+3 oy
1,514 göst.
Diğer kategorisinde (19,505 puan) tarafından

Ben hep özen gösterdim çorbası ana yemeği pilavı ara sıcağı tatlısı çayı kahvesi meyvesi ama gittiğim yerlerde asla bu özen gösterilmiyor bizde çorba bir kültürdür çorbasız yemeğe başlanmaz eşimin tarafı çorba ne bilmez çocuk var diye kimseyi cagiramiyorum bebeğin büyüdü artık bize şu meşhur sofralarından kur demeye başladılar ama bana özenmeyen evlerine gittiğim zaman dolap ağzına kadar dolu olmasına rağmen 2 kap yemekle gecistiren çayı boş veren insanlara da bişey yapasim gelmiyor değersiz hissediyorum kendimi eşimde uğraşma o kadar 2 gün kendine gelemiyorsun sana kim ne yapıyorsa öyle karşılık ver dedi herşey yeme içme değil ama insan biraz özen bekliyor görsellik bekliyor yanlış mı düşünüyorum bu konuda sizce siz nasıl misafir agirlarsiniz ?

45 Cevaplar

0 oy
(263 puan) tarafından
Çok haklısın ben kim ne yaparsa fazlasını yaparım öyle misafir perverim etrafımdaki çoğu arkadaşımda aynı şeyi yapıyor bana komşum ilk geldi bana tanıştık tabi bem dokturdum evine gittim kahvenin yanına bay yokmuş koyacak kaç kere aynı şeyi yaoti oysa şehir hayatındayiz istesen herşey elinin altında var bende aynı durumu yaptım ona kimse kusura bakmasın 
(19,505 puan) tarafından
Marketten bir lokumda mi anlamadın yani değer vermemek bu bide bazı insalar evindekini yedirmek istemiyor bunu kesin kes anladım
(263 puan) tarafından
Aynen öyle cnm vala az insan çok huzur boşver ugrasma
-Reklam-
0 oy
(4,851 puan) tarafından
Bende özenirim hep kendimi mafettim yıllarca. Ama gittiğim zaman mercimek çorbası kuru fasulye den öteye geçmeyen insanlar var. Ama ben yinede kendime yakıştıramıyorım . Eşimde sevmez evde ne varsa döktürür ortaya .. davete gittiğim zaman birgün önce yaptığı pilavı çıkarıp ısıtan kişiler var çevremde . Kendim yerim o pilavı asla çıkartmam yani misafire dünkü gelenlerin artıkları der gibi çok ayıp gelir bana . Gösterişide sevmem asla cimriliğide ikisinin arasını bulmak lazım.
(19,505 puan) tarafından
Gösteriş değilde görsel önemli benim için gözüme de hitap edecek yediğim şey nerde fırın tepsisiyle yemek ortaya geliyor 10 kişi elini daldiriyor yiyesim kaçıyor
0 oy
(22,819 puan) tarafından
Herkes nasıl yapiyosa ben de öyle yapardım. Ben de çorba ana ara yemek pilav salata yaparım. Ama kayinvalidemler kendi ailem her geldiğinde öyle yapmam. Onlar bizim yediğimiz şekilde de yerler. İki çeşit yaparım çoğu zaman onlara. Başkalarına tam hazırlanmaya calisirim
(19,505 puan) tarafından
Benim kaynana yemeğe geliyok ha der ya da ne pisireceksin bize der özel şeyler bekler öyle alelade sofraya gelse direk bunlarimi yaptın der
(22,819 puan) tarafından
Çok ayıp. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Allah razı olsun bizimkiler hiç öyle şeyler demezler. Kahvaltı hazirlasam eline sağlık derler. Kendileri kızım şunu pişirelim getireyim de falan derler. Onlar getirir ben pisiririm. Seninkiler öyle yaparak değerlerini düşürüyor. İsteyerek agirlamaz insan öyle olunca.
0 oy
(14,957 puan) tarafından
Vallahi eşimin ailesi ve amcaların eşleri annesi falan hazırlık diyince onlar daha fazlasıyla yaparlar kendi tarafım annem ve teyzem hariç yengelerim hiç özen göstermezler bende elimden ne gelirse yapmaya çalışırım genelde yaparım da ama kendi yengelerim hiç düşünmezler bile sadece çay yeterli diyorlar ama insan bekliyor 
(19,505 puan) tarafından
Ben asla boş çay icemem bunu herkeste bilir Bossa almam çayı midem bulaniyor boş içince ama yine yok sen yap biz yiyelim bizden bişey bekleme ki ben ayda yılda bir misafirliğe giderim utana sıkıla onuda
(14,957 puan) tarafından
bizde oyle surekli gitmeyiz bazen bayramdan bayrama bile oluyor ama sene icinde bana cogu kez geliyorlar ne bileyim
0 oy
(23,312 puan) tarafından
Ne o kadar becerikliyim ne o kadar misafirperverim ne de o kadar zamanım var etli bir yemek pilav salata çorba olur misafir soframda 
(19,505 puan) tarafından
O bile gelmediği için değersiz hissediyorum benim küçük bebem var ek gıda alıyor gittiğim yerlerde en azından ona çorba bekliyorum asla yok elimde çorbası yoğurdu meyvesi taşımak zorunda kalıyorum bu kadar yorulunca evde de yapardım ben
0 oy
(4,186 puan) tarafından
Valla ben de özen gösteririm de şimdiye kadar ozensizlik de görmedim kimseden 
(19,505 puan) tarafından
Ne güzel ❤️
0 oy
(1,697 puan) tarafından
Ayyy sen =ben yani ne ramazanı boş geçirirdim ne haftasonları  dört dörtlük yapardım çok severdim de yorulmak be bilmezdim ama bi hamile kaldım ozman milleti daha iyi tanım elimi ayağımı çektim. Halbuki hep ben çağırmışım ben yedirmişim bunu farkettim
(19,505 puan) tarafından
Çok afedersin ama safiz insanlar o gözle bakıyor
(1,697 puan) tarafından
Öyle gerçekten
0 oy
tarafından

Benimde çorbası etli tavuklu ana yemeği pilavı fırın yemekleri 3-4 salata ya da meze çeşiti olur. Hatta Ramazan ayı olmasa bile kuruyemişini koyarım sofraya kiminin alışkanlığı vardır kan şekerini düzenlemek ister yemekten önce diye. Sofram dolu dolu olur iğne koyacak yer olmaz. Ve de düzenlidir. Annemden öyle gördüm doyurmayi severiz biz. Eşimin ailesi de bir nebze oyle. Eşim çok uyardı çok önem veriyorsun kendinizi yormayın bu kadar, biz gittiğimiz yerde nasıl karşılaşıyoruz diye. Hazır çorba mantı koyan var önümüze. Ama insanın içinden gelen bişey bence. Bebeğim olmasina rağmen hala aynıyım çeşit olsun gözüm doysun sonra karnimiz doysun. Helal hoş olsun kız boşver. Marifetli karilariz biz ovgumuz bu :D

(19,505 puan) tarafından
Kız marifetliyiz çok şükür de gittiğimiz evdekiler de herşeyi istese yapar elindekini yedirmek istemiyor ben böyle düşünüyorum
0 oy
(9,678 puan) tarafından
Özen konusunda. Katılıyorum bende herseyini düşünürüm karşımdanda beklerim .

Yani mevzu para pul değil mesela değer meselesi
(19,505 puan) tarafından
Aynen öyle 1 kapta yemek konabilir düzgün yapılsın yeter ki mesela misafirliğe giderken bile baklava ufaktan bir ev hediyesi alır giderim bize kolayla geliyorlar bebek görmeye bile gelinmedi halalari bide gelmeyen
(9,678 puan) tarafından
Öylesine sende öyle olacan anlarlar
0 oy
(1,659 puan) tarafından
Valla bende aynı dediğin gibi yapıyorum canım inan misafir gelmeden başlar benim maraton gittilermi de iki gün kendime gelemem asla çayı tatlısı çerezi meyvesi yemeği en az o da acil zamanlarda üç çeşit mutlaka olur meze salatalar hariç ama gerçekten dediğin gibi hiç bir yerde görmedim bu özeni bilmiyorum ben çok önemsiyorum başkası yapmayınca insanin bidaha gidesi de gelmiyor 
(19,505 puan) tarafından
Gidesi de onları cagirasi da gelmiyor
(1,659 puan) tarafından
Aynen canım
0 oy
(5,986 puan) tarafından
Yapacaksan da abartmadan yap. Sonra olan sana oluyor veya çocuğuna. O kadar eziyete gerek yok
(19,505 puan) tarafından
1 gün öncesinden hazırlığa başlıyorum içli köfte sarma akşamdan yaparım diğerlerini gün içinde
0 oy
tarafından
Misafire gore degisir soyleki 10 aylık evliyim ilk zamanlar her gelen kisiye a dan z ye herseyi ozenli bir sekilde yaptim fakat biz onlara gittigimizde ozen gosterilememis sadece agirlamak icin yapmis gibi olanlar vardi bende ondan sonra kisiye gore muamele yapmaya başladım bence bu durum normal 
(19,505 puan) tarafından
Aynen öyle canım ❤️
0 oy
tarafından
Bu yine iyi canim ben gittiğim yerde bana yaptırıyorlar yemeği üzerine sanki kendileri yapmış gibi gösteriyorlar 
(19,505 puan) tarafından
Yaptığım da oldu ya da yardım ettiğim küçük çocuğum olduğu halde
0 oy
(1,379 puan) tarafından
Ben çok özenirim. Misafir benim için önemlidir. Ailemden böyle gördüm. Böyle uyguluyorum. Bazı gittiğim evler dediğin gibi çok özensiz. Ben zaten belirli kişilere gidip gelirim. Benim kaynanam da misafir seçer. Canının istediğine 4 4lük davranır canının istemediğine hiç değer vermez. Bunu sofrasına çayına yansıtır. Ben doğru bulmuyorum. Biz gittiğimizde de bize önem vermiyor. Her gittiğimizde ya sade makarna yeriz yada çay yanı nemlenmiş çekirdek . Bende gitmiyorum
(19,505 puan) tarafından
Sen gelinsin hazırla da biz yiyelim olur kaynanam da öyle
0 oy
(2,376 puan) tarafından
Bende özen gösteririm aynı özeni görmesem bile elimden geleni yaparım çünkü aynı şekilde karşılık vermek içime sinmez 
(19,505 puan) tarafından
Bende ne kadar kırılsam da yine hazirligimi yapıyorum
0 oy
(537 puan) tarafından
Herseyini fazla fazla yapan ben çayından yemegine tatlisindan meyvesine kahvesinden icecegine kadar ben hizmet ederim ben gidincede birtane yeşilçay yapsam icermisin oluyor herseferinde bende artik ozenmiyorumkabul etmiyorum 
(19,505 puan) tarafından
Kendini kötü hissediyor insan
(537 puan) tarafından
Bir bardak su isteyemedim o kadar utandimki
0 oy
tarafından
Ben herkese hakkettiği şekilde yapıyorum çünkü diğer türlü kendime saygısızlık yaptığımı düşünüyorum. 

Ama annem öyle değil mesela kendine yapmayana bile yapıyor bir türlü vaz geçiremedim yazıkki. 
(19,505 puan) tarafından
Benim annem de böyle bende onu örnek alıyorum güya da haketmiyorlar
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Tabikide özen gösteririm soframdan evimin temizliğine giyim kusamima kadar 
(19,505 puan) tarafından
Aynı şekilde bende
0 oy
tarafından
Önceden bende çok çeşit yapardım yemekten sonra tatlıyı bile 2  3 çeşit yapardım ama şimdi standart gidiyorum yapinca kimse kıymet bilmiyor aynı şeyi bende görmüyorum o yüzden standartin dışında çıkmıyorum en fazla 5 çeşit yemek 1 çeşit tatlı kahve ve gün bitiyor  çeşit çeşit masaları evime ilk defa gelicek olana hazırlarım  
(19,505 puan) tarafından
Yine maşallahin var canım bende evde tatlı yapar yanına illa ki karışık çerez vs olurdu onu koyardım kahvenin yanında muhakkak başka bişey de olurdu ya kendi yaptığım ya da dışardan alma şeyler
0 oy
(2,557 puan) tarafından
Ayy vallahi eşimin tarafida öyle çorba yapmzlar hiç görmedim ben çeşit çeşit yaparım onlar yeri gelir ben giderim makarna bazende sulu yemek yapar madiyat onların ki bizden iyi olmasına rağmen yapıp etmezler 

Kendi yengem bile bu iki dir gidiyorum güzel birşey yok olmasına rağmen yapmıyor 

Bende artık evime gelene nasilsam oda bana öyle olacak değilse bende ona göre davranacak bir nevi enayi yerine konuluyor insan sen cabalaa uğraş emek ver ama o yapmasın 

Sende artık yapma yapmayana
(19,505 puan) tarafından
Yapmayim diyorum her seferinde yine yapıyorum
(2,557 puan) tarafından
Vallahi bende oyelydim ama son bir iki aydır yapmıyorum artık kendime diye diye yapmayı kestim

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 320 göst.
20 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 891 göst.
0 oy
8 cevap 335 göst.
0 oy
22 cevap 1,018 göst.

Kategoriler

1,468,737 soru