0 oy
257 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (369 puan) tarafından

Hanımlar ben kitap okurken odaklanamiyorum. Bir ses falan hemen dikkatimi dağıtıyor aynı zamanda bazen istemsizce zihnim sanki arka planda birşey düşünmeye başlıyor ve o sırada okudugumu anlamıyorum. Bu gündelik işlerde de var. Mesela TV yi tek izleyemiyorum canım sıkılıyor, ya örgü orerim ya bulmaca çözerim ya da telefonda birşeyler okurum. Asla tek iş yapamıyorum. Ütü mu yapıyorum yanında tarih programı falan açıp dinlemezsem patliyorum. Anormal olduğumu düşünüyorum sizde durumlar nasil

2 Cevaplar

0 oy
(1,084 puan) tarafından

Aynısı bende de var. Yemek yerken izleyecek birşey bulmadan yiyemem. 5 dakika bile olsa birşey izlemeliyim. Aynı anda tek iş yapmak bana göre değil. Arka planda mutlaka birşey olmalı. Kitaba artık odaklanamıyorum ki eskiden çok güzel kitap okurdum. Ben bunu biraz şeye bağlıyorum; artık günlük hayatımız o kadar dolu ki, iş planımız ya da düşünmemiz gereken şeyler o kadar çok ki, bir tek şey yapacak sakinliğe varamıyoruz. Rahatlamayı unuttuk. Ama bu biraz züğürt tesellisi sanırım, çünkü instada reels kaydırırken ya da trendyolda birşey ararken gayet odaklanabiliyorum 😂

(369 puan) tarafından

😂😂ben de aynı şekilde, alışveriş esnasında falan hiçbir sıkıntı yok. Kitaplarla aramin acilmasina üzgünüm sadece 🥲 Tam entellektuel olacaktık bünye ret verdi 

(1,084 puan) tarafından

Ay sorma ya 😂 beni de en çok o üzüyor. O kadar kitabım var, en son ne zaman okuduğumu hatırlamıyorum bile 😔

(369 puan) tarafından

Ben arada okumaya zorluyorum kendimi, bir satırı 3 kez falan okuyunca sinirleniyorum 😂😂

(1,084 puan) tarafından

Sadece kızım için okuduğum bir kitap var çocuk psikolojisi ile ilgili, onu okuyabiliyorum, onu da yaklaşık 4-5 ayda 3'te 1'ine gelecek kadar 😂😂😔  Sanki doğru kitabı bulsam yine kitap kurdu olucam ama asssla bulamıyorum 😔

(369 puan) tarafından

Ayy kitap tavsiyesinde bulunabilirim dilerseniz. Tolstoy insan neyle yaşar, Stefan zweig in korku, bilinmeyen bir kadının mektubu, bir çöküşün öyküsü, Goethe genç werther in acıları. Bu kitaplar geldi ilk aklıma 😊

(1,084 puan) tarafından

Ya çok üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum, ben Tolstoy'u sevemiyorum. Tabi tek bir kitabıyla bu yorumu yapmam sığ farkındayım ama, insan ne ile yaşar bana çok Samanyolu dizisi tadı verdi 😔 Ama Anna Karenina'yı çok merak ediyorum. Zweig sevdiğim yazarlardan korku kitabını da çok sevmiştim ☺️ Genç Werther'in acıları listemde, şöyle ilk sayfalardan sarar mı başlasam? İlk dediğinize sonda cevap vericem ama, evet kitap tavsiyesi almayı çok isterim 🥰

(369 puan) tarafından

Böyle aşk ve dram seviyorsaniz mutlaka sarar diye düşünüyorum.😊 Ben insan neyle yaşar i ergenligimde okumuştum ve o zaman zihnimde bir ışık yakmıştı. O zamandan beri unutmam. Belki bu yaşımda ilk defa okusam o kadar etkilenmeyebilirdim bilemedim şimdi😁Sabahattin Ali nin eserlerini çok ovuyorlar çok merak ediyorum. Ayy Ahmet Ümit kitaplari aşırı akıcı, polisiye tadında. Elveda güzel vatanım kitabı geldi ilk aklıma❤️ bir de Ayşe kulin nefes nefese mükemmel 

(1,084 puan) tarafından

Yalnız kitaplar hakkında konuşmayı ne kadar özlediğimi fark ettim ☺️ Benim için dili çok önemli ya, dili güzelse her kitabı okurum. O kitabı bana pek geçemedi ama kitapları okumak için doğru zaman diye birşey de var gerçekten, ben yanlış zamanda okumuşum sanırım. 

Kürk mantolu Madonna lisede ödevimdi, ödev kafasıyla okuduğum için hakkını verdiğimi düşünmüyorum ama Raif efendi asla unutamayacağım bir karakter, tavsiye ederim kesinlikle. Ahmet Ümit' i eşim çok seviyor aslında ama hiç okumadım bende Kayıp Tanrılar ülkesi var onu okuyabilirim aslında. Nefes nefese'nin konusu neydi 

(369 puan) tarafından

Ayy ben de çok özlemişim 😊 evet ödev olunca insan pek istekli de okumuyor. Kürk mantolu Madonna yi kesinlikle okuyacağım o halde🤗 kayıp tanrılar ülkesini duymustum ben de baya popüler oldu bir ara, o da güzeldir diye düşünüyorum. Nefes nefese hitler döneminde Fransa da yaşayan bir Türk aileyi anlatıyor. Okuyali baya oldu ama bu kitabı çok sevmiştim. Zulfu Livaneli nin kardeşimin hikayesi de çok hoş bir kitap bu arada ben Zülfü Livaneli nin dilini de akıcı buluyorum.  Serenad kitabını da ben lisede ödev olarak okumuştum çok animsayamiyorum ama o da güzeldi.

(1,084 puan) tarafından

Kayıp Tanrılar ülkesi eşimin, okumadığı tek kitabı oydu, hediye almıştım ☺️ Ona niyetle aldım diye sanırım, hiç bakmamışım da kitaba 😂 Nefes nefese listeme kesinlikle girdi, konusu çekti şu an beni çok. Kardeşim'i de çok duydum, onun filmi de çekilmişti sanırım değil mi? Acaba diyorum, çok sevdiğim bir kitapla başlasam daha rahat dönebilir miyim kitaplara 

(369 puan) tarafından

Ayy ne güzel eşiniz de kitap okuyor benimki TV deki altyazılari bile okumaz..😂 ayy filmi var mı pek hatirlayamadim. Bence çok mantıklı, akıcı dili olan, çok kalın olmayan sevdiğiniz bir kitap size o geri dönüşü sağlayabilir diye düşünüyorum. Stefan zweig ve klasiklerle başlamayın ama devrik ve uzun cümleleri benim beynimi yoruyor bazen 😂 yerli yazarlarımız başlangıç adına bence çok daha iyi bir seçenek olabilir🤗 konuşunca canım çekti kitapligima baktım da bir cilginlik yapıp madam bovary mi okusam 😁 benim yerli kitaplarım hep annemde kalmış🥲

(1,084 puan) tarafından

Ay böyle söyleyince çok okuyormuş gibi oldu değil mi, maalesef sadece Ahmet Ümit okuyor. Evlendiğimizden beri de hiç elinde kitap görmedim. Benimki de alt yazı okumaz dublajlı izliyoruz filmleri 😔  Evet aslında ben bildiğim kitaplarla başlayabilirim aklıma yattı iyice. Kalın olması benim için iyi ya ben seviyorum kalın kitapları. Hatta kısa kitaplara karşı önyargım vardı, Barış Bıçakçı ve Zweig sayesinde kırdım. Yabancı kitaplarda beni zorlayan tek şey isimler ya 😑 Bazı kitaplarda isimleri ilk sayfaya not alıyorum şu şuydu vs gibi 😂 Ay okuyun valla hazır iştahınız açılmışken 🥰 ben de Gogol den mı başlasam diline bayılırım onun

(369 puan) tarafından

Biz de dublajlı izliyoruz maalesef 😑 barış bıçakçı yi hiç duymadimm. Ve gogol de hiç okumadığımi hatta kitabımın olmadığını farkettim..🥲 ayy yabancı isimler beni de çok yoruyor bir de hep içimden yuvarlayarak okuyorum. Yani kitaptaki karakteri birine anlatsam ismini korkunç bir telaffuzla söylerim muhtemelen 😂

(1,084 puan) tarafından

Öyle de hiç sarmıyor ya 😑 Bizim büyük çaresizliğimiz en sevdiğim kitabıdır, iki üç satırla o kadar çok şey anlatır ki Barış Bıçakçı, tanışmak istediğim yazarlardan. Gogol daha espirili sanki sohbet ediyormuşsunuz gibi yazar ben çok severim onu da. Ay ben okumuyorum da bir yerden sonra isimleri 😂 kim olduğunu anlayacak kadar bakıyorum isme, gerisini okumuyorum aklımda da tutamıyorum 😂

(369 puan) tarafından

Ayy hem Barış Bicakci ya hem de gogol a kesinlikle bakacağım. Çok teşekkür ederim🤗 öğrenciyken Oğuz Atay Tutunamayanları almıştım okumayı denedim ve ne diyor ne anlatıyor bu adam diyip bırakmıştım. Sonra on yargim oldu hiç denemedim okumayı. Siz baktınız mı hiç 

(1,084 puan) tarafından

Rica ederim ben de Nefes nefese'ye bakıcam☺️Maalesef, benimde iki üç defa teşebbüs edip okuyamadığım, gözümde büyüttüğüm, kilometre taşı yerine koyduğum bir kitap kendisi. Onu okuyabilirsem seviye atlayacak gibi hissediyorum, ki ben şu ara kitap bile okuyamıyorum 😂😔

(369 puan) tarafından

Yaa demii bende de öyle bir hissiyat birakti, onu okuyunca sanki soyut bir madalya kazanacakmisim, farklı bir insana evrilecekmisim gibi geliyor😂 ben de maksimum 10 sayfa okuyabiliyorum bir kerede, odak sıfır. Bu arada gogol un kitaplarina bakınca hatırladım bir delinin hatıra defterine ben başladım ama bitiremedim, deli sacmasi gibi geldi baştan ne anlatıyor ayol bu dedim kaldı 😂

(1,084 puan) tarafından

Şey zaten ya Tutunamayanlar'ı bir okuyanlar var bir de okuyamayanlar, kitap bütün okuyucuları ikiye bölüyor sanki öyle kült bir kitap bir gün inşaallah o şerefe nail olucam 😂

Gogol espirili bir yazar zaten, ve o kitabında sembolizm yoğundu. Ölü canlar daha uygun bence. Ben onunla başlamıştım Gogol'e. Ama o kitabı da yarım kaldı maalesef. 

(369 puan) tarafından

Tutunamayanlar seviyesinden sonra diğer kitaplarını da okuyabilecek miyiz acaba, bir anda oyunda kilit açılıyormus hepsini okuyabiliyormusuz artık 😁 ölü canları da ekledim listeye o halde 😊

(1,084 puan) tarafından

😂 ya da hepsi çok boş geliyormuş da kitapları tamamen bırakıyormuşuz

(369 puan) tarafından

Ya o bizi bitirecek ya da biz onu onu bitireceğiz😂😂

(1,084 puan) tarafından

Ay inşallah biz onu bitiririz 😂

(369 puan) tarafından
+1

İnşallah 😂

-Reklam-
0 oy
(4,727 puan) tarafından

Kitap okurken bile müzik dinleyip kitaba odaklanan ben sessizce ortamı terk edeyim☺️🤗

(369 puan) tarafından

Saygılar 😁🥲

(4,727 puan) tarafından

☺️☺️

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 219 göst.
14 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Miss.namaless (1,494 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 198 göst.
0 oy
28 cevap 770 göst.
0 oy
8 cevap 721 göst.
1 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde cennetdikkaya (291 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,811 soru

24,090,722 cevap

331,731 kullanıcı

...