Kızlar ben hatayliyim.yemek kültürümüz vardır misafir kültürümüz vardır.ama şuan gelin geldiğim yerin kültürünü bir türlü kafam almıyor.burada kahveye geleni yemeğe davet etmek zorundasın.yoksa kinarlar.caya gelen kişiye tekte olsa on kişide olsa en az altı çeşit hazırlamak zorundasın.aksam yemekten sonra çaya gelecez dediler diyelim ki ,çayın yanına ne yaparsınız.yemek yemiş gelmişler mesela.acaba ben mi abartiyorum bilmiyorum.tatli tuzlu kurabiye poğaça sarma dolma yoğurtlu meze ,vs.vs bursuru şey .saçma geliyor bana.birde üstüne gerçekten yeniyor.haninziyan falan da olmuyor ben anlamıyorum.yapmayani da kiniyorlar.begenmedik mi soyluyorlar.herkes bu durumdan şikayetçi ama kime gitsem etsem onlar da aynı.bende kendimi bubyzuden baskı altında hissediyorum aslında.surekli yapmak zorundayım isim gibi.kucuk bebeğim var benim .yine hizmetimi falan ediyorum ama.mesela dün arkadaşıma gittim.komsualrla oturacaz çaya dedi.tarhana corba etli pilav salata kurabiye haşhaşlı çörek dereotlu poğaça bikac çeşit daha vardı.ardindan kahvesi sunumları .onunla aynı gün doğum yaptık kucucuk bebekle uğraşmış.sabah 6 dan uyanmisim diyor.evin heryeri tertemiz olmak zorunda o sunum illa yapılacak.oturdugumuz iki saatti ama herkes yemek yiyor sohbet muhabbet yok.yiyen beş on dk oturdu kalktı .ve hep bu şekilde nereye gitsem.yapmadimmi söylüyorlar soyleniyorlar.az çeşit vardı diyorlar şu yemeği gzuel olmamış diyorlar .evinin şurası kirliydi diyorlar.bir türlü anlam veremiyorum.benim ahlakın tam tersi.bir kuru çay da verebilirsin ,bir çay da içip kalkabilirsin.millet komşusuna arkadaşına yemek için ya da evinin kusurunu aramaya mi gider.hos bir sohbet eder edebinle kalkarsın.tabi ev sahibi hazırlık yapar ne bileyim akşam çayına gelmizsin mesela.yiyecegin bir tatlı olur çay çerez çekirdek .sonra kahve icersiniz çikolata eşliğinde sonra meyve bırakırsın.benim için kâfidir.ben mi yanlış düşünüyorum.her yöre bu şekilde mi .ne varsa o koyulur .yine hazırlık yaparsın yapmzsin demiyorum bu kadar aşırıya kacilir mi.bide herkesin elinde telefon.o sofra illaki paylaşılacak.millete nispet yapar gibi.bana ters geliyor anlamıyorum.bu yüzden kendimi baskı altında hissediyorum.gittigimiz geldiğimiz komsualr arkadaşlar hep bu sekidle hazırlık yapıyor.sanki bende on çeşit hazırlamak zorundaymisim gibi.bide kimse yardım etmez.ev sahibi sürekli koşturur beş dakika oturmaz sizinle.onu koyar onu kaldırır yiakr dizer başka şeyi getirir hep bu şekilde.ben onalra diorum mesela böyle olmak zorunda mı.evet diyorlar böyle yapmazsan ardı sıra seni söylerler ,hepsi bu durumdan şikayetçi ama yine de düzeni kirmiyorlar