0 oy
130 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (3,336 puan) tarafından
Kızlar nasıl yapılır hiç yapmadım kışlık vs işlerini,bide kavanozda yapmaya korkuyorum poşette olmaz mı 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben domatesleri dilimler robottan geciririm kaynatir kavanozlarim kabugunu soymadan icine baska hic bisey koymadan oylece kaynatirim ustu kopurdukce kopugunu aldim koyulugu da istedigim kivama gelince kavanozlara koydum kapattim kavanozlari ve kapaklari kaynar suda yikadim ters cevirip 3 gun beklettim sonra yerlestirdim icine biber bograyip kaynatirsan menemen oluyo koymazsan domates sosu oluyo 
-Reklam-
0 oy
(619 puan) tarafından
Ben domatesleri karisik alirim bursa domates le pembe domates mesela koy uzerini gececek ilik suya beklesin iki saat sonra yika tekrar suya at ve basla soy dogra kaynatacagin tencereye koy dolunca yak kaynasin bi 30 dk kaynayinca domatesin eriyene kadar kaynasin o kaynarken cam siselerini guzelce yikamis ve yeni kapaklarin yıkanmış kurulanmis olsun 30 dk sonra bak domatesin durumuna gore hemen doldurmaya basla kavanozlara doldurup kapaklari iki ters bir duz sekilde kapat boyle yapinca diş atlamadigi için sımsıkı tutar atan kapak bosta doner sıkmaz zaten sonra kapayinca ters çevirip altina kalin birsey sardigin yere ters sekilde koyup üzerini de sar sarmala her yeni sise yanina getirdikce sıkı sıkı ört üstlerini uyut. Bir gun sonra kenardan koseden bak atan siseyi al gun icinde tuket tekrar sakin kapatma iki gune anca sogur tamamen ikinci gun tum siseleri duz cevirdiginde kapaklari ortalari ice dogru cektigini goreceksin gorev tamam.. 
0 oy
(14,125 puan) tarafından
Ben Posetlere koyar dondurucuya atarım şimdi dondurucu için saklama kabları aldım ona koycam 
0 oy
tarafından
kavanoz kapatma işini beceremiyorum ben. maden suyu, gazoz şişelerin yapıyorum. 

kabuğu soyuyorum ikiye üçe bölüyorum atıyorum tencereye, pişmeye yakın blenderdan geçiyorum, kaynatıyorum güzelce. 

İnternetten gazoz kapalı kapatma makinesi aldım, ucuz bir şey bir de gazoz kapağı. 

huni ile şişelere dolduruyorum, sonra pıt pıt dolduruyorum tabi sıcak dolum olacak yoksa bozulur. 
tarafından
kabuktan da salça yaparım.
kabukların üstüne tuz wt sulanıyor, sonra koy ocağa. kaynayınca yine blenderdan bızzztt. iyi bir üzmek lazım ama, suyunu çekene kadar tekrar ocağa koyuyorum 2-3 gün güneşletip kavanoza koyuyorum. Üstüne zeytinyağı ve doğru buz dolabına.
ha benim gibi iyice suyunu çektirmek yerine o şekilde de sıcak bir şekilde kavanoza koyabilirsin

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 289 göst.
9 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Alfa anne. (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 390 göst.
10 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Zynpneva (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
4 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,560 soru

24,060,383 cevap

330,121 kullanıcı

...