Her zaman bu tarifle yapıyorum lütfen bir deneyin pişman olmazsınız
1 buçuk su b. Pirinç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı daha da fazla olabilir salça
1 çay kaşığı karabiber , pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz +1 çay kaşığı tuz katılabilir tuz sevme oraniniza göre
1 kahve fincanı sıvıyağ ( ben tam dolu yapmıyorum )
Çiğden olacak kavurmak yok pirinç soğan baharatlar tuz salça en son yağ
Acaba yapraklarınız sert olabilir mi ? Salamura mı yapıyorsunuz yoksa ciğden buzluğa mı atıyorsunuz cigden buzluğa atma yöntemine de bakabilirsiniz
Üzerini baya gececek şekilde su şöyle bı iki üç parmak geçsin su az olmasın dört beş yemek kaşığı yağ
Uzerine tabak kapatmayın çok lüzumsuz aslında ve üstün kısmın kurumasına neden oluyor
Salçalı su degilde normal suyla bir deneyin en üste de ince limon dilimi
Üstüne de yine 1 tatlı kaşığı tuz yeterlidir sarma
Ben bu verdiğim ölçüye göre verdim tuz oranını