dersi alıyordu canim 

(250 puan) tarafından

Bayadır kreşe gitmiyorum ama di mi, maşaAllah unutmamış 

(6,205 puan) tarafından

Evet canim unutmuyor çünkü bizde destekliyoruz 

-Reklam-
0 oy
(80 puan) tarafından

Bizim evde öyle canım artık ben toplu almiyorm abur cubur alirken haftada 2 gün Bi kaç çeşit alıyorum o kadar yoksa eşim uykudan kalkıp bile yiyor 

(1,135 puan) tarafından

Bitirmeyene kadar da durmazlar değil mi?😁

(80 puan) tarafından

Abur cubur bitmeden doyamıyor eşim ve oğlum ne zaman biter o zaman içleri rahat eder :) 

0 oy
(1,030 puan) tarafından

Az alıyorsundur canım o yüzden  biz haftada 2.000 liralık falan alıyoruz BİM'den bir hafta boyunca fazlasıyla yetiyor evdeki herkes yiyor ben hariç ben de şeker çıktı kimse de bir şey yok of of

(1,135 puan) tarafından

Vallahi bizim evin alışverişinin yarısı abur cubur olur dolabın kapağı kapanmaz bazen nasil bitiyor bilmiyorum 

(1,030 puan) tarafından

O zaman gerçekten çok yiyorsunuz canım 😂 vallahi dikkat et bak sen de benim gibi olma yemediğim halde şekerim yüksek çıktı ya nasıl moralim bozuk

(1,135 puan) tarafından

Ay insallah çıkmaz ben pek yemem hamilelik yedirmiyor

(1,090 puan) tarafından

Şekerin yüksek canım tedaviye başladın mı ihmal etme bendede vardı hala var gerçi şeker insülin kullandım 

0 oy
tarafından

Sizde öyle bence ben de saklıyorum 1-2 hafta gidiyor aldıklarımız. Çocukların ulaşmayacağı yere koyuyorum. Eşim de hemen yensin istemez 

(1,135 puan) tarafından

Sizin es yemediği için duruyor yese o kadar dayanmaz emin olun

tarafından

Eşimde sever ama alınan şeyin hemen bitmesi olayına kızar. Sonuçta ucuz şeyler değil. Her şeyi idareli tüketmek gerekiyor buna abur cubur da dahil.

0 oy
(704 puan) tarafından

Pek sayılmaz aslında ya 😊 küçük çocuğum pek bilmez bulduğunu yer ama 7 yaşında olan bi tane alır diğer günlere de kalsın der . Bugünü yarını bilir yada herşeyi hemen bitirirsek hoş bir durum olmadığını. Eşimse önüne ne gelirse onu yer kalanına karışmaz . Ev halkı istediği zaman yiyebilsin diye . 

(1,135 puan) tarafından

İyi bari sizin çocuklar büyük sınırı bilecek yaşta benim bebem 2.5 yaşında bir kocam sınırı bilmez cocuk ister verir kendiside yer yedirir 2 güne bitiyor 

0 oy
(3,885 puan) tarafından

Bir ara bizde de oluyordu 

Özellikle meyveli yoğurt 

Eşim koca poşet dolusu alıyor sabaha kalmıyor 

İki çocuğum var 

Sadece ikisi yiyor 

Eşime dedim artık alma

Ona güvenip yemek yemiyorlar dedim

Eşim dedi olmaz

İlla ki bıkar bıkana kadar alırım dedi

Sonuç en son bıktı da

Öyle öyle fazladan kalmaya başladı 

Ama onun haricinde diğer abur cubur hep kalır 

Sizin ulaşım Zormuş anlıyorum canım 

Bizimkiler her akşam alıp geliyor 

Ama bazen canım bişey istedi mi bulamıyorum 🥰🤪💐🪻👍🫶❤️

(1,135 puan) tarafından

Yani hemen hemen durumlar aynı canım yanliz değilmişim 

0 oy
(4,162 puan) tarafından

Amcam geldi aklıma. Çocukken dedem kola almış, amcam da tadına bakmış hoşuna gitmiş sabaha kalsa abim bunu içer deyip 2.5 l yi hep içip öyle yatmış ama o şişlikle uyuyamamış tabii 😅 oğlunuz da kalmaz diye düşünüyor sanırım 

(1,135 puan) tarafından

Olabilir oğlumdan çok kocam da yiyor 😁😁

0 oy
(2,629 puan) tarafından

Biz abur cubur almıyoruz. Kendim bazen cips alırım, onuda o gün yerim. Diğer çerez, meyve, kuru meyve tarzı şeyleri de ben masaya koyunca yer bizimkiler. Öyle dolabı açayım şunuda yiyeyim, bunu da alayım diyen olmuyor. 

0 oy
tarafından

Yalnız değilsin cnm eşim abur cubura aşırı bağımlı genel olarak eve sokmam arada alırım aldıgımın saniyesi biter ya ben belki bi kaç saat sonra yada bi kaç gün sonra yiyeceğim saklıyorum ama bulup onuda bitiriyor artık takmıyorum meyve zaten yemez dolapta çürüme seviyesine geliyor genelde

0 oy
(4,267 puan) tarafından

Bitene kadar rahat etmezler .4 çocuklu olunca bide karınca gibi hopp biter eşimde çok sever . Ben adet zamanlarda bi çikolata isterim onuda saklarım odama yoksa yemeden bitirrler. Tablet çikolata alıyorum pastalara keklere ganaj yapayım die baktım kalmıyor çözümü poşetle buzluğa atmakta buldum onuda köşeye bucağa derin dondurucu da saklarım 😂

0 oy
(4,660 puan) tarafından

Benim gizli saklama yerim var kimse bilmiyor arada oradan çıkarır veririm yoksa Bizim evde de aynı durum oluyor 😂 geçen oğlum 1.5 kilo muzu tek bitirdi eşim saklamış onun sakladığı yerden bulmuş gece 3 te tıkırtı geliyordu bir baktım benim ufaklık mutfakta muz yiyor😂

0 oy
(13,436 puan) tarafından

Aburcubur hiç almıyorum. Kuruyemiş meyve alıyoruz yerine. Onlar çok gidiyor. Eşim özellikle kuruyemiş yer fazla. Çocuklarında önüne koyarım. Oğlun kaç yaşında bilmiyorum ama benimki 4.5 yaşında sorar anne bunu yiyebilirmiyim diye izin verirsem yer. Arada babaannesi falan alıyor bonibon falan. Tabağa koyarım minik minik yer o kadar. 

0 oy
(362 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bizim evde bitmez eşim poşet poşet alırdaabur cuburu attigim bile oluyor bayatlayip ,buda tek bizim eve has gibi geliyor ,mesela hazır puding vs alıp dolapta tarihi geçtiği , abur cuburlarin bayatlayip attığımız , öyle aşırı yemeyiz mesela iki paket cips olsun 1 haftada anca biter çok yiyince midem bulanıyor cocugada çok vermiyorum tabağına koyup biraz yer oğlumda , eşimde yer ama az yer ,eşimin alışkanlığı poşet poşet alır ama aşırı tuketmeyiz evde sürünür durur açılmamış paketler 

kuruyemiş güzel yerim ama ,meyvede ben hiç yemem sevmiyorum meyveyide eşimle oğlum düşkün onlar bitirir özellikle çilek hergun yarım kilo çilek yenir bizim evde ,yarım kilo süzme yoğurt yogurtu öyle öyle düz kasiklarlar oğlumla bizimkiler cilege ,muza ve yogurta düşkünler gerisini alırız da aramazlar 

0 oy
(2,451 puan) tarafından

bizde öyle değil ya geçen ay aldığımız abur cubur duruyor hala:)) benim kızım 16 aylık arada istiyor veriyorum ama fazla yedirmemeye çalışıyorum, bende hamileyim öyle canım tatlı şeyler hiç istemiyor eşim de fazla yemez öylece duruyor:)

0 oy
(5,597 puan) tarafından

Bir aylık alırım abur cuburu ve bir ay gider canm çocuklarım benden izinsiz almazlar akşamları hazilarim yeriz beraber onun dışında alan olmaz 

0 oy
(16,542 puan) tarafından

Benimkilerde görev olarak görürler. Mutlaka bitirmemiz gerek diye girip çıkıp yerler ve biter. Hiçbir abur cubur 1 günden uzun kalmaz. 

0 oy
(8,954 puan) tarafından

Bizdede illaki alınır ama kalırda ben çok sevmem çubuk kraker yerim oda tansiyonum düşüyor tuzlu diye onun harici çay yanında yer eşim kızıma sınırlı veriyorum zaten meyve ben yada eşim soyup ortaya gelmezse çok yenmez kocam günlük dolabı açar bunlar bitmemiş yiyin şunları niye yemiyorsunuz der ☺️😅

0 oy
(4,322 puan) tarafından

Canınız birsey istediğinde haftalar sonra temin ediliyorsa (köyde normal ) evdeki her bireyin istedikleri ozledikleri haftalar sonra temi ediliyor Yani her birey aynı derece arzu ile onu bekliyor bence çok normal.

Çilek ve muz dahil fazla alsan dayanmıyor az alsan hemen bitiyor.

Hamile olduğun için sana biraz değişik gelmeye başlamıştır bu durum 

Bak sana tavsiyem 

Merkeze gittiğinde once büyük  bir kap çilek 5 muz al arabaya bidon su koy güzelce çiçekleri yıka beklet gün doyana kadar ye bitir 

Ondan sonra gir markete güzelce aliaverisini yap ev ayrıca tekrar alın herseyden. 

Hatta termos kahve koy arabaya alışverişten sonra ev aldıklarının haricinde arabada yemek için  çikolata pasta ne istiyorsaniz alın daha ordan çıkmadan için yiyin ufaklıkta bir meyve suyu içer arabanıza atlayın gelin evinize 

0 oy
tarafından

O konuda bu evin oburu seçildim diyebilirim eşim hep yiyon yiyonda hani nerde nereye gidiyor yediklerin der 😀😃 artık demiyor çünkü bıraktım artık aldığım gün bitirmiyorum.  Evde çok sayı varsa normal sen bisküvi yerin cocuk cips se er yada çilek ister eşin başka bisey ister al abur cuburu yarısı gitti

0 oy
(1,148 puan) tarafından

Yanlız değilsin bizim evde öyle ama bizde eşim değil kızımla ben yiyoruz o yüzden artık az alıyorum ya da hiç almıyorum kızıma da vermiyorum çünkü iştahı kapanıyor eşim de ben yersem yer yoksa gideyim dolaptan abur cubur yiyeyim demez 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 540 göst.
0 oy
21 cevap 864 göst.
7 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde yldzlardakayar (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 510 göst.
12 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.
8 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Liderim (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,673 soru

23,873,100 cevap

320,997 kullanıcı

...