0 oy
203 göst.
Diğer kategorisinde (305 puan) tarafından
Yaa çok canm skliyor birşey dicek mesela be be be ben diyor mesela ne derse başında kekeliyor .Çok heycanli komusuyor herkes oyüzdn diyor ama dil terapistine goturucem çok korkuyorum başına gelen varmi 

9 Cevaplar

0 oy
(12,314 puan) tarafından
Kaç yaşında kızın
(305 puan) tarafından
3.5 yaşında
(305 puan) tarafından
Çok güzel konusan bir cocuktu yaşıtlarından çok ileri gayet düzgün ve anlaşılır şekilde konuşuyordu :(
(12,314 puan) tarafından
Benım kızımda o yaşta kekeme olmuştu gittikçe de çoğalıyoyodu ilk başlarda üstüne gitmedim cümlenin sonunu getirmesini bekliyoduk ama çoğalınca hep ikaz ettik son çare götürecektik doktora eşim okuma kıtapları aldı onu hece hece okuttuk boyama kıtabı derken inan ki düzeldi o evrede kuran kursuna da verdm 4 yaşına geldiğinde öylelıkle şükürler olsun düzeldi
(12,314 puan) tarafından
Bazı rivayetlere göre, Taha Suresi 27. ayetini okumak kekemelik ve konuşma zorluklarından kurtulmaya yardımcı olabilir. Ayette geçen "kalplerimizi aç" duası, kekemeliğin yarattığı iletişim zorluklarına karşı sabırlı ve metanetli olmayı, Allah'tan yardım ve kolaylık dilemeyi ifade eder.
(12,314 puan) tarafından
Taha suresi 27. ayet kekemelik çeken, konuşması zor olan kişiye 7 gün boyunca 21 defa Besmele-i Şerif ile başlanarak okunur ve ağzına üflenir.. Bunuda yap canım ben kızıma okumuştum
-Reklam-
0 oy
(923 puan) tarafından
İzlediği çizgi filmleri takip edin. Taklit yapıyor olabilir ama geçici bir durum bence. Sürekli niye böyle yapıyorsun derseniz kalıcı olur
(305 puan) tarafından
Demiyoruz ama çok sinir bozucu olmaya başladı cümlenin sonunu getirsin diye bekliyoruz dinliyoruz ama birşey dicek meslea uzatiyorda uzatıyor
(12,314 puan) tarafından
Canım tam tersi bızde ilk başlarda normalmiş gıbı yaptık ama daha çok cogalınca söylediği cümleyi düzelttik çocuk sonradan kendı söylediğının normal olduğunu sanıyor bır yerden sonra ikaz etmek lâzım
0 oy
(4,713 puan) tarafından
Geçici oluyormuş genelde. Bikaç ay sürebiliyormuş. Söylediklerini düzeltmeye çalışmayın diyorlar. Bir de siz de sakin sakin konuşacakmışsınız.
0 oy
(448 puan) tarafından
Bence 3.5 yaştan sonra böyle olduysa psikiyatriye de git çünkü genelde travma kaynaklı da olabiliyor 23 yaşına geldim çok şükür eskisinden daha iyiyim ama sinirlenince üzülünce bende kekeliyorum kendimi ifade edemiyorum halbuki çok akıllı bir insanım verdiğim cevaplarla herkesin ağzını açık bırakırım ama hal böyle olunca konuşmak bile istemiyor insan bu yüzden bir yardım falan almadım kendi imkanlarımla düzelmeye çalışıyorum yani önce psikolojimi düzelterek yapıyorum stressiz sakin rahat olunca çok akışkan konuşuyorum stres panik anında kitleniyorum resmen bence üzerinde durun bu konunun
0 oy
(17 puan) tarafından
Korktu mu acaba biseyden yada nazar olabilir 
0 oy
(4,475 puan) tarafından
Bunu okurken kesin cok güzel konusuyodur dedim:) asagiyi okudugumda oyle yazmissin. Nazar var canim senin cocugunda. Bide bu baslayali cok olmamis gibi. Her gun oku ufle taaki esneme duruncaya kadar
0 oy
tarafından
nazar olmuş belli ki. rukye olsun minik. bende de küçükken kekemelik vardı ama neden kaynaklandığını hatırlamıyorum ileri yaşlarda düzeldi. 
0 oy
(1,658 puan) tarafından
2 yaşından beri benim kızımda da kekemelik var 4 yaşına girecek evre evre değişiyor çok sabırlı olmamız lazım dua ediyorum aramızda başına gelen varsa yardımcı olur musunuz
(3,355 puan) tarafından
Benim oğlumda iki yaşında başladı şimdi 4 yaşına girdi yeni düzeldi ara ara kekeliyodu sonra düzelir gibi oluyordu tekrar kekeliyodu iki yıl böyle ilerledi çok şükür düzeldi ama
(1,658 puan) tarafından
Peki ne yaptınız geçmesi için yardımcı olun lütfen
0 oy
(21,754 puan) tarafından
Bazı dönemlerde normal kabul ediliyor. Ama ne boyutta olduğunu sen daha iyi bilirsin. O takıldığı zaman onun yerine tamamlama. Ve sabırlı ve gayet doğal bir şekilde dinlemeye devam et. Hadi hadi falan deme. Neden kekeliyorsun falan demeyin. Gerekirse çevrendeki herkesi uyar. Kekeleme olayı yokmus gibi davranın. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 152 göst.
1 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Melodiii (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 72 göst.
16 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Alyakus (2,634 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 79 göst.
3 saat önce Diğer kategorisinde biri_iste (619 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 180 göst.