+2 oy
481 göst.
Diğer kategorisinde (813 puan) tarafından

Başlığa bir şey bulamadım 

.kizlar ben adetim.mesela yarın Ramazan olduğunu düşünün.bugun bitecek gibi ,yarın bitmişte olabiliyor,bazen lekelenmiste .

Yarın bitecek gibi olsa bu akşam sahura kalksam niyet etmesem ,sabah duruma göre baksam hani adetim uzadiysa şayet boZsam olurmu öyle,

Bu gibi durumlar olabiliyor.insallah anlatabilmisimdir 

8 Cevaplar

+2 oy
(14,126 puan) tarafından

Zaten on günü geçmediyse nıyet etsende lekelenmede bozuyosun canım ama on günü geçerse şayet özür sayılıyo orucunu tutarsın

(813 puan) tarafından

Sağol canım yorumun icin

(14,126 puan) tarafından

9. Günde geçerli bu durum ama sonrası özür sayılıyor tutarsın orucunu namazını da kılarsın

(813 puan) tarafından

Çok çok sağol canım 

(14,126 puan) tarafından

Ne demek canım ❣️❣️

(1,550 puan) tarafından

Ayın 1inde adet oldun 7sinde temizlendin diyelim 8inde oruç tuttun leke geldi oruç gitti 

Ama leke 11inde geldi oruca devam :)

-Reklam-
0 oy
(2,088 puan) tarafından

İmsak vaktinde kontrol edersin bittiyse imsak girsede hemen guslunü alırsın niyet edersin olur. Bitti bitecek temiz akıntıyı görünce netleşir zaten. Temiz akinti gelince devam etmez adet. 

(813 puan) tarafından

Canım bazen öyle şeyler olabiliyor .afedersin adetim bitiyor.bir sonraki gün bazen akintida görebiliyorum.buni görünce bozmam mi gerekir 

0 oy
(1,126 puan) tarafından

Ben tutarım. Allahın rahmeti sonsuz.

Zaten adetliyken bile tutulabilir 

tarafından

3 gün de adet oldugu için değil tatlıya dayanamadigi için tutmuyormus,  çok ilginç geldi bana, eeee madem tutulursa tatlı için oruç tutmamak neyin kafası.

(14,126 puan) tarafından

O kadar anlattım boşuna tutuyo zaten dediğin gibi ne garip canı istemiş diye tutmamış haram haramdır bıde diyolar eskilerin uydurması töbe töbe

tarafından

Hırsım kalktı bide isteyen tutar istemeyen tutmaz demiş.

(14,126 puan) tarafından

Bız doğru olanı anlattık canım bilmemek ayıp degıl öğrenmemek ayıptır haa hâlâ daha devam ederseler de Rabb'im hidayet versin 🤲

(1,550 puan) tarafından
+1

Kizlar bunlar selefi,hadise inanmayanlar oluyor 

Adetliykrn kuran okumak adetliyken oruç tutmak adetliyken kuranı tutmak onlara gunah degl  fazla uğraşmayın anlamıyorlar çünkü 

0 oy
(4,935 puan) tarafından

Ayni durumu gende yasiyorum adetim cuma gunu son aslinda ama bazen lekelenme olarak devam ediyo bitti sanip abdestleniyorum namaza basliyorum bi bakiyorum bi sonraki vakit leke gelmis geri birakiyorum namazi ertesi gun yine kontrol edip abdestleniyorum o sekilde oluyo ama bunlar 10 gunu gelmedigi icin supheye dusuyorum orucu nasil yapcam bilmiyorum 

(9,706 puan) tarafından

Canım şöyleki imsak öncesi pedinin temiz olduğuna emin olman lazım ondan sonra bişey gelmezse oruca devam edersin ama imsak sonrası leke vs gelirse orucun bozulur 

(4,935 puan) tarafından

E diywlim ki temiz cunku bazen 5 6 saat lekelenme gelmiyo o arada temiz ve abdestliyiz niyetlendik imsaktan sobra leke geldi o durumda bozuluyo nasil yapcaz gun icinde namaz vakitleri de kisa o da sikibti aslinda 

(813 puan) tarafından

Çok kafam karıştı valla bu konuda 

(9,706 puan) tarafından

Şimdi sen normalde kaç gün adet olduğunu biliyorsan az çok tahmin edersin ztn 

Velevki adetin düzensiz Hanefi isen 10 gün Şafii isen 15 gün sonrası leke gelse dahi oruca devam edebilirsin ama adet günlerindeysen daha 10  yada 15 günü geçmemişse leke gelse mecbur bozucaksın

(4,935 puan) tarafından

Ama imsak vaktinden once abdestli olup niyet etmek gerekir dimi her halukarda cunku belki bitti temizsin o gunun orucu farz dimi sonra leke gelsede oruc bozulmus olur kefaret gerektirmez dimi dogru mu anladim 

0 oy
(53,898 puan) tarafından

ben hep sabah niyetlenirim

0 oy
(4,209 puan) tarafından

Ramazan orucu farzdır adetsen zaten tutamazsın değilsen zaten tutmak zorundasın duruma göre diye bir şey ramazan ayında olmaz. 

(4,209 puan) tarafından

Reglinizin bittiğini gördünüz arkasından temiz akinti geldi diyelim aradan birkaç saat geçti minik leke gördünüz özür sayılır sonuçta temiz akıntısı gördünüz. Abdest gerekmez orucunuzu bozmaz. İsterseniz ücretsiz alo fetva hattını arayın karşılıklı konuşarak çok daha güzel bilgi alırsınız hem doğru insanlardan doğru bilgi alırsınız burada bilen de konuşuyor bilmeyen de

(813 puan) tarafından

İyice kafam karıştı bı arkadaşta 10gun içinde oluyorsa bozulur diyor

(14,126 puan) tarafından

Bozulur canım bilmediğim konu hakkında asla yorum yapmam... 

(4,209 puan) tarafından

Temiz akıntıyi gördüyseniz arkasından gelen leke bozmaz cunku iceride kalan kan hareketlerle beraber vs cikabilir o regl sayilmaz. 10 günü geçmesi ayri bir konu net kanama da görseniz leke de görseniz bozmaz çünkü sınır 10 gün. 

(14,126 puan) tarafından

Bak, dediğin gibi 10 günü geçerse leke de kan da bozmaz çünkü özür sayılıyor ama  onu gün olmadan gelirse leke adetlı sayılıyosun bunu hocamız çok ayrıntılı anlatmıştı 

0 oy
(9,706 puan) tarafından

İmsak öncesi pedinin Temiz olup olmadığına dikkat etmen lazım baktın imsaktan önce temizdi ondan sonra gelmedi oruca devam edersin ama imsaktan sonra leke vs gelirse orucun bozulur

(813 puan) tarafından

Çok sağol canım 

(813 puan) tarafından

Canım ama şöyle bir şey ,normal akıntıya dönüyorum ,bir gün sonra bı lekelenme oluyor ,gene bozmam gerek

(9,706 puan) tarafından

İşte mezhebine göre Hanefi 10 gün 

Şafii 15 günden önceyse mecbur bozucsksın çünkü adetli sayılıyorsun hâlâ adetlerin kaç gün sürüyor? 

0 oy
(1,664 puan) tarafından

Kanın veya lekenin kesilmesi değil, kişinin kendi krem rengi akıntısının gelmesiyle adet biter.

10 günü aşmadığı müddetçe (kendi renginiz hariç) her renkte âdetsiniz. Aşarsa özür olur. 

Tekrar söylemekte fayda var. KENDİ KREM RENGİ AKINTINIZ GELİRSE ADET BİTTİ DEMEK. AZICIK BİLE OLSA LEKELENME VARSA HALA ÂDETSİNİZ DEMEK. İnşallah yardımcı olabilmişizdir. 

(813 puan) tarafından

Canım adetim bitiyo ,iki gün snra bakiyorum hafif bı lekelenme oluyor,anladım dediğini çok sağol canim

(1,664 puan) tarafından

10 gün dolmadan geliyorsa adet bitmiş olmuyor işte. Devam etmiş oluyor. 10 gün dolduysa özür oluyor. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 168 göst.
14 Mart 2025 Diğer kategorisinde Su1880 (198 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 206 göst.
12 Şubat 2025 Diğer kategorisinde UmAYElcin (298 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 135 göst.
5 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 239 göst.