0 oy
1,530 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

2senelik evliyiz her evlilikte olduğu gibi bizimde kavgalarımız oldu daha ilk zamanlardan ben bebek istemiyorum demişti öğrenmeye çalışmıştım ama söylemedi. Dışarıda bebekler gördüğümde ben gülümsüyordum o boş bakıyordu bu durum canımı sıkıyordu ama ona aşıktım o yüzden ona saygı duymaya karar verdim. Artık ciddi düşünmeye başladığımızda söyledi annesi ona hamileyken çok riskli bir hamilelik geçirmiş 7aylık doğum olmuş ve annesi vefat etmiş.O zamandan sonra bir daha bebek konusu açmadım. Kardeşide yok tek çocuk evlendik bazen atışmalar bazen gülmek 2yılı devirdik. Ve ben de korunuyordum. Bu ayda ilacımı kullandım ama adetim gecikti evde test yaptım pozitif gösterdi hem heyecanlandım hem korktum kocama da söylemedim sabahına kan verdim kesinleşti ona söylemek istemedim korktum ama söyledim bana istemediğini söyle dedi ama ben istiyordum aldırmak istemiyorum bakışı yüzü herşeyi değişti yarın 1hafta olucak hala doğru düzgün kontrole gitmedim ilk kontrolüm onunla olsun istedim ama o hiç oralı değil. Sabah ben uyanmadan gidiyor bugün pazar iş yok ama erkenden çıkıyor akşam geç geliyor arıyorum bazen meşgüle atıyor bazen işim var diyor o kadar çok üzülüyorum ki annemlere söyleyemiyorum çünki hemen onun üstüne atılacaklar onu dışlayacaklar ama dışlanmasını istemiyorum. Bebeği aldırsam eski haline döner ama kıyamıyorum. Kuzenlerine söylemek istiyorum, babasına söylemek istiyorum ama çekiniyorum en yakın arkadaşım biliyor ona inat doğur diyor ama bunun inadı olur mu? Bebeğimin sevgisiz büyümesini istemiyorum. Aldırmaya da korkuyorum aldırmasam kocam böyle davranıyor ne yapayım bilmiyorum

44 Cevaplar

0 oy
(8,639 puan) tarafından

Eşinde travma olmuş büyük ihtimal seni kaybetmekten korkuyor veya kendisini suçluyor annesinin ölümüyle. Kötü karakterli biri değilse iyi bir eşse,iyi bir baba da olur. Doğunca kucağına alınca bu düşünceler geçer.

tarafından

İyi bir eş ama fazla kırıcı davranıyor 9ay böyle olduysa ben 9ay depresyonda kalırım

-Reklam-
0 oy
(5,124 puan) tarafından

Eşin senide kaybetmekten korkuyor bir destek alabilir. Bebek eşin için şifa olucaktir canim 

tarafından

İnşallah öyle olur

0 oy
tarafından

Benim kadar bebek istemeyen yoktur eminim. O kadar istemiyordum ama maalesef hamile kaldım 3 senenin sonunda. Allah nasip etti Allah'ın verdiği canı biz nasıl alabiliriz ki? Sen şuan kocan için Allah'ın ayetlerini yok sayıyorsun bilgin olsun tövbe et hamileliğinin keyfini çıkar . İstemiyorsa da bas gotune tekmeyi , evladın olunca iyi ki diyeceksin 

tarafından

Baba sevgisinden mahrum bebek büyütmek iyi şey mi? 

tarafından

Baba istemiyor ne yapacaksın ? Ömrü boyunca nefretle büyümektense babasız büyümesi çok daha mantıklı . Neden annelikten mahrum olacaksın? 

0 oy
(30,101 puan) tarafından

Aldırma mevlam onu vermişse vardır bir bildiğini yanlışa düşme belki herşey onun sayesinde düzelecek Rabbim sığın 

Bakara süresi dinle bolca 

tarafından

İnşallah teşekkür ederim

0 oy
tarafından

bir insan çocuk istemeyebilir ama o zaman da çocuk isteyen biriyle evlenmeyecek. anne baba olmak istemeyen çok insan var. biri çocuk isterken diğeri hayır diyorsa böyle sorunlar oluyor maalesef. 

tarafından

O istemiyordu ben de onun için istemiyorum dedim 2sene korundum korunduğum halde hamile kaldım asla ona baskı uygulamadım ben çocuk istiyorum diye

tarafından
+1

kendi isteğini baskılayarak hata yapmışsın. hiç kimse için anan baban dahil istediğin bir şeyden vazgeçmemelisin. bu et yememek gibi bir şey değil. insan sevdiği için bi daha ağzına et sürmez, bunu kabul edebilir ama çocuk olayı başka. eşin en başından beri sana dürüst olmuş, sen olamamışsın.

çocuk yapmak ya da yapmamak birlikte karar verilen bir şey. 

kimse sana çocuğunu aldır diyemez. kimsenin böyle bir hakkı yok. 

ama maalesef çocuk istemeyen adam bir adamla evlisin. bazıları gerçekten istemiyor. belki de hiç evlenmemeniz gerekiyordu.

bi şekilde onun için çocuğundan vazgeçsen bu sefer sen onu asla affetmezsin. 

olmuşla ölmüşe çare yok ama bundan sonrasına bakmak lazım. terapi almayı öner. 

tarafından

Bilmiyorum ama çok haklısın bende arada sıkıştım hangi tarafa gitsem yara alıcam

0 oy
(13,671 puan) tarafından

Sağlık ile ilgili 3 doktorun kurul kararı imzası olmadan aldırman çok zor dana bir şey olacak diye korktuğu için istemiyor olabilir ama herkesin başına gelicek diye bir şey yok karşına al sakince konuş 

tarafından

Ama bana birşey olucak diye kural yok ki belki çok sağlıklı doğum olucak

0 oy
(11,419 puan) tarafından

Ben hamile kalınca eşinle büyük kavga ettik boşanmaya karar verdik tabi kürtajdan sonra bosanacaktik çünkü o aldrimami istedi ben istemedim zorlayınca bir şartla dedim kürtajdan sonra bosanacaz dedim. 1 hafta böyle devam ettiği soğuk mesafeli aglamli fln bana ne zmn hazır olursun kürtaja dedi bugün ağda yapayım yarın gideriz dedim. Neyse o gün temizlendim akşam oldu hazırım yarın hastaneye gidelim dedim. Vazgeçtim dedi çünkü aileside üstüne gitmiş konuşmuş kızmıştı. Ama tabi yinede öyle bir sevgi istek yoktu kalp atışını duymaya eşimle.gittik orda değişti kız olsun diye her gün dua etti kızımız doguncada deli gibi etrafında dönüyordu 

Sana tavsiyem aldırma kalp atışı için beraber gidin 

tarafından

Bende öyle yapmak istiyorum o ilk duysun istiyorum. Şimdilik ailesine söylemedim kendi ailemde bilmiyor ikimizin arasında hall olunsun istiyorum

0 oy
(175 puan) tarafından

İnşallah sağlıklı bir gebelik sürecin olur eşinde anlar seni anne olmak en güzel duygu bundan mahrum olmazsın inşallah 

tarafından
+1

İnşallah öyle olur

0 oy
(2,788 puan) tarafından

Aynı durumu bende yaşadım eşimin annesinde de eşimin doğumundan kaynaklı problemler olmuş rahimle ilgili. Eşimden sonra bir daha çocuk sahibi olamamislar tek çocuk benimkide. Bizimde çocuk ihtimalimiz düşüktü bende rahimde basiklik var kalp şeklinde. Eşimde de genetik bir damar sorunu var. Amcasi babası vs hepsi ameliyat olmuş eşim olmamış 18 e kadar. Sonra doktoru çocuğun olmaz sperm sayın çok düşük ayrıca da ameliyatı olmak zorundasın deyince olmuş ama sonrasında hiç baktirmamis. Biz evlenirken bana da çocuk düşünmüyorum diye durumları anlattı. Ben o zaman bende sorun olduğunu bilmiyordum ama bizde 5 kardeşiz çocuktan çok bunaldigim için bende istemediğimi söyledim. 1 yıl geçti böyle. 2.yil bende korunurken hamile kaldım eşimde uzun süre kabullenemedi. Riskli bir gebelik geçirdiğim içinde rahmimden kaynaklı, annesi de benzer bir sorun yaşadığı için hep aldırmayı düşündü ama ben hiç kıyamadım. Şuan kızım 14 aylık. Bayılıyor ona. Kızım babacı, hiçbir yere dalmaz öper durur onu. Eşimde doğumum olunca öyle mutlu oldu ki. İlk onun kucagina vermişler kimseye vermemiş bakmış durmus. Uzun yazdım biraz ama demem o ki Allah nasip ettiyse vardır bir hayır. Şimdi o hiç çocuk istemeyen eşim şimdi 2.yide ara vermeden yapalım ben tek büyüdüm o büyümesin diyor. Sorunumuz olduğu için normalde desteksiz gebelik yaşamam zor ama Allah bize nasip etti belki sizinde sınavınız eşinizin bu halidir. Cinayet vs boyutuna hiç girmeyeceğim sizin kararınız sizin bedeniniz, saygı duymak gerekir ama inanın o kadar farklı duygular ki. Belki ilerde ister eşiniz bu seferde Rabbim size darilir vermez çocuğunuz olmaz bilemezsiniz, bu ijtimali hep düşünün. Sevemez diye korkmayın özünde iyi bir adamsa cok sevecek emin olabilirsiniz

tarafından

Bebeğiniz sağlıklı büyüsün inşallah. Umarım bizde durum en iyisi olur

(2,788 puan) tarafından

İnşallah 😊

0 oy
(18,580 puan) tarafından

Ya demiyim demiyim diyorum ama diycem sen sırf g.zekali kocan istemiyor diye bebeğini aldirmaktan söz ediyorsun istemezse iztemesin kendin için doğur hicmi Allah korkunuz yok 2 oldu bugün boylr post 

tarafından

Benim ne suçum var ya bana neden nefret kusuyorsunuz ben çok mu mutluyum zaten müşkül durumdayım 

(18,580 puan) tarafından

Nefret kusmuyorum eleştiriye açık ol eşine ben bu çocuğu istiyorum ve doguracagim diyebilir ikna edebilirsin hemen aldirmaktan söz ediyorsun 

tarafından

Ben zaten eşime bebeği istiyorum dediğim için şuan bu durumun içerisindeyim ve o aldırmam için baskı yapıyor ağlayacam zırlayacam ama aldırmayacam 

0 oy
(2,088 puan) tarafından

Bebeği olmasını hiç istemiyorsa evlenmeyecekti o zaman. Evlenince birliktelik olacak ve her zaman hamilelik durumu olusabilir yani garantisi yoktu. Niye bir kadının anne olma isteğini elinden alsin ki? Belki travmanı aşamadı belki korkuları var uzmandan destek almasi lazım kabullenmesi için. 

tarafından

30yaşında hala aşamadı dışarıdan güclü görünmeye çalışıyor ama içinden hala üşüyor

0 oy
(1,275 puan) tarafından

Sakın bu. Çocuğu aldırma alışacak eşin 

tarafından

İnşallah umarım

0 oy
(2,154 puan) tarafından

Evlenip de çocuk istememek bana garip geliyor. İlla annesi doğum da öldü diye her kadın ölecek değil. Herkesin kaderi yazılmış elbet hepimiz öleceğiz, kalanlar da yaşayacak, düzen bu. Çocuğunu aldırıp günaha girme derim. Belki bebeğinizi görünce içindeki buzlar erir. 

tarafından

Bazıları bilinçli şekilde yapıyor bizde de durum böyleydi ama sonda Allah hayırlısı olanı yaptı

0 oy
(23,050 puan) tarafından

Ben böyle bir durumda çocuğu tercih ederdim çünkü çocuk yapmayı istemediğim adamla o riski göze alıp ilişkiye giremem bir daha 

tarafından

Ben kocamın seviyorum içimde ona karşı nefret yok davranışı  üzüyor ama

(23,050 puan) tarafından

Eşinin kendi doğum hikayesi ona travma olmuş olabilir ama bu kürtajın sana olmayacağı ne malum ? Ayrıca daha ilerleyen yıllarda aynı durumun tekrar yaşanmayacağı kesin değil. Çok çok ilerleyen yıllarda çocuk sahibi olamadığın için pişman olup bunun için eşini suçlaman da ihtimal dahilinde 

tarafından

Bende kürtajdan korkuyorum kim ister ki? Davranışları mecbur ediyor 

(23,050 puan) tarafından

Canım Allah korusun bir şey olacaksa hamilelik doğum dışında da olabilir. Eşinin bu korkuyu yenmesi lazım ikna et destek alsın 

0 oy
(657 puan) tarafından

Kardeşim çocuğunu aldırmayı düşünme bunu aldırsan yarın birgün tekrar hamile kalsan onuda mı aldıracaksın zamanla eşin bu durumu kabullenir inşallah senin için zor olacak ama sabırlı olmalısın Rabbim ikinizede sağlık versin 

tarafından

Amin teşekkür ederim ama nasıl sabredeyim? Zaten fazla duygusal biriyim şimdi 3kat artıcak ondan ilgi şefkat bekleyecem o göstermeyecek 

(657 puan) tarafından

Çok haklısın canım Allah yardım etsin eşin biraz psikolojik destek alsa faydası olur mu acaba 

tarafından

Küçükken almıştı anneyi kavradığında geceler uyumuyordu ağlıyordu üşüyordu. 30yaşında yazın kavurucu sıcağında bile üşüyor piskolojik olarak 

0 oy
(5,150 puan) tarafından

İnat doğurmak diye bi durum olamaz suan 

Demek ki eşin piskolojik olarak yaşadığı o durum yüzünden korkuyor 

Bence bi aile terapistinden yardım alın 

Bi şekilde ikna et 

Ama sakın aldırma Rab'bim razı gelmez

tarafından

Küçükken destek almıştı hala kendini güclü göstermeye çalışıyor ama piskolojik olarak zayıf bunu biliyorum 

(5,150 puan) tarafından

O çocuğun günahı ne o zaman 

Tedavi olsun

tarafından

Bence de inat çok yanlış bı destekleme şekli olmuş inat doğur denirmi babası olacak o ilgilenecek bakacak. Arkadaşı yanlış tavsiye vermiş. O kendi kocasıyla arası kötü öyle bakmış tavsiye vermiş sanırım. Kendileri konuşup anlaşabilir. Size katılıyorum.

0 oy
(3,502 puan) tarafından

Belki karımda ölür doğumda felan diye pskolojik olarak öyle düşünüyor olabilir o travma kalmış onda o yüzden böyle yapıyor diye düşünüyorum sen onu karşına al güzel güzel anlat durumu belki anlar 

tarafından

Anlatmaya çalışıyorum ama dinlemiyor bile saat kaç olmuş hala gelmiyor bana kulaklarını kapadı resmen 

(3,502 puan) tarafından

Aklına gelmiştir duygularını aşırı derin yaşıyor bence ondan 

0 oy
(4,155 puan) tarafından

İlk aylar bebek ağladıkça kocam keşke biraz bebegi erteleseydik vs dedi ayni sekil bende. Çünkü aşırı zorlanıyordum. Bebek 3. Ayindayken eşim onsuz asla yapamiyordu sürekli arıyordu. Şu an 7.5 aylık olmak üzere bebeğim diyor başka bir şey demiyor günde 10 kere iyi ki oldun diyor çok seviyor 6 7 kez arıyor bebek için. Yani merak etme bebek biraz bakıp gülümsedi mi her şey değişiyor. Durumu evet farklı. Belki içinde sana da bir şey olacak korkusu var. Kötüyü çağırmasin Allah büyük 

tarafından

Ondan korkuyor ama üzüyor dışarıda bebek gördüğümüz de öyleydi asla bir sevgi belirtisi yok 

0 oy
(441 puan) tarafından

Bak o korkmuş bir kere yaşamış diye birdaha yaşar ama Allah'ın izniyle sağ salim kucagina alınca oda sever ve alışır bu bir süreç geçecek korunmana rağmen hamile kalmışsın kurban olduğum Allah verdigide aldigida herşeyde bir hayırvardir 

tarafından

Allahın vardır bir bildiği ama davranışları fazla üzüyor kırılıyorum

(441 puan) tarafından

Üzülme bu bir Sinav bu gunede şükür zamanı gelince oda diyecek 

0 oy
tarafından

Canım bişe merak ettim kayınbaba eşine karşı nasıl yani baba oğul ilişkileri iyimi acaba eşini annen senin yüzünden öldü sen olmasan şimdi annen hayattaydi gibi kırıcı yada suclayici davranmış olabilirmi. Sadece annelik değil babasının sevgisinde gormemis olabilirmi. Eşini tanımıyorum bende ailevi sorunlarla büyüdüm farklı açıdan bakmak istedim. Bu konuyu eşinle uygun zamanda oturup konuşman daha uygun olur sanırım. Annesini kaybetmesi üzücü ama bide babası tarafından suçlanarak büyüdüyse ondan bu kadar tepki göstermiş olabilirmi?:/

tarafından

Babasıyla araları iyi çok düşkün ona. Bir daha evlenmemiş dün düşüncesini oğluna işine kaptırmış bazı zamanlarda babasıda yetememiş ona ama bir şekilde büyütmüş 

Ben onunla konuşmak istesem de o konuşmuyor ağlıyorum arıyorum konuşmak istiyorum açmıyor işim var diyor sabahtan eve bile gelmedi evde başıma birşey gelse haberi olmaz 

tarafından

İnşallah mutlu yuvan olur devam eder. Dualarima dizide ekleyeceğim. Ama üzülmeyin. Erkeklerin bu çocuksu inadını tiribini bende sevmiyorum. Çok ağır tepki vermiş. Benim kocamda küsunce eşiniz gibi ağır tepkiler veriyor. Bende hamile kalmak istiyorum. Ama hamile kalması bebeğini aldirmaktan zor sanırım. Annelik duygusu bana nasip olmadı hala. Annelik size nasip oldu. Sizi tanımıyorum ama eminim çok güzel anne olacaksınız. Darısı bana inşallah;)

tarafından

Allah sana sağlıklı güzel bebekler nasip etsin inşallah. Hamileliğin sakin huzurlu olsun 

tarafından

Amin senide inşallah.:)

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 1,100 göst.
22 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 190 göst.
11 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birkucukbebis (455 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 133 göst.

Kategoriler

1,467,311 soru

24,042,897 cevap

329,217 kullanıcı

...