Merhaba herkese şimdi size biraz garipsediğim neden garipsediğimide bilmediğim bir olaydan bahsedeceğim. Dün kuafördeydim.. Ve kuaförde 62 yaşında bir teyze vardı konu açıldı bende nur yüzüne vurmuş teyze dedim. Çok tatlı güler yüzlü ve temizde birine benziyordu. Tasavvuftaymış bana sorular sordu ilk peygamber son peygamber ölmeden göğe çıkan peygamber vs.. sorduğu soruların hepsinin cevabını biliyorum ve cevapladım sonra tasavvufta olduğunu söyledi. Senin hocan kim teyze dedim. Biraz durdu sonra bilmiyorum sen onu Allaha soracaksın dedi ve ağlayacak gibi oldu. Burda ne demek istediğini zaten anlamadım. Sonra kendini toparladı dini sohbetimiz baya koyulaştı. Konu açılmışken kuaförde kuaför salonunun sahibi ile biz toplam 3 kişiydik ve ben çocukluğumda Allahla aramdaki bağ konusunda birşey söyledim ve o ara dükkan sahibi dışarı çıktı teyze bana sus işareti yaptı ve bana bunları başkalarının yanında söyleme haset diye birşey vardır sen Allahın sevdiği bir kulsun dedi. Ve söylediğim şeyde öyle çok büyük birşey değil. Çok şaşırdım bunu söylemek için birşeylerden emin olmak gerekir ve bu kadar emin konuşması beni korkutmadı değil açıkcası. Telefon numaramı istedi verdim. Çünkü herzaman ilim sahibi insanlarla olmak istemişimdir. Ama tabiki korkularımda var. Güven konusunda. Yani gerçekten Allaha yakınlaştırıyorlarmı yoksa uzaklaştırıyormu tasavvuftaki insanlar. Bilmiyorum ve şu devirdede kimseye güven duyamıyorum.. bir yanım teyzeyle görüşmek istiyor ama bir yanımda korkuyor ve güvenemiyor beni aydınlatabilicek birileri varmı tasavvuf konusunda? Yada siz ne anladınız ne düşünüyorsunuz. İstesem görüşebilicek durumdayım. O teyzeyle.