0 oy
224 göst.
Diğer kategorisinde (216 puan) tarafından

Kızlar maddi durumum olmadığı için mi değersizim yani çok sosyal biri değilim arkadaş çevrem çok yok aile anne tarafı baba tarafı kocamın ailesi hiç armaz sormaz kimse anlam kız kardeşlerim annem babam abim hiç ugramazlar aramalar sormazlar kendimi çok yalnız kimsesiz hissediyorum annem eve hiç davet etmez gel demez gidince gidicenmi git bak kalma der niye ki

4 Cevaplar

+3 oy
(1,083 puan) tarafından

Kendi değerini maddiyatta ya da başkalarında arıyorsun. Devam ettiğin sürece de kendini değersiz hissedeceksin. Kendini değerli kılmak için, kendi gözünde, birşeyler yapmalısın. 

(216 puan) tarafından

Ne mesela 

(1,083 puan) tarafından

Senin gözünde saygıdeğer, sevilecek biri nasıl olur? Ne gibi özellikleri olması lazım?

(113 puan) tarafından

Bu yoruma çok katılıyorum sonuna kadar haklı aslında sen kendini kendi gözünde değerleştirirsen digerleride sana saygı duyacak .

Bunu bize değil kendine sorman lazım nasıl biri olmak isterdim ? diye ve bir yerlerden başla o kişiyi gerçekleştirmek için kapılar açılacaktır

(1,083 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim. Kendisine saygı duyduktan değer verdikten sonra zaten diğerlerinin düşüncesi önemli bile olmayacak o umursamadıkça istediği saygıyı da kazanacak aslında 

-Reklam-
+2 oy
(1,492 puan) tarafından

Yani her şey para değil diyenler olacaktır muhakkak ama para bir yerden sonra konuşuyor bana gore. Evet genelde maddi durumu zayıfların çevresi pek olmuyor ama bir zengin olsun tadından yenmez. Mesela 2 tane amcam Almanyada komşu. Biri çok zengin , diğeri orta yollu birazda cimri :) durumu iyi olan amcami , ellerinden gelse başımızın üstünde otur diyecekler buradaki akrabalar. 

Biraz uzun oldu farkındayım ama insanın bir yerden sonra kimseye ihtiyacı olmuyor. Bak biz annem ve kardeşimle birlikte yaşıyoruz şu anlık. Ama aynı evin içinde olmamıza rağmen ilk eşim koşuyor, ilk o düşünüyor. O yüzden faydası olmadığını (maddi ,manevi) bildiğin kişiler için üzülmeye değmez. Ben yalnız kalınca telefonla oynamak yerine yetenek keşfetmeye çalışırdım daha önce. Vücudum asla kıvrak değildir bu on yargimi kırmak için youtubede zımba, oryantal gibi ders videoları açıp oynardım. Çocuk boyama kitabı alıp boyarım hala. Insanin can sıkıntısını alıyor, algisi değişiyor. Tavsiye ederim.

+1 oy
(3,521 puan) tarafından

Benim annem de çocuklarım onun evinde bi'şeyler yiyip döktüklerinde laf ettiği için gitmiyorum bi bahane bulup. Onlar gelirse geliyorlar. Kız kardeşim de çok saygısız biri. Bencil. En ufak şeyde sayar söver hakaret eder. Onunla da mesafe koydum. İşi düşerse arar gelir. Abim ve babam da soğuklar. Kaynanamın her dediği batıyor hiç görüşmek istemiyorum. Kayınbaba da arada yanıyor. Görümceler uzakta ve analarının dolduruşuna çok geliyorlar. Doğru düzgün bi arkadaşım da yok. Annem zamanında her arkadaşıma bi kusur bulup beni uzaklaştırdı. 

Evde kendime fırsat buldukça kahve kitap molaları veriyorum. Kitaplarım çocuk gelişimi üzerine genelde. Penye ipten paspas, sepet yapıyorum. Bi'şeyler ortaya koymak bana çok iyi geliyor ve değerli hissettiriyor. Ayrıca kişisel bakımını ne olursa olsun ihmal etmemelisin. Dişlerini fırçalamazsan sonra çürür, dolgu kanal tedavisi ile uğraşırsın. Saçlarını tarayıp güzel yağlarla beslemelisin eşin seni görünce içi açılmalı. Oğlun da karşısında mutlu bi anne görmek ister. Oğlunun yerinde olsan nasıl bi annen olmasını İstersen ona öyle davran. Eşinin yerinde olsan, karşında nasıl bi eş görmek istersen öyle süslen giyin. Evinin işlerini gülümseyerek yap. Şarkı aç, dans ederek yerleştir bulaşıkları makineye ve dans ederek boşalt tekrar temizleri. 

Bu hayata bi kere geldiğini unutma. Değerini başkalarının onayına bağlama. Sen kendini seversen herkes de seni sever. Ama başkaları sevsin diye uğraşma. Aynada kendine sürekli kendini çok sevdiğini söyle. Bir defter al onu süsle, her gün seni en mutlu eden şeyleri yaz şükran defteri deniyor belki duymuşsundur. Hayatındaki insanların güzel özelliklerini yaz, tarih de ekle, kendi güzel özelliklerini de yaz. Arada aç oku. Her gün yaz ama. Sen çok değerlisin 💖💐💝

0 oy
(179 puan) tarafından

Benim gördüğüm çoğu kişi temelde aileden özellikle babadan gördükleri davranışlar yüzünden böyle hissediyor. Kızların ilk aşkı hep babadır, büyüyünce erkek rol modeli olurlar. Babalar kızlarına ne kadar güzel, iyi, başarılı vb şeyler söyledikçe öz güveni yüksek bireyler yetişiyor. Yani bence maddiyatla pek ilgili değil. 

Sana değer vermediklerini hissediyorsan etrafındakilerden birşey bekleme. Boşa enerji harcarsın. Öncelikle biraz bencillik yapıp kendinden değerli hiç birşey olmadığını kendine ikna et, sonra öyle davranmaya başla. Yapmaktan çekindiğin birşey olursa aman benden değerli mi de yap. Sen mutlu olursan ailen de olur. 

Eşinizle aranız nasil bilmiyorum ama arada yalnız vakit geçirin hem rutininizden kurtulursunuz hem kaliteli zaman geçirirsiniz. Sana sevildiğini hissettiren şeyler yapmasından hoşlandığın söyle. İlla birşey almasına hediyeye gerek yok. Arada güzel karım iyi ki varsın dese ne güzel olur. Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar var, bir hobi edinin. Kafanızı dağıtır, sosyalleşmenize ortam değişikliğine yardımcı olur. Kendin için saçını taramazken insan başkası icin yapmaya çekinmez. Biliyorsunuz biz Türklerde millet ne der algısı var. Başkalarına hep daha iyi görünmek ister çoğu kişi. Yeni ortama girmek insanlara kendini iyi göstermene teşvik eder. Dolaylı olarak sen de kendine bakmaya başlarsın.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 231 göst.
28 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Anneolmakask (895 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 300 göst.
0 oy
4 cevap 201 göst.
+3 oy
4 cevap 165 göst.

Kategoriler

1,475,017 soru