0 oy
163 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (536 puan) tarafından
kızlar Mumbar yapan varmı nasıl yapılıyor ben yarın yapayım diyorum ilk defa yapacam ama nasıl yapıcam bilmiyorum İnternetden baktım o bu değişik çıkıyor kızlar nasıl yapıcam nasıl yıkayıp temizlicem bu arada kızlar sirke falan diyor gerek varmı kokusu gitmek için ve İçine nasıl da doldurucam bilmiyorum ya Ya yapamazssm kalırsa diye korkuyorum kızlar biri bana tam anlatsın yarın yapayım.

3 Cevaplar

0 oy
(1,542 puan) tarafından

Gece 3te mi bacım;)

(536 puan) tarafından
Yok Kız çıkartım Leyene koydum yarın yapacam gece gece ne mumbari yapacam kız :D
(536 puan) tarafından
Hiç bilmediğim için soru sorim dedim millet gece gece Mumbar mi yapılır diye düşünecekler dedim ama demek doğru çıktı:DD
(1,542 puan) tarafından
Soruyu okumadım
İçine sirke karbonat at uyu sabaha kizlar cevaplar
(536 puan) tarafından
Ablam sirke karbonat yarın atsam olur mu :))
-Reklam-
0 oy
tarafından

Annem dolma oyacağıyla dolduruyor ama dışı içe içi dışa gelicek şekilde dolduruyor öncesinde tek tek iyice içini dışını yıkıyor zateb sonra dolduruyor içi dışa çıkınca da bolca tuz atıp ovalıyo bildiğin sümüklü böcek gibi iğrenc bişi oluyo o esnada 

Sonra iyicene tekrar duruluyor pişirmeye bırakıyor 
İç harcına kıyma vs katan var ama gerek yok biz katmıyoruz 
Pirinç salça baharat yeterli biraz bulgur katan da var biz sevmiyoruz 
Diyarbakırlı olduğumuzdab mutkaks içine kuru reyhan da katarız çok lezzetli olur 
(387 puan) tarafından
Çok güzel anlatmışsın hemen hemen bizde böyle yaparız biz sadece salça ile reyhan katmiyoruz
tarafından
Teşekkür ederim canım salça da az olacak biraz renk versin diye reyhanı denemelisin biz bumbara kaburga dolmasına tüm tavuk dolmasına iç pilavlarına mutlaka katarız
(387 puan) tarafından
Reyhanla aram yok pek salça olblr aslinda yörelerimiz hemen hemen ayni zaten
0 oy
tarafından
Ben 1 gün önce itici yıkarım sonra tuz ve limonla ovalarım ters çevirip tabiki 1 gece o tuz limonda bekler sabah tekrar yıkarım tekrar ovarim suzerim sonra doldururum içi normal dolma harcı gibi yaparım ben koymada koyarım ama çokta güzel olur
(536 puan) tarafından
Ama ben gece çıkartım poşete duruyor leyen içinde öğleye doğru yıkıcam durulcam Ondan sonra içlikleri koysam olur demi
(536 puan) tarafından
Dün cikartmistim Leyen de duruyor hayla suyu icinde
tarafından
Kokar iyi temizlenmez tamam şimdi yapın 3-4 saatte kalsa sorun yok yine temizlenir ceviriken kaşık arkası ile çok kolay oluyor bende bugün temizlicem yarın pisiricem

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 139 göst.
0 oy
35 cevap 1,512 göst.
0 oy
26 cevap 1,155 göst.
3 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (716 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 310 göst.
28 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler