0 oy
208 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (969 puan) tarafından

Zeytinyağlı yaprak sarmasını bi türlü beceremiyorum. Piştikten sonra hem içi kuru oluyor hemde pişerken üzerine yaprak kapattığım halde üzeri kuruyor ve kararıyor tabaklara koyduktan  sonra bile kararıyor ve kuruyor, neden boyle oluyor anlamıyorum. Üzerine tabak kapatıyorum. Bana çok güzel bir tarif veren olurmu , hani yaparsınız da herkezin çok hoşuna gider yaa öyle birsey

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından

sarımsaklı ekşili salçalı ve naneli bir sos. sarma pişince üstüne dök, biraz beklesin sonra o suyu süz. on numara oluyor. 

-Reklam-
+1 oy
(108 puan) tarafından

Her zaman bu tarifle yapıyorum lütfen bir deneyin pişman olmazsınız

1 buçuk su b. Pirinç 

1 adet soğan 

1 tatlı kaşığı daha da fazla olabilir salça 

1 çay kaşığı karabiber , pulbiber

1 tatlı kaşığı tuz  +1 çay kaşığı tuz katılabilir tuz sevme oraniniza göre 

1 kahve fincanı sıvıyağ ( ben tam dolu yapmıyorum ) 

Çiğden olacak kavurmak yok pirinç soğan baharatlar tuz salça en son yağ 

Acaba yapraklarınız sert olabilir mi ? Salamura mı yapıyorsunuz yoksa ciğden buzluğa mı atıyorsunuz cigden buzluğa atma yöntemine de bakabilirsiniz 

Üzerini baya gececek şekilde su şöyle bı iki üç parmak geçsin su az olmasın  dört beş  yemek kaşığı yağ 

Uzerine tabak kapatmayın çok lüzumsuz aslında ve üstün kısmın kurumasına neden oluyor 

Salçalı su degilde normal suyla bir deneyin en üste de ince limon dilimi 

Üstüne de yine 1 tatlı kaşığı tuz yeterlidir sarma 

Ben bu verdiğim ölçüye göre verdim tuz oranını 

(108 puan) tarafından

Yenibaharı unutmuşum 1 tatlı kaşığı çok yakışıyor 

Dereotu seviyorsanız katabilirsiniz

(969 puan) tarafından

Düdüklüdemi tencerede mi yapıyorsun canim

(108 puan) tarafından
+1

Hayır hatta ilk kaynadıktan sonra altını çok çok kısıyorum sarma kısık ateşte ağır ağır pişince güzel oluyor bence ☺️

+1 oy
(957 puan) tarafından

Efsane yaparim of canim nasil cekti 

Malesef bebegimin alerjisi herseyi ayirdi benden 😪😪

(957 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

Boyle yagi bol olacak Ilk kural 

Sogani be zeytin yagi bol olacak yani icine bakinca zeytin yag gozukecek 

Baharat olarak nane kimyon sumak pul biber toz biber reyhan  maydonoz karabiber az as koy salca ev yapimi ve biraz aci olsa iyi olur 

Limon suyu koyuyom bide princleri koyduktan sonra az su koyuyom hafif diriligi gitsin diye princcin  

Sonra uzerine linon halkasi yaprak ilede kapatiyom bide tabak koyuyom alti kisik pisiyor 

0 oy
(6,996 puan) tarafından

Suyunu mu az katiyorsun acaba cnm bide ben. Düdüklü tencerede 40 dakika pişiriyorum

(969 puan) tarafından

Vallaha bilmiyorum canım suyuda tam ama neden öyle oluyor anlamıyorum

0 oy
(9,082 puan) tarafından

yapmayi pisirmeyi denemedim ama piseni cok guzel yerim 😂😂 birbucuk ay kaldi 4 gun sarma yemeye❤️❤️😁

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Acaba yapraklarınız mi sert ya da kart, küçük alın birazcık. Yapmadan önce yaprağı haşlayın rengi sariya çalsın 

(969 puan) tarafından

Etli sarma yaptığımda olmuyor sadece zeytinyağlı yaptığımda boyle oluyor ve anlamıyorum neden boyle oluyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 269 göst.
15 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikii (969 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,459 göst.
0 oy
6 cevap 388 göst.
18 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Cicikiii (1,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 110 göst.

Kategoriler

1,470,296 soru

24,084,150 cevap

331,368 kullanıcı

...