0 oy
226 göst.
Diğer kategorisinde (197 puan) tarafından
Kızlar ben hatayliyim.yemek kültürümüz vardır misafir kültürümüz vardır.ama şuan gelin geldiğim yerin kültürünü bir türlü kafam almıyor.burada kahveye geleni yemeğe davet etmek zorundasın.yoksa kinarlar.caya gelen kişiye tekte olsa on kişide olsa en az altı çeşit hazırlamak zorundasın.aksam yemekten sonra çaya gelecez dediler diyelim ki ,çayın yanına ne yaparsınız.yemek yemiş gelmişler mesela.acaba ben mi abartiyorum bilmiyorum.tatli tuzlu kurabiye poğaça sarma dolma yoğurtlu meze ,vs.vs bursuru şey .saçma geliyor bana.birde üstüne gerçekten yeniyor.haninziyan falan da olmuyor ben anlamıyorum.yapmayani da kiniyorlar.begenmedik mi soyluyorlar.herkes bu durumdan şikayetçi ama kime gitsem etsem onlar da aynı.bende kendimi bubyzuden baskı altında hissediyorum aslında.surekli yapmak zorundayım isim gibi.kucuk bebeğim var benim .yine hizmetimi falan ediyorum ama.mesela dün arkadaşıma gittim.komsualrla oturacaz çaya dedi.tarhana corba etli pilav salata kurabiye haşhaşlı çörek dereotlu poğaça bikac çeşit daha vardı.ardindan kahvesi sunumları .onunla aynı gün doğum yaptık kucucuk bebekle uğraşmış.sabah 6 dan uyanmisim diyor.evin heryeri tertemiz olmak zorunda o sunum illa yapılacak.oturdugumuz iki saatti ama herkes yemek yiyor sohbet muhabbet yok.yiyen beş on dk oturdu kalktı .ve hep bu şekilde nereye gitsem.yapmadimmi söylüyorlar soyleniyorlar.az çeşit vardı diyorlar şu yemeği gzuel olmamış diyorlar .evinin şurası kirliydi diyorlar.bir türlü anlam veremiyorum.benim ahlakın tam tersi.bir kuru çay da verebilirsin ,bir çay da içip kalkabilirsin.millet komşusuna arkadaşına yemek için ya da evinin kusurunu aramaya mi gider.hos bir sohbet eder edebinle kalkarsın.tabi ev sahibi hazırlık yapar ne bileyim akşam çayına gelmizsin mesela.yiyecegin bir tatlı olur çay çerez çekirdek .sonra kahve icersiniz çikolata eşliğinde sonra meyve bırakırsın.benim için kâfidir.ben mi yanlış düşünüyorum.her yöre bu şekilde mi .ne varsa o koyulur .yine hazırlık yaparsın yapmzsin demiyorum bu kadar aşırıya kacilir mi.bide herkesin elinde telefon.o sofra illaki paylaşılacak.millete nispet yapar gibi.bana ters geliyor anlamıyorum.bu yüzden kendimi baskı altında hissediyorum.gittigimiz geldiğimiz komsualr arkadaşlar hep bu sekidle hazırlık yapıyor.sanki bende on çeşit hazırlamak zorundaymisim gibi.bide kimse yardım etmez.ev sahibi sürekli koşturur beş dakika oturmaz sizinle.onu koyar onu kaldırır yiakr dizer başka şeyi getirir hep bu şekilde.ben onalra diorum mesela böyle olmak zorunda mı.evet diyorlar böyle yapmazsan ardı sıra seni söylerler ,hepsi bu durumdan şikayetçi ama yine de düzeni kirmiyorlar

7 Cevaplar

0 oy
(7,506 puan) tarafından
Yazdıklarından çıkan sonuç şu hepsi sosyal medya için yapıyor. Paylaşım yapıldığı için kimse kimseden geri kalmak istemiyor. Gösteriş ve kibirden başka bişey değil. Allah ıslah etsin. Eğer çok rahatsızsan onlara gitme sende evine çağırma. Şu ekonomide büyük yük zaten. 
(197 puan) tarafından
Evet aşırı yük.komsunun evi yanmış geçmiş olsuna gidelim dediler.kadin uyumamış sabah 5 ten kalkmış 22 çeşit hazirlamis.yani geçmiş olsuna gelinecek diye.600 bin tlllik zararları var.o zararla 22 çeşit yapmış .şaka gibi bana çok saçma geliyor işte.misafire hürmet bu değil bence .hepsi gösteriş.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ayy Allah sabif versin bacim cok zormus tamam musafire bende ozenirim hurmet ederim cesit yapmaya calisirim ama yemege gelene yamak caya gelene cay menusu hazirlarim ne gerek var bu kadarina 
(197 puan) tarafından
Bilmiyorum hepsi böyleler.bence de gerek yok.cay diye gelene çorba et yemeği yani bildiğin menü cikariorlar
tarafından
Bencede bu kadar dunya nimetlerine tamah etmektense madem oyle her bulusmada toplantida kuran okusalar bu artisi abartiyi orda gösterseler
0 oy
(1,894 puan) tarafından
Ben aynı senin kafandayım ortamdan kendini çekebilirsin samimiyetsiz samimiyetle hiç gerek yok strese ben kaldıki çok becerikli biri değilim en fazla üç çeşit yapabilirim onu da kan ter içinde oldu mu olacak mı diye diye 
(197 puan) tarafından
Aynen canım. Ben çocukla zaten istesemde o kadar hazirlayamam.tabak canagim bile sayilidir.degil isdiridye çanağında çikolata sunumu yapayım onlar gibi. İstesemde yetisemem onlara
tarafından
İstiridye çanağı ney ben hakikatten çok mu geride kaldım :(
0 oy
(163,460 puan) tarafından
sen nereye gelin oldun boyle
tarafından
Bende merak ettim ☺
(197 puan) tarafından
Maraş.ama Elbistan da oturuyorum
0 oy
(4,273 puan) tarafından
Ben uyum saglamiyorum bizde böyle diyorum genelde. İlk evlendiğimde kaynanamin bir arkadasi ziyarete geldi o kadar özendim hazırladım kadın herkesin içinde tatlının şerbeti pogacaya bulaşmış yemem ben dedi tamam dedim aldım tabağını bir daha da evime davet etmedim. Biri geleceği zaman mesela kaynanama söylüyorum şunu şunu yapacağım diye şunları da yapalım diyor hayır gerek yok diyorum yenir diyor mesela yenebilir ama gerek yok diyorum. Ben böyle misafir ağırlıyorum beğenmeyen gelmeyebilir diyorum. Mesela ben yurtdisinda yaşıyorum burada Turkiyeye gidecek kişiyi 1 gün önce ziyaret ederler çay içerler falan aslında kimse bu durumdan memnun değil ama yıllardır böyle diye uyguluyorlar. ben kimseye gitmem kimseyi de kabul etmem hazırlık yapacağım d3rim ya da hazırlığı vardır derim ilk 1 yıl garip geldi onlara su an kimse kimseye gitmiyor geçen biri senin sayende su saçma durum bitti dedi. Burada mesela yakın kişiler birbirinin evine köy yeri gibi pat diye girer ben asla kabul etmedim bana gelmeden önce beni arayın ben uyurum uyanırım üstüm müsait olmaz dedim aynen de öyle kaynanam yumurta istemeye gelse önce arar yani sen kendin gibi ol onlara yaranmaya çalışma elestirirlerse ben böyle yapıyorum de sen daha iyisini yap de. Onların yaptığı terbiyesizlik senin yaptığın değil 
0 oy
(4,311 puan) tarafından
Çok çok fazla bana göre, bu zinciri kırmak istiyorsan rahatsizsan aynı şeyi yapmayı bırakmalisin ,laf söze kulak tikamalisin beni görmeye gelen bu sekilde gelsin havasında takılırsın haftalik teftişe giriyormuş gibi ne öyle 
0 oy
(23,280 puan) tarafından
Ayy çok giciklar. 3 seçenek var. .

1 ya hicbiriyle görüşmeyeceksin. Kafan rahat olacak

2 açık açık konuşacaksın ben bu kadar çeşit yapamam. Lafımı edecek olan gelmesin

3 aynen bu şekilde devam edeceksiniz. Ki soyledigine göre sohbet yok muhbbet yok. Yemeğini ye kalk. Neden gidilir ki misafirlige. Sohbete muhabbete gidilir. Bunlar amacından çıkmışlar. 

Neresi burası çok merak ettim. Hiç çevremde böyle düşünene rast gelmedim Allah'a şükür 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
25 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Biriiii (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 194 göst.
24 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Sema poyraz (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 87 göst.
27 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Semras (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 215 göst.