+1 oy
964 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (895 puan) tarafından

Eşim çalışmamı istiyor kaynanam da çocuğuma bakmak istiyor ama.kizim 20 aylık.kucuk diye düşünüyorum üstelik kaynanamın semtine taşınacaz ki rahat baksın diye of Of kafam karıştı eşim diyor sigortan dolsun yaşın geçiyor ben diyorum kızım ne olacak 

27 Cevaplar

+4 oy
(940 puan) tarafından

Ben olsam 20 aylık bebeği bırakıp işe gitmem. Dört beş yaşına gelince kreşe fln gider o zmn çalışırdım. Kocanda bu sorumluluğu sana niye yüklüyor hem yemek yapacaksın hem temizlik küçücük bebege bakacaksin.ustune bıde dışarda çalışacaksın. Bu zammın erkekleride tuhaf oldu 

(895 puan) tarafından

Evet doğru diyorsun erkekler sorumluluklarını kadınlara yüklemeye başladı eşimde değişti eskiden çalıştırmam diyen staj bile yaptırmayan karışan adam şimdi çalış diye beni strese sokuyor zaman değişmiş tek kişinin maaşıyla iyi hayat olmazmış 

(940 puan) tarafından
+1

Ben olsam eğer çalısırsam bütün ev işinde cocuk bakımında beraber yapacaz derim. Hem dışarda hem evde çalışılmaz bizde insaniz. Tabi senin eşini bilmem ama ben hasta bile olsam eşim yardım etmez yemek yada temizlikte.

(895 puan) tarafından

Eskiden ederdi çocuktan sonra değişti etmiyor çalışırsan da bakarız diyor 

(940 puan) tarafından

Yardım etmicekse bırak çalışma herkes kendi sorumluluğunu yerıne getırsın de kocanada. 

(895 puan) tarafından

Bakalım daha zorlarsa öyle yapacam en son

-Reklam-
+2 oy
(1,510 puan) tarafından

Bişey olmaz büyür gider bence çalış sigorta da önemli hem gün içinde ararsın öğlen vakti olursa görürsün 

(895 puan) tarafından

Yani orası öyle de kaynanam kilolu kızımda çok hareketli laf söz anlamıyor küçük bakabilir mi başına bir şey gelir mi güvenemiyorum içimde sıkıntı oluyor eşimde gereksiz sıkıntı diyor 

(1,510 puan) tarafından

Kilo ile bakma ne alaka onu anlamadım cnm

(895 puan) tarafından

Kızımın peşinde kosamaz yani yavaş hareket ediyor altını mesela alamıyor egilemiyor kilosundan

(1,510 puan) tarafından

O kadar çok mu Rabbim şifa versin cnm 

(895 puan) tarafından

Amin canım 

+2 oy
(576 puan) tarafından

Ben hiç kimsenin bir anne kadar çocuğa iyi bakabileceğini düşünmüyorum. Annenin verdiği terbiye çok başka. Başkasının ilgi ve alakası anne ve babanın İlgisi kadar iyi gelemz. Eviniz arabanız da varmış. Kanaat en büyük zenginliktir. Sanırım eşiniz bu zenginlikten mahrum.

(895 puan) tarafından

Eşimin gözü yüksekte daha iyisinde hırslı birisi etrafındaki kişiler hep zenginlik yarışında o da aynı 

+2 oy
(766 puan) tarafından

Ben çocuğunun gözünden bakmak istiyorum aslında başrol o. Şahsen ben sebebi ne olursa olsun babaannem tarafından değil de annem tarafından bakılıp büyütülmek isterdim. Benim annem ile babam ben 4. Sınıftayken hacca gitmişlerdi. Babaannem bakmıştı bana. O kısa süre bile bana travma olmuştu. Babaannem kötü bakmadı bana ama yine de annem gitmiş gibi hissetmiştim çok üzülmüştüm. Yani benim tavsiyem eğer eşinin maaşı size yetmiyor ve sizi başkalarına muhtaç ediyorsa çalış ama daha lüks bir hayat için çocuğunu bırakma 🤗 Allah yardımcın olsun 

(895 puan) tarafından

Yok çok şükür kızım için de gerekirse peynir ekmek yerim yeter ki iyi olsun 

+1 oy
(2,088 puan) tarafından

Benim ki 1 yaşında annem baksa 2 ay sonra başlamak istiyorum ama 11 hafta bakmasını istiyorum söz veremem diyor 

(895 puan) tarafından

Sende keşke bakanım olsa diyorsun Allah'ım yardımcın olsun bende kızım çok hareketli laf söz anlamıyor kaynanam kilolu bakabilir mi başıma bir şey gelir mi rahat edemiyorum

+1 oy
(3,804 puan) tarafından

Sırf sigorta doldurmak içinse çocuk kreşe başladıktan sonra çalışırdım ben ama borç dert eşine destek amacliysa yapacak bişey yok bu ikinizin hayatı ailesi ona destek olman lazım 

(895 puan) tarafından

Ev kira değil arabamız da var ama eşim daha iyi bir gelecek için çalışmam gerektiğini düşünüyor 

(3,804 puan) tarafından

Bilmiyorum ben çocuğum biraz daha büyüsün isterdim . Ben zorda kaldığımız için oğlumu 2 yaşında anneme emanet edip gece shift sistemin de geri geldi 11 12 y e kadar çalıştım . Gerçekten zor çocuğunda düzeni bozuluyo . Mesela oğlum çişini kakasını erkenden ogrenmisti güzel güzel yapiyodu ben işe başladıktan sonra evin ortasına sicip gezmeye başladı. Kavga dövüş bilmeyen çocuk beni düşman belledi kendine. 

(895 puan) tarafından

Bak işte kızımın huyu değişir diye de korkuyorum ben kaynanam da pek.oturakli biri degil kavgacı ağzı durmaz kızımda onun gibi olur diye korkuyorum 

+1 oy
(5,420 puan) tarafından

Ayy ne kaynanaya cocugumu rmanet ederııım nne yakın otururumm ne d e çalışırım. Eşim. De istemez. Zaten. Yanı. N e brn brnım ne kaynanan brnmkıne benzer. Düşün tart ihtıyac ın varsa el mecbur caksmak lazım kaynanan da iyi bakarsa. Neden olmasın

(895 puan) tarafından

Aslında çalışmak isterim de kaynanama pek güvenemiyorum bakabilir mi kızımın huyu değişir mi başına bir şey gelir mi korkularim çok 

+1 oy
(2,625 puan) tarafından

Keşke bakacak biri olsa da çalışsam. Hayatımda ilk defa birinden para alacagim çok zor bir şey. Küçük yaştan beri hem çalıştım hem okudum. Bildiğin 8 yaşından beri çalışıyorum. Şimdi ücretsiz izindeyim. Eşimden de para almamak için dolap uygulamasından evdeki gereksiz eşyaları satıyorum. Eşimden para almadım henüz,😁

(895 puan) tarafından

Bircan2 kimileri çalışmaya kendi parasını kazanmaya alışınca başkasına boyun eğmek gibi görür ki eşimin maaşı iyidir evimiz arabamız var ama eşim bana Aylık 2000 den fazla para vermez o da nereye harcadım ne yaptım sorar ama kendi param olsa bu kadar soramaz bence 

tarafından

Bende senelerce çalıştım kendi paramı kazandım ama zoruma gitmiyor benim boyun eğmek gibi görmüyorum. Belki de benim eşimden kaynaklı komple maaşının hepsini bana veriyor kendi isteği ile. Asla hesap sormaz .Senin eşin gibi yapsa haklısın veya böyle kocalardansa hani az bir para verip hesabını soran evet o zaman çalışmak en mantıklısı bana da böyle yapılsa bende gider çalışırım zoruma gider para istemek şimdi size hak verdim ama ben böyle birine tahammül edemezdim benim kırmızı çizgim parasını maaşını bana vermesi çünkü ailede böyle gördüm babam öyle yapardı ve öyle yaptığı içinde annem çok güzel yönetti parayı herseyimiz oldu. Benim alıştığım sistem bu. Vermesi lazım vermezse sıkıntı olur. Parayı iyi yöneten bir erkekse vermese de olur yani marketi evin tüm ihtiyaçlarını karsilamali birikimini yapabilmeli. Tüm borçları odeywbilmeli ama mutlaka evin hanımına ekstra ihtiyaç için para vermeli bu miktarda maaşı ne kadarsa o kadar çok olmalı. Benim eşim ben savurganim para sende kalsın diyor.

(895 puan) tarafından

İşte bizde ben savurganim eşim tutumlu o yüzden de titiz davranır beğendiğini al canının istediğini ye ama kime verdim nereye harcadım bilmek ister öyle de huyu var ama her şeyi sorar annesiyle ne konuştuğumu bile kontrolcü çok 

(2,625 puan) tarafından

Eşim çok eli açık biri. Bugüne kadar paramız zaten hep ortaktı yani sadece hesabımda hep param olduğu için ondan hiç para istemedim. İstesem zaten her şeyini bana verebilecek bir adam Allah'a sükür. 4 yıl olacak evleneli bir gün sormamistir ne aldın ne yaptın ne harcadın. Şimdi de ben istemiyorum diye maaşını çekip eve bırakır. Sadece babamdan bile para istemedim hiç. Bende öyle bir durum yok. 12 yaşında bir yerde çalıştım yazın mesela asgari ücretin iki katı maaş alıyordum. Hep para biriktirmksimdir annem benden sigara parası alırdı. Demek istediğim kendi ayakları üzerinde durmaya alışmış bir kadına kocası bile olsa ondan para almak zor geliyor. Kocam memur değil de çok parası da olsa ben yine mesleğimi yapıp kendi parami kazanmak isterdim. Arkadaşın sorusuna bu şekilde yorum yaptım 🤭 siz de benim yorumuma farklı bir yerden bakıp cevap yazmissiniz. 

tarafından

Haklısınız sonuna kadar.

+1 oy
(3,120 puan) tarafından

İki yaş çok da ufak değil. Babaannesi de iyi bakacak ise sorun olmaz. Tabi iş saatleriniz de önemli. 

(895 puan) tarafından

Kreş daha mantıklı geliyor nedense en azından akşam bana gelecek ve sevgiyi bende arayacak kaynanama bağlansın istemiyorum 

(3,120 puan) tarafından

Çocukların her çeşit sevgiye ihtiyacı var. Sizden aldığı anne sevgisi ile babaanne sevgisi farklı şeyler. Okulda alacağı sevgi başka. Babaannesi torununa karşı iyi ise, sevgisi kızınıza artı olarak yansır. Yoksa siz annesi olarak aranızdaki bağı hiç bir şey değiştiremez. 

(895 puan) tarafından

Yani orası da öyle de beni kötüler ama arkamdan kızımı doldurur bunu düşünüyorum çünkü eşime de doldurmaya çalışıyor beni kötüledigine şahit oldum 

(3,120 puan) tarafından

O zaman mümkün olan en kısa sürede bir kreş bulursunuz. Bulana kadar olan süreyi de mecburi kabul edersiniz. 

(895 puan) tarafından

Yok zaten acelem yok ise girmeye yaza kadar 2.5 yaş olacak kızımın durumuna bakacam bakalım 

+1 oy
(872 puan) tarafından

Güvenmiyor isen bırakma sakın görüyoruz hergün neler oluyor. Bir deneme yapın olmadi çocuğu bırak git bi kaç gün akşamları gel yada sen odada ol bakalım bakabilecek mi akşama kadar çocuk bakmak öyle kolay değil ki birde 20aylik tam hareketlili ilgi zamani

(895 puan) tarafından

Doğru diyorsun ben kendim hazır değilim korkularım çok çünkü çocuğumdan emin değilim hiç bir şey anlamıyor 

(872 puan) tarafından

Eşinle konuş istersen çocuk bu başka bişeye benzemez bir dakika gözünü ayırmaya gelmez çocuğum şu durumda daha önemli benim sigortamdan de bu arada mesleğin varmı çalışma saatlerin uzun mu olacak ise girer isen

(895 puan) tarafından

Bilgisayar programcılığı mezunuyum ama eşim evlendikten sonra çalıştırmadi okul biter bitmez de evlendik tecrübe olmayınca bu işte bulmam zor eşimde ne iş olursa yap kafasında 

(872 puan) tarafından

Evet o zaman çalışma saatlerinde uzun olur hafta sonun olmaz yok yok bacım sen bekle biraz daha çocuk bir 2.5yasina gelsin

(895 puan) tarafından

Aynen en azından bir 2. 5 3 olsun bir kızım konuşsun derdini anlatsın öyle diyeceğim eşime de 

+1 oy
(1,710 puan) tarafından

Ben şahsen çalışmayı isteyen bir anneyim ama ne zaman kızım kreş yaşına geldiğinde onu kreşe verip öyle çalışırım bende senin gibi kaynanaya güvenemem bişey olur kızımın huyu değişir ki eminim bundan hatta kızım 11 aylıkken sen çalış ben kızına bakarım dedi o zaman bile hayır kreş yaşı gelsin anca o zaman çalışırım dedim evde tabiki kıyamet koptu bana güvenmiyormusun diye bende açık açık korkularımı dile getirdim ve istemediğimi söyledim 3 hafta kadar küstü sonra kabullendi mesela eğer mecburiyetin yoksa kreş yaşını bekle ondan sonra zaten uzun soluklu çalışmam gerekirse çalışırsın kızın için çok Bi endişelenmezsin çünkü bir sürü arkadaşı olmuş olacak ve sosyalleşmek çok çok iyi olacak onun için 

(1,710 puan) tarafından

Ben anne dememek için şekilden şekile giriyorum bir görsen 😅 bazen arar bir tarif vermeye kalkar hemen sessize alır saydırırım sonra sesi açar evet evet öyle yaparım neyse benim işlerim var biraz sonra ararım derim kapatırım 1 sene hi aramam o ararsa arar aramazsa keyfime yok diyecek yook havaları eser evde 😅

(895 puan) tarafından

Oooo sen işini biliyorsun valla sen gibi olmak lazım 😁

(1,710 puan) tarafından

Benim eşim de bilir anlaşamadığımızı eşim de beni destekler çoğu konuşmada o yüzden ona da şikayet edemiyor mis gibi yaşıyorum valla ben aramayı sevmiyorum onları çünkü kızımla alakalı çok gereksiz konuşmaları var sanki tek anne o brnim annem yok ben anneme danışamam gibi akıl veriyor o yüzden aramıyorum hiç 😅

(895 puan) tarafından

Eşinde arkandaysa daha ne olsun maşallah Allah bozmasın 

(1,710 puan) tarafından

Amin amin inşallah 

+1 oy
(5,759 puan) tarafından

Eğer gerçekten çok ihtiyacim yoksa calismazdim çünkü çocuğun en çok anneye ihtiyacı var babaanneye annaanneye değil

(895 puan) tarafından

Evet ihtiyacımız da yok bence hiç bir para da kızımdan değerli değil 

(5,759 puan) tarafından

Kesinlikle öyle akıllı ol çalışma. Şimdiki erkekler de bir tuhaf zaten birbirlerine bakıyorlar bence. Bakıyor onun karısı bunun karısı çalışıyor durumları iyi altlarında araba evleri var o bu şu falan özeniyorlar mıdır nedir. Ama kesinlikle ve kesinlikle benim bu konuda düşüncem kesin ve net. İhtiyacım yoksa çalışmam çocuklarımı kendim büyütmek isterim. Çocuğu bakıcı o bu şu baksın büyütsun diye dogurmuyoruz ben e çok da büyük bir vebal 

(895 puan) tarafından

Aynen öyle çocuğum sonra bana hesap.sorarsa ne diyecem 

+1 oy
(1,347 puan) tarafından

Ay ne abartıyor bazı kadınlar çalışmayı yorumlara şaşıp kalıyorum yaa  yok kadın çalışmaz mis hem ev hem iş olurmuymuş çocuk küçükmüş .böyle zihniyette kadınlar işler ters gittiğinde buraya gelip kocamdan ayrılmak istiyorum ama  ailem arkamda değil maddi gücüm yok çocuğum küçük postları açıyorlar.Bu zihniyete bir çok şey mustehak bence isteyen linclesin .

Bizler paşalar gibi çalışıp hem eve hem çocuğa bakıyoruz kendi paramizida kazanıyoruz .ilerde de emekli olup maasimizi alıp kimseye muhtaç olmadan yasayacagiz.

Sende çalış canım çocuğuna bakan var üstelik küçük değil 20 aylık olmuş artık .kocan için değil kendin için çalış .

(895 puan) tarafından

Kendim ve kızım için düşünüyorum bende geleceğim için ama kızım küçük kendini ifade edemiyor başına bir şey gelir bakamaz diye korkuyorum korkularimdan güvenemiyorum kaynanam evde oturan biri değil alır kızı oraya buraya gezmeye gider istemem yani

(1,347 puan) tarafından

Ya sürekli gezmesi konusunda haklısın baştan anlassaniz eğer çocuğa bakacaksa gezme işlerini haftasonu yapsın yani .benim kızım bakicida en azından oraya buraya götürdü problemi olmuyor kendi evimde.kayinvalideue biraz para teklif etseniz iş gibi görsün çocuk bakmayı gezmesin çocuk olduğu günler 

(895 puan) tarafından

Kaynanam öyle laf dinleyecek biri değil tamam der gizli yapar nerden bilecek diye güvenmiyorum çocuk da zaten ağzı var Dili yok

(1,347 puan) tarafından

Maddi sorun yoksa en azından kreş yaşına kadar beklemen mantıklı gibi canım .çocuk baktırmak güven meselesi 

(895 puan) tarafından

Aynen öyle düşünüyorum teşekkür ederim 😊

+1 oy
(343 puan) tarafından

Canım yanlış anlama ama eşin niçin calismani istiyor daha cocugun çok küçük. Ev işi sende, yemek sende, çocuk bakımı sende zaten bir de üstüne çalışman çok yersiz ve erken geldi. Maddi olarak sıkıntı varsa da çocuğunuz için çalışmayı biraz ertelemelisin bence. Çocuk anneyle buyumeli babane ile değil. Sigorta konusunda da durumunuz varsa dışarıdan ödesin eşin. Bir kadına bu kadar sorumluluk yüklemek de neyin nesi

(895 puan) tarafından

Evet bence de çok sorumluluk yüklüyor 

(343 puan) tarafından

Benim annem ben de büyük kardesim büyürken çalışmadı evdeydi. En küçük kardeşim 2 yaşındayken çalışmaya başladı. En küçük kardeşime babanem ve ben baktık. Ben 10 yaşımdaydim. Büyük kardeşimle biz sevgi dilleri olan merhametli normal 2 insaniz. Ama maalesef ki en küçük kardeşim çok gaddar, bencil ve donuk bir çocuk oldu. Hep psikolojik sorunları oldu. Bir de annem zamanında onu bir arkadasinin aracılığıyla bakıcıya vermişti. Sırf okula götürsün getirsin diye. Annem her hafta poşetle yiyecek alırdı kadına. Kardeşime kahvaltı bile vermezmis biliyor musunuz, beslenmen yok mu onu ye dermiş. Bize bunu büyüyünce söyledi kardeşim ve biz kahrolduk. Benim hala içimde yaradır. Herkes böyle talihsizlik yaşayacak değil tabi ki ama öncelik kesinlikle çocuk. Benim çocuğum mutsuz bir çocukluk geçirecekse para da kariyer de yerin dibine batsin

(895 puan) tarafından
+1

Aynen öyle düşünüyorum kızımdan kıymetli değil 

+1 oy
(901 puan) tarafından

Tam zamanlı zor olabilir çocuğun küçük ama yarı zamanlı iş bulabilirsen kolay olur

(895 puan) tarafından

Yarı zamanlı aslında düşünülebilir kreşe verince kreş saatlerinde olabilir 

+1 oy
tarafından

Ben hamileyim çalışıyorum , şimdi doğum iznine çıktım ama doğum izni bitince kaynanamlar Sakarya'dan İstanbul'a taşınacaklar kızıma o bakacak tekrar çalışmaya başlayacağım . Herşey çocukların geleceği için . Bence çalış ama gene de sen bilirsin

(895 puan) tarafından

Bakalım yaz olsun kızımın durumuna bakacağım düşünüp tartacagim kreşe veririm diye düşünüyorum ona vermektense

tarafından

O zaman aldığın maaşı direk kreşe vereceksin bir anlamı olmayacak ki canım 

(895 puan) tarafından

Eşimin iş yeri yarısını ödüyor kreşin ve eşim ödeyecek kreşi ben değil 

+1 oy
(859 puan) tarafından

Ben oglum 26aylikken kayinbabam bakti calistim.Kaynanam ve annem calistigi icin bir kayinbabam baka bildi bir kac ay sonra krese gitti.O erkek haliyle bakmissa cokda iyi bakardi seninki kadin olarak baka bilir.

(895 puan) tarafından

Kaynanam gezmeyi çok seviyor evde oturmuyor sürekli kızı alıp arkadaşa kafeye yemeğe diye kızı da gezdirecek ona razı olmam işte hastalik var her türlü bela var evde bakarsan dedim ona da ama işte kizi bana doldurur diye korkuyorum öyle huyu var  yalanı çok 

(859 puan) tarafından

Yani o zaman biraz zor tabi disarida hava soguk hastalik cok.

(895 puan) tarafından

Evet öyle 

+1 oy
(8,191 puan) tarafından

Evin var araban var çocuğun için çalışmak mantıksız şuan cocugun paraya değil anne kokusuna ihtiyacı var . Kesinlikle çalışma en azından 4 yaş bekle .

(895 puan) tarafından

Bakalım öyle düşünüyorum inşallah eşim aklımı karistirmaz

+1 oy
(5,668 puan) tarafından

Bu is onlarin istemesiyle degil senin istemenle olur. Ben sahsen birakmazdim ki birakmadim da. Calisan bir annenin cocugu olarak tavsiye etmiyorum, annem bile bana kendin buyut dedi. Sigorta icin diyosa 2 sene daha beklenebilir. Aciliyeti olan bi durum degil. Bence esin ve kayinvalidenin niyeti de senin sigortan degil.

(895 puan) tarafından

Bence de öyle o yüzden de istemiyorum eşimin derdi para kaynanam da kızımı kendine bağlamak istiyor kocası ölürse kızımı alacak yanına aklı sıra 

(5,668 puan) tarafından

Kocasinin ondan olecegi ne malum? Esinin niyetini bende bu sekilde oldugunu dusunuyorum bence hic o topa girme suan.

(895 puan) tarafından

Söyledim vermem diye sen bilirsin dedi 

+1 oy
(763 puan) tarafından

Çok küçük kuzum ya tabiki çalışabilirsin ama en azından çocuk 4 5yaşına gelsin şu an en güzel anları eğer ciddi bir maddiyat probleminiz yoksa çalışma derim.

(895 puan) tarafından

Yok sıkıntımız çok şükür de işte eşimin yatırım planları var bu yüzden de çalışmamı istiyor onu anladim

İlgili sorular

+1 oy
47 cevap 1,157 göst.
0 oy
6 cevap 214 göst.
11 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Rojinn6506MT (7,046 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 218 göst.
+1 oy
5 cevap 304 göst.

Kategoriler

1,466,780 soru

24,035,331 cevap

328,895 kullanıcı

...