+3 oy
1,651 göst.
Diğer kategorisinde (21,748 puan) tarafından

Ben hep özen gösterdim çorbası ana yemeği pilavı ara sıcağı tatlısı çayı kahvesi meyvesi ama gittiğim yerlerde asla bu özen gösterilmiyor bizde çorba bir kültürdür çorbasız yemeğe başlanmaz eşimin tarafı çorba ne bilmez çocuk var diye kimseyi cagiramiyorum bebeğin büyüdü artık bize şu meşhur sofralarından kur demeye başladılar ama bana özenmeyen evlerine gittiğim zaman dolap ağzına kadar dolu olmasına rağmen 2 kap yemekle gecistiren çayı boş veren insanlara da bişey yapasim gelmiyor değersiz hissediyorum kendimi eşimde uğraşma o kadar 2 gün kendine gelemiyorsun sana kim ne yapıyorsa öyle karşılık ver dedi herşey yeme içme değil ama insan biraz özen bekliyor görsellik bekliyor yanlış mı düşünüyorum bu konuda sizce siz nasıl misafir agirlarsiniz ?

45 Cevaplar

0 oy
tarafından
o onlarin ayibi. surekli boyle yapiyolarsa sen de ayni sekilde karsilik verirsin. ama bu corba meselsine takilmana gerek yok. bizde de yazın corba tuketilmez kışın tuketilir daha cok. sofraya özen ayri bir sey ama basit bir yemek olsa bile bunu kucumsemeyin o da karnimizi doyuruyor. misafiri agirlayan kisi elbette sofraya özen gostermeli kendisi ne yiyorsa onu yedirmeli yenmeyecek halde getirmemeli elinden gelenin en iyisini yapmali ki karsiligini gorsun bereketini gorsun dua alsin 
(21,748 puan) tarafından
Küçük bebeğim var ek gıda alıyor her zaman değil en azından misafir geldiğinde yapılması gerekiyor diye düşünüyorum gittiğim yerlere çocuğa kap kap şey taşıyorum buda sinirlerimi bozuyor evde dururdum o zaman ben . Gelenin çocuğu varsa ben ona göre illa ki 1 çeşit bişey yaparım bu düşüncedir ki misafir menülerinde çorba olmalı
tarafından
o sizin kendi dusunceniz herkes corba yapmak zorunda degil. boyle bi kural yok. cocuk icin yaniniza bir sey alirsaniz veya onlardan cocuk icin yiyebilecegi bir seyler istemezseniz kimse vermez tabii ki istemeniz gerekir niye cocugumun yiyecegine karissinlar ki masadaki olanlardan yiyemeyecegini ne bilsinler cok takiliyorsunuz. siz hep beklenti icindesiniz ama misafir umdugunu degil buldugunu yer. ki bi laf da vardir herkes yediginden yedirir bunun malumatini bi okuyun ve cok takilmayin bunlara tavsiyem budur
(21,748 puan) tarafından
Beklenti icinde miyim verdigin değerin karşılığını istiyorum 7.5 aylık bebek tabiki bizim yediklerimizden yiyemez çorba icer.. ayrıca misafire değer verilir hürmet gösterilir bize böyle öğrettiler
tarafından
o onlarin ayibi demistim zaten misafire hurmet kulturumuz de var hem misafir cok onemlidir onu memnun etmek eve bereket getirir bunu inkar eden yok
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben hiç ağırladığım gibi ağırlanmadın yüzüm tutmaz boş çay vermeye az yemek yapmaya vs
(21,748 puan) tarafından
Bende öyleyim ne yazikki
0 oy
(2,262 puan) tarafından
Bende severim herşeyi yapayım edeyim evde ne varsa çocuktan sonra o kadar yapmamaya başladım çocuğumla geçirebileceğim zamanı başka şeyler için harcamak istemiyorum evimde birşeye ellemeyen sen çok para harciyorsun yemeye içmeye diyen kişilere evime gelincede yapardım gidincede evlerinde tatlısına kadar yapar bırakırdım komsularinadanver diye fazla yapardım artık yapmıyorum çocuğum önceliğim yeteri kadarini yapıyorum 
(21,748 puan) tarafından
Bende çocuktan sonra saldım misafir almıyorum 7 aydır falan
0 oy
(730 puan) tarafından
Kim nasılsa bende oyle olurum k.b ben ***** mıyım herkese en iyisini yapım onlar bana kötü yapsın , sende öyle yap kim nasıl davranıyor öyle davran 
(21,748 puan) tarafından
Haklısın canım ❤️
0 oy
tarafından
Gelen kişiye göre degisiyor açıkçası özenim bana ozenip hazırlık yapmayana ben de olduğu kadar
(21,748 puan) tarafından
Bendede öyle bundan sonra

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 333 göst.
20 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 905 göst.
0 oy
8 cevap 357 göst.
0 oy
22 cevap 1,072 göst.