+1 oy
328 göst.
Diğer kategorisinde (247 puan) tarafından

Kızlar benim kızım 18 aylık olacak 10 gün sonra bu zamana kadar hiç yürümedi ayakta bir kaç saniye bile durmadı 10 gün sonra doktora gidecektik taki bugün misafirlikteyken bi anda oturduğu yerden kalktı ve yürümeye başladı çok inat bir kızım var eve geldiğimizde onu kollarımı açarak çağırdım ama gözümün içine baka baka oturdu emekleyerek geldi sizce nasıl bir yol almalıyım nasıl hareket etmeliyim bu yürümenin devamı gelirmi gelmesi için ne yapmalıyım

10 Cevaplar

0 oy
(1,281 puan) tarafından

Bence hiç üstüne düşme çağırma da kendi haline bırak canım 

(247 puan) tarafından

Öylemi dersin peki öyle yapıyım o zaman

(9,080 puan) tarafından

aynn kendi kendine takilsin cani isteyince yurur

-Reklam-
0 oy
(622 puan) tarafından

Kafana takma sıkıntı etme bizim aile hekiminin benegi 20 aylık daha yürümüyor tembel benim kızım diyor 

(247 puan) tarafından

İnan çok takıyordum inşallah devamı gelir gözlerim nasıl doldu anlatamam sana

(622 puan) tarafından

Ben böyle kıyaslamayı çok sevmiyorum her bebek kendine özeldir ben kötü bişeye yormam kafamı benim oğlum 9 aylıktı eltimin kızı 12 aylıktı benim oglum yürüdü onunki daha küçükler ikiside bana göre onunki yürümedi diye benim bebegim sıkıntılı oldu erken yürüdü diye o ikinci bebek benimki ilkti benim oglum kelimeleri söylüyordu ama iki ay o kadar fark ediyordı ki o konuşuyor seninki konuşamıyor diyolardı o yüzden asla hiç kimseyi takıp yada kafamı kötü bişeye yormuyorum bakıyorum hiç belirti yokmu var o zaman susup oturuyorum 

0 oy
(3,715 puan) tarafından

Çok normal henüz yeni. Arada takılıp düşüyorsa kendine güveni zedelenir. Akışına bırakın. Yürümesine teşvik edin ama zorlamayın. 

(247 puan) tarafından

Tamam canım çok teşekkür ederim

0 oy
(2,087 puan) tarafından

Sizin evde yurumeyip başka evde denemesi acaba sizin evde yürümeye çalışırken düştü de cesareti mi kırıldı diye düşündüm. Kızım da yürüme denemeleri yapıyor ama öyle temkinli ki popo üstüne düşse cesareti kırılıyor hemen. Sizin ki de şartlanmış olabilir bir şeye. Başka yerlerde deneyin bakalım ne yapacak güvenli alanlarda bırakın izleyin 

(247 puan) tarafından

İki kere yataktan düştü canım ondan dolayı korktuğunu düşündüm hep bende fazla sık boğaz etmeden onu nasıl cesaretlendirebilirim diye size sormak istedim

0 oy
(1,489 puan) tarafından

Yürümesine teşvik edin

(247 puan) tarafından

Tamam canım 

0 oy
(4,537 puan) tarafından

Bir şey yapma canım sıkma çocuğu. Demek ki yürüyebiliyor. Kendi haline bırak kalkar yürür gene.

(247 puan) tarafından

Ay çok sağol canım tamam sıkmayacam 

0 oy
tarafından

ilk adımı atmış gerisi gelir. iki eline küçük oyuncam ver dolu olsun, öyle yürüt 

(247 puan) tarafından

Tamam canım çok teşekkür ederim nasıl mutluyum anlatamam

tarafından

o ilk adımlar çok tatlı 🤗 sizinli biraz gecikmiş ama olması gereken vakitte olmuş, önemli olan da bu zaten.

ben de gördüğümde ağlamıştım. balkona çıkmıştım arkamı bi döndüm bana doğru geliyor 💙

0 oy
(1,092 puan) tarafından

Canım benim oğlumda 16 aylık olacak ve iki hafta önce yürümeye başladı. Normalde bizimki koltuklardan duvardan veya bizim elimizden tutup yürüyordu. Ayakta birkaç saniye duruyordu. 

Tabi çoğu çocuk yaşına gelirken yürüdüğü için çevreden bı baskı oldu niye yürümüyor diye ama eşim sağolsun bu konularda soğukkanlı çocuğu zorlamadi ki zaten doktorda herşeyin normal olduğunu çocuğun keyfine bağlı oldugunu demişti. Hatta ben yine tedirgin olup eline balon verip birkaç adım attirmistim ama sonrasında inat edip yine emeklemeye geciyordu.

Sonra baktım olmuyor  istediği gibi elinden tutarak  yürüttüm zorlamadim. Ve bırkac gün takip ettik bizim onunla ilgilenmediğimiz zamanlarda kısa mesafelerde temkinli bir şekilde yürümeyi deniyor. Hiç sesimizi çıkarmadık o yürümeye başladıkça hoşuna gitti ve kendiliğinden yürüdü üstelik düşe kalka bile olmadı iki hafta önce yürümeyen çocuk şimdi top oynuyor düşün 😊 o yüzden canını sıkma sonuçta yuruyebiliyor çok üstüne düşme bı iki haftaya yürür heveslenir yürür büyük ihtimal. ❤️☺️

(247 puan) tarafından

Yaa kurban olurum ne güzel yazmışsın çok teşekkür ederim annelik işte herşeyi takıyorsun olacak inşallah inanıyorumm🥰rabbim evladınıza uzun ömürler versin

(1,092 puan) tarafından

Ne demek canım aynen anneler olarak çok daha kafaya takmaya tedirgin olmaya musaitiz 😊 en kısa zamanda yürür canım inşallah ☺️❤️ hepimizinkine amin canım inşallah ☺️ ❤️

0 oy
(988 puan) tarafından

Benim oğlum tam 15 aylık yürüdü kendi ailem o kadar zorbaladi ki beni anlatamam aslında 12 aylıkken yürütmüştü ama 2 gün sonra yürümedi emekleme kolayına geliyordu dediğin gibi aynı.

Ben ailem yüzünden aylarca hastane hastane gezdim yemin ediyorum ozeller araştırmalar her gittiğim doktor 20 aya kadar önü var 20 aydan sonra bir sorun var mı diye bakılır demisti. Sonra 15 aylıkken bir ayaklandı bir daha da oturmadı 7 buçuk yaşında hala uyku dışında zerre oturmuyor cocuk hiç kafana takma  sonuç olarak isterse yürüdüğünü gordun

(247 puan) tarafından

Yaa çok zor olmuştur sizin için pskolojik olarak rabbim evladınıza uzun ömürler versin 

Evet ya isterse yapabileceğini gördüm sabırla bekleyeceğim 

0 oy
(6,481 puan) tarafından

Aynı benm kızım gbi desene :) benm kızım hiç emeklemedi 18. Ayına girdiği gün yürümeye başladı şok olmuştuk :)

(247 puan) tarafından

Ay evettt şok geçirdim yeminleee ne hissettiğimi anlarsın😂

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 133 göst.
26 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Mavi_Boncuk (56 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 355 göst.
0 oy
8 cevap 264 göst.
19 Aralık 2023 Diğer kategorisinde duygumiray (512 puan) tarafından soruldu
0 oy