+1 oy
198 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (551 puan) tarafından
Kek tarifi verecek olan var mı.surekli yapıyorum ama beğenmiyorum.yada çok unlu yada cıvık oluyor bir türlü tutturamadım.

5 Cevaplar

+1 oy
(14,804 puan) tarafından
Cok katı veya su gibi olmasın canım akışkan olacak ama su gibi de değil 
(551 puan) tarafından
Ewt ya hep oyle oluyor bardak ölçüleri ni tam tuturamiyorum
(14,804 puan) tarafından
Ben unu ölçülü kullanmiyorum çünkü ununa göre de değişiyor sadece yağ sut sekeri ölçü koyuyorum
-Reklam-
+1 oy
(2,750 puan) tarafından
Canım benim hep yaptığım tarifi vereyim herkes çok beğeniyor yumuşacık oluyor

3 Yumurta 

1 su bardağı şeker 

1 su bardağı yoğurt

1su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

1 Vanilya 

1 silme tatlı kaşığı karbonat

Göz kararı un yavaş yavaş ekle ne cıvık olsun ne koyu

Yumurtayla şekeri beyazlayana kadar çırpıyorum

Sonra yağ vanilya ve yoğurt ekleyip az bişi karıştır

En son un Karbonat ekle abartmadan iyice karıştır

Ben kalıp kullanıyorum 180 derece de fanlı fırın ayarında pişiriyorum 
(551 puan) tarafından
Tm canım deniyecem çok sagol
tarafından
Aynı yapıyormuşuz ben sadece karbonat değilde kabartma tozu ile yapıyorum
(2,750 puan) tarafından
@35Afiyet olsun canım şimdiden:)

@lovely karbonatın daha keskin tabı var ama kararında koyunca bence kabartma tozundan daha iyi oluyor lezzet açısından dene istersen ama 1 tatlı kaşığını çok doldurma hatta yarımdan bir tık fazla olsun
+1 oy
tarafından
Benim herzaman yaptığım klasik kek tarifi 

3 yumurta 

1 su bardağı şeker 

1 su bardağı yoğurt 

1 su bardağı sıvıyağ 

2 buçuk bardak un 

1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu kek kalıbında yapıyorum 
(551 puan) tarafından
Tm canim çok sagol not aldım
tarafından
Rica ederim;))
0 oy
(163,332 puan) tarafından

image

bundan al hercesiiti var ve mügg oluyo
0 oy
(13,438 puan) tarafından

https://www.nefisyemektarifleri.com/kakaolu-sade-kalipta-kek/nyt-amp/


Her zaman bunu yapıyorum. Sade‘yi dökünce çok az sos ayırıp kakao koyuyorum üç yemek kaşığı süt koyup tekrar çırpıyorum onu da ortasına döküp gelişigüzel bir şekil ile karıştırıyorum fırın önceden 170°’de işitiyorum keki de 165 170°’de 30 35 dakika pişiriyorum 30 dakikadan sonra bıçak batırıp bakıyorum eğer pişmişse alıyorum biraz sıcağa çıkınca hafif ılıklıkta buzdolabı poşetine koyuyorum yumuşacık oluyor kek yemeyin eşim bile bayılarak yiyor

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 219 göst.
+1 oy
9 cevap 611 göst.
29 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Beden dili (4,687 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 85 göst.
12 Haziran 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Hicrannn (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 40 göst.

Kategoriler


1,468,765 soru

24,063,593 cevap

330,262 kullanıcı

...