Benim annem de çocuklarım onun evinde bi'şeyler yiyip döktüklerinde laf ettiği için gitmiyorum bi bahane bulup. Onlar gelirse geliyorlar. Kız kardeşim de çok saygısız biri. Bencil. En ufak şeyde sayar söver hakaret eder. Onunla da mesafe koydum. İşi düşerse arar gelir. Abim ve babam da soğuklar. Kaynanamın her dediği batıyor hiç görüşmek istemiyorum. Kayınbaba da arada yanıyor. Görümceler uzakta ve analarının dolduruşuna çok geliyorlar. Doğru düzgün bi arkadaşım da yok. Annem zamanında her arkadaşıma bi kusur bulup beni uzaklaştırdı.
Evde kendime fırsat buldukça kahve kitap molaları veriyorum. Kitaplarım çocuk gelişimi üzerine genelde. Penye ipten paspas, sepet yapıyorum. Bi'şeyler ortaya koymak bana çok iyi geliyor ve değerli hissettiriyor. Ayrıca kişisel bakımını ne olursa olsun ihmal etmemelisin. Dişlerini fırçalamazsan sonra çürür, dolgu kanal tedavisi ile uğraşırsın. Saçlarını tarayıp güzel yağlarla beslemelisin eşin seni görünce içi açılmalı. Oğlun da karşısında mutlu bi anne görmek ister. Oğlunun yerinde olsan nasıl bi annen olmasını İstersen ona öyle davran. Eşinin yerinde olsan, karşında nasıl bi eş görmek istersen öyle süslen giyin. Evinin işlerini gülümseyerek yap. Şarkı aç, dans ederek yerleştir bulaşıkları makineye ve dans ederek boşalt tekrar temizleri.
Bu hayata bi kere geldiğini unutma. Değerini başkalarının onayına bağlama. Sen kendini seversen herkes de seni sever. Ama başkaları sevsin diye uğraşma. Aynada kendine sürekli kendini çok sevdiğini söyle. Bir defter al onu süsle, her gün seni en mutlu eden şeyleri yaz şükran defteri deniyor belki duymuşsundur. Hayatındaki insanların güzel özelliklerini yaz, tarih de ekle, kendi güzel özelliklerini de yaz. Arada aç oku. Her gün yaz ama. Sen çok değerlisin 💖💐💝