0 oy
346 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,665 puan) tarafından
Kalıpta kek çıkması için ne yapıyorsunuz louf noktası bugün zor çıkardım kaşıkla yanlarından zor çıkarttım uzun bı aradan sonra ilk defa tam çıkarttım 

Emsan in kalıbından da aldım ama yok yani bugün öyle yapmasaydim yine yarım çıkardı.

17 Cevaplar

0 oy
tarafından
Margarin ile yağla ve altına un serpiştir kek dökmek den önce.. Hemen çıkıo
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tereyağı sürüyorum iyice çokta güzel çıkıyor canim
(3,087 puan) tarafından
Üstüne soğuk su dokuyorum öyle cikiyor
0 oy
(4,727 puan) tarafından
Margarin ile yağlayıp biraz un serpiyorum kenarlarına altına kolayca çıkıyor 
0 oy
(2,381 puan) tarafından
Tepsi kalıp vs yağlaman gerekiyor. Yada yağlı kağıt kullanacaksın. 
0 oy
(867 puan) tarafından
Kalıbı fırından aldıktan sonra altına ıslak havlu koyuyorum
0 oy
(1,073 puan) tarafından
Kalıbi alıp çevirdikten sonra üstüne islak bez koyuyorum
0 oy
(13,438 puan) tarafından
Altini yaglamiyomusun
0 oy
(4,790 puan) tarafından
Yağlayıp dolaba atıyorum donuyo öyle harcı döküp fırına atıyorum kolay çıkıyor 
0 oy
(979 puan) tarafından
Margarin kullanmıyorum sıvı yağ ile yağlıyorum, kalıbı ters koyup nemli bez örtüyorum çıkıyor 
0 oy
(6,700 puan) tarafından

Ben kendi yaptığımı soyleyim kalıbı az ısıtıyorum sonra sıvi yağ ile güzelce yağlıyorum sonra az un serpiliyorum fırından cıkarincada ters çevirip üzerine sofra bezi atıyorum 10 dkk sora Kendi otomatik çıkmış oluyor 


İstersen birde böyle dene 

0 oy
(3,727 puan) tarafından
Margarinle yağlıyorum, çıkardıktan sonra ters çevirip sofra bezi ile sarıyorum 10 dk sonra 2-3 kez kaşık tıklatıyorum sonra çıkıyor 
0 oy
tarafından
Bolca Margarin ile yağlaman gerek kalıbı
0 oy
(1,461 puan) tarafından

image

bir püf noktası yok canım soğuduktan sonra hemen çıkıyor. Herkes kalıba margarin sürüp un serpiştirir ben ise sıvı yağ tek kullanırım  kek kalibiminda cizilmesine rağmen sonuç bu 
0 oy
(4,684 puan) tarafından
Ben sıvı yağla iyice yagliyorum sonra tak diye çıkıyor zaten
0 oy
(1,462 puan) tarafından
Herkesten farklı bir tavsiye vereyim bende canım havluyu ıslat kek kalıbınin altına koy soğuyunca tık diye iner :)
0 oy
(11,061 puan) tarafından
Tek püf noktası güzelce bolca yağla kalıbı.ben normal sıvı yağ ile yagliyorim kalıplarım yeni dokum annemde yaptığımda onun kalıplar biraz eski margarin ile iyive yağlayıp azcik un serpiyorum
0 oy
(252 puan) tarafından
Kalıba margarin sürüyorum bide markasiz ucuz Bi kalıp 35 tl ye almıştık geçen sene ince hatta dişi soyumlaya başlamış ama hiç yapismadi şimdiye kadar 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 335 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,926 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 124 göst.
7 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 307 göst.
9 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Prensannesizey (524 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 451 göst.
6 Aralık 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde MARMELAT -_- (773 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,467,911 soru

24,050,886 cevap

329,663 kullanıcı

...