0 oy
260 göst.
Diğer kategorisinde (2,386 puan) tarafından
Merhaba herkese şimdi size biraz garipsediğim neden garipsediğimide bilmediğim bir olaydan bahsedeceğim. Dün kuafördeydim.. Ve kuaförde 62 yaşında bir teyze vardı konu açıldı bende nur yüzüne vurmuş teyze dedim. Çok tatlı güler yüzlü ve temizde birine benziyordu. Tasavvuftaymış bana sorular sordu ilk peygamber son peygamber ölmeden göğe çıkan peygamber vs.. sorduğu soruların hepsinin cevabını biliyorum ve cevapladım sonra tasavvufta olduğunu söyledi. Senin hocan kim teyze dedim. Biraz durdu sonra bilmiyorum sen onu Allaha soracaksın dedi ve ağlayacak gibi oldu. Burda ne demek istediğini zaten anlamadım. Sonra kendini toparladı dini sohbetimiz baya koyulaştı. Konu açılmışken kuaförde kuaför salonunun sahibi ile biz toplam 3 kişiydik ve ben çocukluğumda Allahla aramdaki bağ konusunda birşey söyledim ve o ara dükkan sahibi dışarı çıktı teyze bana sus işareti yaptı ve bana bunları başkalarının yanında söyleme haset diye birşey vardır sen Allahın sevdiği bir kulsun dedi. Ve söylediğim şeyde öyle çok büyük birşey değil. Çok şaşırdım bunu söylemek için birşeylerden emin olmak gerekir ve bu kadar emin konuşması beni korkutmadı değil açıkcası. Telefon numaramı istedi verdim. Çünkü herzaman ilim sahibi insanlarla olmak istemişimdir. Ama tabiki korkularımda var. Güven konusunda. Yani gerçekten Allaha yakınlaştırıyorlarmı yoksa uzaklaştırıyormu tasavvuftaki insanlar. Bilmiyorum ve şu devirdede kimseye güven duyamıyorum.. bir yanım teyzeyle görüşmek istiyor ama bir yanımda korkuyor ve güvenemiyor beni aydınlatabilicek birileri varmı tasavvuf konusunda? Yada siz ne anladınız ne düşünüyorsunuz. İstesem görüşebilicek durumdayım. O teyzeyle.

6 Cevaplar

+1 oy
(1,965 puan) tarafından
ben meraktan şuracıkta beklesem. bu konularda cahil ama meraklıyım da
(2,386 puan) tarafından
Olarr :) takipte kal :)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kuzu Bu devirde Amcana bile güvenemezken yolda gördüğün birine güvenmek ne kadar doğrudur? Eğer Tasavvufta ilerlemek istiyorsan tek yoldaşın Kuran-ı Kerim Türkçe meali olsun. İhyau ulumiddin okuyabilirsin. 
(2,386 puan) tarafından
Zaten güvenemediğim için buraya yazdım. Tasavvuf falan bilmiyorum açıklarmısınız bilginiz varsa
+1 oy
tarafından
Yanlış veya doğru olduğunu baştan anlayamayız. Herkes çok dolandırıcı yanlış yollar olduğu için korkuyor ama bu doğru yolların da var olduğu gerçeğini değiştirmez. Ben bir cemaate bağlı değilim ama cemaatte bir yerde sünnettir çok isterim. Sen tedbir olarak evine gitme alma tanıyana kadar yeter. Tasavvufta olmak nedir bilmiyorum ben de şimdi araştıracağım merak ettim. 

Nazar haset konusunda da haklı. Allahla olan ilişkimize ilim öğrenmemize bu yolda olmamıza vs her şeye nazar değebilir. Ben bu yüzden sosyal medyayı bıraktım fotoğraf çekmeyi dini alıntılar paylaşmayı seviyordum ama kendi hayatımdan kareler paylaştıkça ben zorlanmaya başladım. 
(2,386 puan) tarafından
Doğrudur bazı şeyler sır olarak kalmalı.
+1 oy
(5,763 puan) tarafından

Benzer hikayeyi ben de yaşadım hamileyken. Tam olarak kuaförde oldu benimki de :) Kadın bana ısrarla doğacak çocuğun erkek ve oğlun çok özel tılsımlı falan dedi durdu. Aleviymiş kadın, öyle demişti. Manisalıymış. Sen Ali koy oğlunun adını dedi. Oğlumun Adı Ali bu arada ama kadından çok önce düşündük biz Ali ismini. Numara istedi vermedim geçiştirdim. Soyadımı sordu söylemedim. Bu kadar ermişse döner dolaşır bulur beni diye düşündüm. Unuttum gitti sonra.

(2,386 puan) tarafından
Valla benimde hemen hemen böyle olmadı aslında ilk önce ben teyzeyle yakınlaşmak istedim. Beni şüpheye düşüren şeyler ev hanımımısın nerelisin eşin ne iş yapıyor diye sormaları oldu. Konu aralarında bunlar süphelendirdi yoksa hiçbir sıkıntı yok
+1 oy
(2,236 puan) tarafından
Asla güvenmem. Dine bile yalan dolan karıştırdılar.
(2,386 puan) tarafından
Aynen öyle valla.
0 oy
tarafından
Aklımdaki tek soru o nene özel bölge için mi gelmişti kuaföre şayet öyle ise ehli takva değildir. Sakin eğilip yapamaz vs denilmesin hamam otu da sürülür edep yeri hiç bir kimseye açılmaz. Eğer harici başka durumdan sebep geldiyse siz bilirsiniz konuşmanızda bir sakınca yoktur. 

Tasavvuf ve siyaset hep maddiyat için kullanılıyor günümüzde. Çok istiyorsanız sohbetlere gidin teyzeyle iletişimde olup gözlemleyin bunda hiç bir şey kaybetmezsiniz fikir sahibi olursunuz gönlünüz ısınır devam edersiniz.

Kissa-i Canan serisini dinleyin. Zira ben de yaşlı az bildiriyle amel eden teyzeleri severim. Hanım sahabelerin hayatını okuyun. Ezvaci Tahirat'ı okuyun. 

Tasavvuf içerisinde çok şirk var Peygamber Efendimiz sallAllahu aleyhi ve sellemin adından çok mürşit ismi zikredilir. Hatta filan oğlu filan sünneti denilir. Tâbi tüm bu çirkinlikler mürit kaynakli. Allah dostlarının hepsini seviyorum lâkin rabıta vs gibi şeyleri zamanında almış olmama rağmen rabıta saatlerinde sadece Allah'ı zikrederdim mürşitin suretini düşünmezdim asla yapamıyorum sürekli mürşit olmadan olmaz deniyor. Her Allâh dostunu severim güzel sozlerini hayatıma gecirmeye çalışırım gerisi şirke girer 
tarafından
Günahını söyleme bitanem rabbim af etsin daha da gitme
(2,370 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah bir daha gidip aldırmam :(
(2,386 puan) tarafından
Genital bölge için değil yüzü için gelmişti teyze kuaföre. Ama teyze bana mesaj atmış vpden dini mesajlar dualar falan. Daha önce kuantum ve tasavvuf için araştırmalar yapmıştım hatta bu dalda bir hocayla iletişime geçtimtim hoca derken eğitimci anlamında söylüyorum sonra dediğiniz gibi şirkleri farkettim ve uzaklaştım. Ee haliyle bu kadar saçmalığın içersinde okadar güvenim yok olduki hiçbirşeye hiçbirkimseye güvenemez oldum. Mesela toplu zikir beni korkutuyor ibadetin gizlisi makbuldur der hep uzak dururum ama gelip toplanıp sadece kuran okuyacagız dini sohbet edeceğiz denilse amenna derim.
tarafından
Elbette zikrin gizlisi makbul teşvik için ise birlikte zikir çekilebilinir. Teyze duâlar vs atması güzel tebliğ yapıyor iletişiminizi devam ettirebilirsiniz elhamdülillâh aklı baliğ olduğunuz için n ne doğru ne yanlış bilirsiniz.
(2,386 puan) tarafından
Teşekkür ederim sağolasınız

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 158 göst.
23 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 290 göst.
26 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Muge (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 398 göst.
0 oy