+1 oy
552 göst.
Diğer kategorisinde (394 puan) tarafından

Kızlar yemek yaparken domates sosunu parmaklamısım ekşime var mı diye sımdk aklıma geldi gecen sene Ramazan ayında adet olduğum günler için tutuyorum kaynanam kaza orucunda unutarak yeme içme bozuyor demişti doğru mu mezhep fark ediyor mu safiiyim

12 Cevaplar

+4 oy
(1,826 puan) tarafından

Kardeş beni yanlış anlamayın da Kuran'a mezhepleşme yoktur. Hatta kesin dille reddeden ayetler var. O yüzden din o mezhebe göre şöyle bu mezhebe göre böyle diye birşey olamaz. Orucunun kabul olup olmayacağını yalnızca Rabbım bilir. Rabbim zorlaştırmak kolaylaştırır ama yine de içine sinmezse tekrarlarsın orucunu. Allah kabul eylesin

tarafından

Yasin suresi 21. Ayette peygamberden mi bahseder , yunus suresi 62, 63 okuduguna emin misin?bre ey cahil Allah okumayı nasip etsin 

(1,826 puan) tarafından

Ahahahahjzjzjzh 😂😂😂 oturup verdiğim cevapları incelemiş. İşsizlik böyle birşey ya. Keşke bu zamanı kendin için birşey okumaya ayırsaydın . Neyse cevaplarımı okumaya devam et. Yararlanırsın 😂😂

tarafından

Verdiğin cevapları okumam için yazmadin mi ? Aaa pardon laf olsun diye yazdın,  okumak benim hatam 😂😂😂😂

(1,826 puan) tarafından

Aaaa post senin postun muydu onu hatırlamıyorum. Eğer öyleyse hakkına girmişim helal et.

(1,826 puan) tarafından

Allahım benim de vaktimi çalışıyorsun ya girdim baktım post senin değil. Bu durumda senin değil post sahibi okusun diye yazılmış bi cevap. Baya girip mesai harcayıp neredeyse bir ay önceki cevaplarına kadar gitmişsin 😂😂😂 

-Reklam-
0 oy
(394 puan) tarafından

Kızlar bakar mısınız 

0 oy
(2,542 puan) tarafından

Ben bozulmuyor diye biliyorum 

0 oy
(1,876 puan) tarafından

Unutarak yediyseniz ve tekrar tutmaya devam ettiyseniz bozulmaz ama tadıö yaptıkyan sonra yemeye devam ederseniz bozulur

(394 puan) tarafından

Bu kaza orucunda da geçerli dimi 

(1,876 puan) tarafından

Bildiğim kadar geçerli 

0 oy
(10,885 puan) tarafından

Orucun kaza olsun farz olsun  unutarak bir şey yersen bozulmaz 

Bende geçen kandilde tuttum 2 gün yanlışlıkla birazcık muz yemişim çok sonradan aklıma geldi ona gülerken 1 bardak su içtiğimde aklıma geldi  ama unutarak yediğim için devam ettim Rabbim kabul eder inşallah 

0 oy
(45 puan) tarafından

Unutarak yemek yemek ister oruç nafile olsun ister kaza ister ramazan bozmaz (tabii sonrasında da orucunuzu yemeden devam ederseniz )  Hanefi mezhebinde 

0 oy
(433 puan) tarafından

Kaza orucunda yanlışlıkla yemek orucu bozar hocalar öyle diyor 

0 oy
(9,562 puan) tarafından

Hiç bir oruçta unutarak yemek orucu bozmaz nafile , farz, kaza vs farketmez 

0 oy
(9,920 puan) tarafından

Bildiğim kadarıyla yememen lazım ama Allah bilir tekrarla orucunu içinde kalmasın 

0 oy
(1,927 puan) tarafından

Akıl var mantık var. Unutarak yemiş içmişsen oruç bozulmaz. İster kaza orucu olsun ister farz oruç.Aksini diyen kişiler dine  yeni yeni güncellemeler getiriyor galiba

0 oy
(12,946 puan) tarafından

Yok bozulmuyor oruç 

0 oy
(4,968 puan) tarafından

Bilmeyerek yemişsin bence hiç bisey olmaz 

Eger aklına takilirsa 190 i ara canım 

Oraya sorabilirsin

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 158 göst.
3 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Frtnzn (295 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 127 göst.
13 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zezeee (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 144 göst.
8 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,127 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 48 göst.
17 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,127 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,832 soru

23,977,057 cevap

326,334 kullanıcı

...