+1 oy
120 göst.
Diğer kategorisinde (1,641 puan) tarafından

Kızlar sabahta sordum 3 yaş oğlum gece kaç saatte bir kaldırmalıyım 11 de uyudu yatmadan azıcık yaptı idrarını 

Birde oğlum bu tuvalet işini oyuna döndürdü bazıları gitmemesinden dert yanarken bizimki tam tersi oldu 5 dk ya bir anne sıkıştım altıma işiycem diye tuvalete gidiyoruz damla damla çok azıcık idrarını yapıyor tuvalet sonrası ellerini yıkattığım için heveslendi suyla oynamak için resmen 5 dk bazen 5 dk bile olmadan tuvalete gidiyor dediğim gibi damla damla yapıyor sonra da altına kaçırıyor oğlum biraz tut öyle gidelim dediğimde anne çok sıkıştım anne altıma işiycem galiba diyor bende her seferinde gerçek sanıp götürüyorum :) bu durumu yaşayan var mı nasıl çözüm bulabilirim 

Kolay olur sanmıştım ama çok zormuş çok bugün bir saniye bile oturmadım nerdeyse 

3 Cevaplar

+1 oy
(5,445 puan) tarafından
Ben uyutmadan yaptırıyordum sonra sıkışırsa kendi kalkıyordu zaten bence bırakın biraz yapsın oda sıkılır zaten 
(1,641 puan) tarafından
Gece en baştan beri kendi mi uyandı sıkışınca ilk günler siz kaldırmadınız mı
-Reklam-
0 oy
(28 puan) tarafından
En büyük hata ben de öyle yapmıştım ilk alıştırmaya başladığımda çişin var mı oğlum tuvalete gidelim mi oğlum sürekli ben götürüyorum ama şimdi artık sormuyorum biz de tam tersi oğlum tuvalete gitmek istemiyor ben ona bir şekilde kandırıp götürüyorum bence takip et geldiğini anlarsın sürekli sürekli götürme bu sefer gerçekten tutma sıkıntısı yaşıyorlar tutmayı bilmiyorlar bir de altına yaptığında hemen değiştirme hemen değiştireceğini bildiği için rahatlıkla altına yapıyorlar yani ben böyle çözüm bulmuştum her tuvaletten sonra da suyla oynamasına izin verme ellerine ıslak mendille sil
(1,641 puan) tarafından
Ben sormuyorum canım kendisi sürekli olarak gitmek istiyor
(28 puan) tarafından
İşin olduğunu tuvalet saatinin daha gelmediğini ona kadar sayalim bekleyelim o zaman daha büyük gelir cok yaparız bu tarz şeyler dikkatini çeker mi
(1,641 puan) tarafından
Yarın bi deneyeyim canım akşam biraz bekle daha çok gelsin dedim durup durup yine aynısını dedi altıma kaçırcam sıkıştım diye :)11 de uyumuştu saat 1 de kaldırayım dedim 12 buçuk civarı altına kaçırmıştı kaldırdım tuvalete yaptı kaç saat aralıklı kaldırmam daha doğru olur sence saat başı kaldırmam mı gerekiyor onu anlayamadım ya
0 oy
(2,117 puan) tarafından
Bırak bir iki gün yapsın altına poşet ser alez ser zaten bir iki rahatsız olur uyanır tuvalete

Ben öyle yaptım 3 yaşında ve 1 yıldan fazladır geceli gündüzlü kestim bir gün ıslatı altını sonra hep kendi uyandı
(1,641 puan) tarafından
Ya rahatsız olmama durumu var gündüz altına kaçırdı mesela anne ben altıma kaçırdım dedi bi daha ki sefere kaçırmayalım gelince söyle dedim tamam dedi 10.15 dk ıslak kaldı rahatsız olmadın mı dedim hayır olmadım dedi :)ne yapacağım şaşırdım inşallah ilerleyen günlerde bu durum değişir normalde çok titiz bir çocuk koluna su damlası değse üstünü değiştirmek ister yemel dökülsün yemek esnasında olsa bile üstümü değiştir der ama bu sefer niye böyle oldu anlamadım bezimi bağla dedi bugün iki üç kere bezimi bağlamazsan halı kirlenir ded sanırım bezi istediği için bana inat yapıyor
(2,117 puan) tarafından
Büyüdüğü için bezin rahatlığını istiyor onun için şu an tuvalete gitmek yorucu bişey WC eğitimi için biraz geç kalmışsın cnm ama dene sen belki gece rahatsız olur

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 123 göst.
+1 oy
2 cevap 99 göst.
9 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Semizotu (445 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 611 göst.
0 oy
3 cevap 102 göst.
9 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Defneee (908 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,067 soru

24,093,703 cevap

331,921 kullanıcı

...