0 oy
141 göst.
Diğer kategorisinde (1,502 puan) tarafından
Malesef ki oğlum büyük tuvaletini yapınca altini kendisi daha temizleyemiyor 4 yaşına girdi bugün denedik bi sefer, affedersiniz ama biraz etrafına dağıldığı için silemiyor kızlar, eylülde kreşe gitcek Allah izin verirse orda sadece ıslak mendil veriyorlarmış tabi altini temizlemiyorlar, nasıl yapicam bilmiyorum o kadar stres yaptım ki siz nasıl yaptınz bu durumu 

3 Cevaplar

0 oy
(429 puan) tarafından
Benim oğlum da 4 yaşında ins siler siliyor ama tam beceremiyor ya
(1,502 puan) tarafından
Şu bi ay içinde öğretmeye caliscam inşallah öğrenirler
-Reklam-
0 oy
(1,964 puan) tarafından
bu konuda tecrübem yok ama farklı konularda öğretmeyi teşvik etmek için kullandığım yöntemlere dayanarak söylüyorum:

elinin pislenmesini önemsemeden tekrar tekrar deneyin bence. hiçbirşey pratik yapmadan öğrenilmiyor ki. 1 ıslak mendil yerine birkaç mendil kullansın mesela. her denemede aferin ne kadar güzel yaptın oluyor gibi destekleyin. onun tümüyle kendi temizlemesine izin verin o silince arkasından bi daha silmeyin ki yaptığı işi başardığını hissetsin. tabi afedersiniz boklu da kalmasın da temizlenene kadar teşvik edin demek istedim.
(1,502 puan) tarafından
Islak mendil değilde tuvalet kağıdıyla mi temizlesin ? Evet doğru diyorsunuz aslında biraz zaman alcak zor bi süreç
(1,964 puan) tarafından
ben ıslak mendilden yana olurdum muhtemelen çünkü tuvalet kağıdı yırtılıyor ya daha çok pislik olabilir çekiştirince. her öğrenme süreci zor ama isteyince başarılıyor. çocuğunuzu güvenin. ben düşmesinler diye emekleyerek merdiven çıkmayı öğrettim. şimdi aynı merdiveni inmeyi öğretiyorum baya aşama kaydettik. yalnız bırakmıyoruz ama es kaza bişey olursa merdivenden düşmek yerine çıkıp inmeyi bilsin istedim. o süreçte sürekli teşvikle ilerliyoruz mesela.
(1,502 puan) tarafından
Hep ıslak mendille temizliyorum bende zaten oyle yaparım, teşekkürler yorumunuz için
(1,964 puan) tarafından
bu arada tuvalet eğitimi konusunda cahilim benimki sadece düşünceydi. siz benden daha iyi bilirsiniz ne yapacağınızı. yanlış bişey dediysem de kusura bakmayın
(1,502 puan) tarafından
Daha bugün başladık ama basarız olduk bi sefer sildi devam etmesine izin vermedim ben temizledim, ama mecbur öğrenecek yarın tamamen temizlemesi için teşvik edicem artk
0 oy
(2,100 puan) tarafından
4  yaşında oğlumda temizleyemiyor kreşe gidiyor bir senedir öğretmenleri siliyor 

Öğretmenleri destekler yapamayan çocuğu 

Konuşun başlarken öğretmeniyle 
(1,502 puan) tarafından
Dun görüştüm bu konuyuda sordum diyanetin kresi,mahremiyet açısından sadece ıslak mendil veriyorlarmış bi tane abla var iki siniflada ilgilenen o tuvaletle ilgileniyormus ama temizlemiyor
(2,100 puan) tarafından
Valla ben olsam vermem oğlumu öyle seymi olur

Başka bir yere verin

Tamam mahremiyet ama başka çocuklarla tuvaletin içine birlikte girmiyorlar

Ki öğretmenin desteklemesi lazım
(1,502 puan) tarafından
Bi tane daha kreş ver bana yakın o da diyanetin mis tabi, yarın görüşmeyi düşünüyorum  orayla da.

Burada öğle kontenjanı da nolmustu sabahçı zor olcak oğlum için

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 371 göst.
18 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Gulchan1-12 (81 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,601 soru

24,060,951 cevap

330,145 kullanıcı

...