0 oy
412 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (83 puan) tarafından

Arkadaşlar oğlum 5 buçuk yaşına girecek kreşe gidiyor 3 senedir. Dün öğretmeniyle ilgili yaşadığı bir olayı anlattı. Topla alakalı bir olay olmuş öğretmeni kızmış sonra oğlumun karın bölgesinde sıkarak tutmuş omzundan da ittirmiş sonra oğlumun anlattığı bu iyi bir öğretmendi ama çok şaşırdım şimdi öğretmeniyle konuşacağım sizce ne yapmam gerekiyor oğlum canım acıdı diyor

15 Cevaplar

+1 oy
(1,965 puan) tarafından

nasıl konuşacaksın? bu tip durumlar beni çok arada bırakıyor.. mesela konuşunca çocuğa kıllanıp sonradan annene söyleme diye tehdit falan ederse daha çok kötü davranırsa diye endişe ederim ben.

kızlarım yoğun bakımdayken mesela hemşirelerin bir kaç hatasına denk geldim korkudan şikayet edemedim. çünkü çocuğu oradan çıkarmam mümkün değildi ve şikayet sonrası aynı hemşire bakım yapmaya devam edecekti. hep huylarına giderek çözmeye çalışmıştım derdimi..

okul da aynı. çocuk orada yalnız ya nasıl müdahale etmek gerekir diye düşünüyorum şimdiden

(83 puan) tarafından

Şimdi konuştum yapmadım diyor oğlum LA konuşacak birde

(1,965 puan) tarafından

şimdi mesela öğretmene inandın diyelim ama aslında oğlun doğru söylüyor olsun (misal). çocuk, sen ona inanmadığın için bir daha başına kötü bişey geldiğinde söyleyemeyebilir, tehditlere boyun eğebilir. 

bu aşamada hangisinin doğru söylediğini bilemezsin ki bu durum benim için çok kaygı verici... o yüzden sormuştum nasıl konuşacaksın diye

(1,882 puan) tarafından

3 senedir böyle birşey söylemeyen çocuk şimdi de söylemez bence. 

(9,080 puan) tarafından

bende daha kotu davranir diye dusunurum bu vok ustun koru bisey .  hani tokatti dayakdi olmadiktan sonra ogretmenler biraz laf gecirmek icin  belkide farketmeden yapabilir . bence cocuk abartmis olabilir karnindan mincirarak acitmamistir belki tsortunden cekmistir yada omzundan yere dusurecek seviyede itekleyecegini sanmam  .  fiziksel siddet olmadiktan sonra ogretmenler cocuklari biraz hizaya getirebilir bence . kizabilir  tatli sert ogretmen iyidir vocuk bastan disipline alisir.  itip kakma  durumu  sizun gelisi iyio kakmadir bence .cocuga  zarar vermicek sekilde ise tabi . 

-Reklam-
0 oy
(4,832 puan) tarafından

Acik acik ogretmene uygun bir dille sor. Cocuklar maalesef bazen uydurarak veya ekleyerekte anlatabiliyor. Bunu bilerek onyargisizca ogretmene sormani öneririm, ona göre gereken konusmayi yaparsin

0 oy
(429 puan) tarafından

Böyle bir şey olmuş gerçekten.bu yaşlarda Rüya ile gerçeği karıştırıyorlar.çok iyi öğretmen diyorsunuz.emin olup hesabını tabiki sorun.okul müdürü ile görüşün.yapmışsa bile böyle bir şeyi bir daha cesaret edemez öğretmen.çocuğun okula gitmek istemezse de göndermeyin.ne demek karından sıkmak.hadi çocuğuna zarar gelecek bir durumda anlık yapılsa anlarım da bilerek yapmak şiddet resmen o yaş grubuna.

0 oy
(2,162 puan) tarafından

Ya bu yaşta ki çocuklar bazen 1 e bin katabiliyor . Kuzenimde 5.5 yaşında oğlumla oynarken başına iş gelse oğlum için yaptı diyor ama bazen aynı ortamda bile bulunmuyorlar . Doğruluk payı da vardır tabi ama canı yanmış olabilir kızdığı için üzülmüş olabilir 

0 oy
(3,684 puan) tarafından

Kamera kayıtlarını izleee kimseye güvenme bence 

0 oy
tarafından

Canım sınıfta kamera falan yokmu varsa izle 

Her okulda var çünkü 

0 oy
(24,074 puan) tarafından

Çocuğumun karakterine göre değişir abartma olayları farklı anlatma huyu yoksa o öğretmenin aklını alırım bidaha çocuğu şiddet vari davranmak neymiş görür cocuguna inanıp güveniyorsan kamera kayıtlarını işte gözünle gör 

0 oy
(1,088 puan) tarafından

Elbette hoş bir durum değil. Ama yapmamış olması da bir olağan tabi ki.. yerinizde olsam öğretmenle güzel bir dille konuşurum böyle böyle bir meselemiz var sizinle konuşmak daha doğru olur diye düşündüm demek. Zaten öğretmenin hak ve hareketlerinden belli olur bence yapıp yapmadığı ya 

0 oy
(2,247 puan) tarafından

kesinlikle yapmaması gerekiyor ben böyle bir şeyi duysam önce müdüre giderdim bu açık açık fiziksel şiddet. kamera kaydı vs varsa izlenir müdürün yanına da öğretmen çağırılabilir. 

0 oy
(2,257 puan) tarafından

İlkokul öğretmenim bizi döverdi. Toplantılarda veya velilerle özel olarak gorustugunde güler yüzlü, başımızı okşar, canciger olurdu. Dışarıdan size iyi görünebilir ama içeride çocuklara zulüm edebilir. Bence gidin bu konuyu konuşun. Asla tahammül edemediğim şey okulda şiddettir.

0 oy
(3,263 puan) tarafından

Direk müdürle konuştum ben sonra öğretmen arayıp özür diledi ama şuan olsa kesinlikle alttan almaz üstüne üstüne giderdim

0 oy
(2,381 puan) tarafından

Bu konu da cocuk yalan söylemez. Mutlaka birsey oldu. Derecesi ne onu da kamera kayıtlarından görürsün. Bam kızım mesela 5 yaşında okulda bir arkadaşı var. Cocuk kızıma vurmuş. Babası kızımı alırken kızım tam net anlattı babasına. Sonra öğretmeni kizimin arkasından gelip kizimin anlattıginin aynısını. Çocuğun kızıma zarar verdiğini bu konuda çocuğa gereken uyarının yapıldığını anlatti öğretmen. Yani cocuk yalan söylemez. Sen öğretmenle istersen pamuk gibi yumuşak yumuşak konuş. Yine öğretmen cocuga gıcık olacak. O yüzden mutlaka kamera kayıtlarına vak

0 oy
(5,563 puan) tarafından

Öğretmeniyle konus bi bakalım ne diyecek 

Yaptiysa da sert bi şekilde uyar derim

0 oy
(749 puan) tarafından

Adı ne öğretmenin 

0 oy
(3,433 puan) tarafından

Eğer çocuğunuzun yalan söyleme ya da istediği olmayınca olayları abartma huyu yoksa sert bir şekilde hesabını sorun. Benim en büyük korkum kreşe başlayınca böyle sorunlar yaşamak

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 150 göst.
7 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Amour (1,535 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 165 göst.
+5 oy
26 cevap 2,556 göst.

Kategoriler

1,475,081 soru

24,149,019 cevap

334,820 kullanıcı