+1 oy
1,071 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (895 puan) tarafından

Eşim çalışmamı istiyor kaynanam da çocuğuma bakmak istiyor ama.kizim 20 aylık.kucuk diye düşünüyorum üstelik kaynanamın semtine taşınacaz ki rahat baksın diye of Of kafam karıştı eşim diyor sigortan dolsun yaşın geçiyor ben diyorum kızım ne olacak 

27 Cevaplar

+1 oy
(2,056 puan) tarafından

En azından 1 yıl daha büyüdükten sonra kreşe koyarsın o şekilde için daha rahat olur bence kaynanan kiloluysa bakması çok zor olur eşin bı yöne haklı bu devirde tek maaş çok zor eviniz kiraysa hele

(895 puan) tarafından

Kira değil çok şükür ama eşim hedefleri var yatırım için o yüzden benimde çalışmamı istiyor 

-Reklam-
+1 oy
(1,093 puan) tarafından

Herkesin görüşü tabiki farklı saygı duymak lazım ama bana göre kendi gelecegim için yani bı sigorta için çocuğumu bu aylarda bırakmazdim. Ne annem ne de kayınvalidem bir çocuğa en iyi annesinin bakabilecegini düşünüyorum. Kendi annem dahi olsa çocuk emanet etmem. Kötü birşey yapacaklari için degil. Sadece benim emek verdiğim belki kurallarimla guzelce yetiştirdiğim çocuğumun birçok durumunun bozulmasına sebep olacaklar. Büyüklerimiz bu konularda daha esnekler çünkü bişey olmaz yesin bişey olmaz yapsın gibi zaten bir araya geldiğimizde bir çocuğumuz onlarla ugrasiyoruz.

Sizin zaten söylediğiniz sigorta olayını kızınız kreşe başladığında da çalışmaya başlayıp gerçekleştirebilirsiniz. Ama maddi olarak güç durumda olursunuz o zaman tabiki çalışılır öyle bir durum yoksa kızınızın dengesini bozmamanizi tavsiye ederim.

Esiminde benden önce kızımın geleceğini dusunmesini tercih ederim böyle durumda. Hatta hiç calismayi istemeyen bir insan bile olabilirsiniz kendi tercihiniz ama erkeklerin veya ailelerinin çalış diye diretmesi bir kadına bana itici geliyor.

(895 puan) tarafından

Evet bende sinirleniyorum sanki annesi aklıma giriyor gibime geldi kız çocuğuna hevesi var bakmak kendine baglamak istiyor diye düşünüyorum açıkçası bende 

(1,093 puan) tarafından

Öyle bir şüphen varsa zaten hiçbir şekilde kabul etme canım.

(895 puan) tarafından

Öyle düşünüyorum zaten o yüzden eşimle konuştum erteledim kreşe veririm daha iyi dedim tamam sen bilirsin dedi

(1,093 puan) tarafından

İyi yapmışsın canım hayırlısı olsun ☺️🩷

(895 puan) tarafından

Amin teşekkür ederim 😊

+1 oy
(14,815 puan) tarafından

Esim istese de keşke calissam. Bizim ineklerimiz var eşim inek bakıyor ve kesinlikle yetmiyor. İnekleri öğrenip eşimi ise yollamayı düşünüyorum bende. Kızım 3 yas olmak üzere yazın el atcam.

Sigorta konusuna gelince de esin haklı bence benim giris var ama gerisi gelmedi maalesef 

(895 puan) tarafından

Benimde girişim var ama kaynanama kızımı vermek istemiyorum biraz bekleyecem.buyusun kreşe veririm planım böyle yaptım 

+1 oy
(8,686 puan) tarafından

Benim eşimde diyor mesleğin var sigortan fazla yazık etme işe gir çalış sigortanı doldur çık diye kaynanam üstümde oturuyor kızım 32aylik ama bakamaz ki yani bir ateşini ölçmesini bilmiyor bir YouTube dan çizgi film açmasını bilmiyor okuma yazması yok anca otursun sabahtan akşama kadar kadın programlarini izlesin benim kızıma ne verebilir ki bu yüzden çalışmıyorum ne zaman ki anaokuluna gider o zaman işe gireceğim. İşi gücü abur cubur vermek laf söyleyince de milletin çocuğu 9 aylikken yemeye başlıyor bunları diyor. Nerden baksan cahil bir kadın. Yani sadece çocuğa bakmak yetmez çocuğa eğitim de vermeli. Benim kaynanamda bu yok. Ama senin kaynanan bunun tam tersiyse bence çalış. 

(895 puan) tarafından

Kaynanam teknoloji bilir gezmeyi de bilir ama bazı huyları iyi değil verebileceği şeyler hoşuma gitmez

+1 oy
tarafından

1 yıl daha bekleyip İBB kreşine vermeyi teklif edebilirsin çalışan annelerin kreş önceliği var hemde akşam 19.00a kadar kreşte kalabiliyor

(895 puan) tarafından

Yani daha olmazsa öyle yaparım erteledim konuşup tamam dedi 

0 oy
(6,617 puan) tarafından

İhtiyacın varsa çalış ben kızımı 11 aylıkken  anneme bırakıp işe geri döndüm sonuçta çalışan bir sürü anne var 

(895 puan) tarafından

Orası öyle annem olsa yine düşünürüm ama annem.baska şehirde kaynanam da güven vermiyor 

(6,617 puan) tarafından

Kaynanan güven vermiyorsa aklın kalacaksa boş ver o zaman 

(895 puan) tarafından

Evet güvenmiyorum öyle yapacağım artık 😊

0 oy
(5,242 puan) tarafından

Benim sigortami düşünmekte eşime kaldı zaten 

Doğru üç beş kuruş fazla gelsin istiyor 

Kafası o kadar calissaydi 20 aylık bebeği bırakıp calisilmayacagini da bilirdi 

Ben mecbur değilsem cocugumun büyümesini beklerdim

(895 puan) tarafından

Bende öyle yapacağım kızımın durumuna gire kreşe veririm ona göre bakarım kızim mutluysa o da

İlgili sorular

+1 oy
47 cevap 1,393 göst.
0 oy
6 cevap 234 göst.
11 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Rojinn6506MT (7,075 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 227 göst.
+1 oy
5 cevap 311 göst.

Kategoriler

1,469,056 soru

24,067,188 cevap

330,441 kullanıcı

...