0 oy
210 göst.
Diğer kategorisinde (505 puan) tarafından
 nasıl yapılması gerektiğini ayrıntılı yazar mısınız bide herkes domatesin kabuğunu soyuyormuş annem soyma rengini verir yoksa beyaz olur dedi domatesleri robottan geçirsem olur mu

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Robottan geçirirsen sosluk gibi olur biz genelde biberleri yağda kavurup üzerine doğradığımız domatesleri ekleyip tuzunu atıp pişiriyoruz :) 

daha sonra da sıcak sıcak direkt kavanozlayıp ağzını kapatıp ters çeviriyoruz
(505 puan) tarafından
Domatesi küp küp mü kesiyonuz rende veya robot yapsam irice olmaz mı acaba
tarafından
Küp küp
-Reklam-
0 oy
(208 puan) tarafından
Geçen sene robottan geçirdim salça gibi oldu hiç güzel olmamıştı yemeklere filan katarak kullandım bu sene daha yeni az önce yaptım biberlerin doğradım kavurdum domatesleri kabuksuz doğradım kolay soyma yöntemi nefis yemek tarihlerinde var bak canım öyle pişirip sıcak kavanozladım
(505 puan) tarafından
Öyle mi bende öyle yapayım o zaman peki domates kabuğunu soymasak kötü mü olur acaba
(208 puan) tarafından
Ay yeni girdim de gördüm canım kusura bakma evet kabuklu iyi olmuyo biz sevmiyoruz
(505 puan) tarafından
Evet bende kabuklu yaptım çokta iyi olmadı neyse bu ilk yapışım zaten bir dahakine kabuksuz yaparım:)))
0 oy
(14,125 puan) tarafından
Yağ koyarım biberleri Sotelerim domateslerin kabuklarını soyuyorum küçk küçük doğruyorum bıraz da tuz koyarım ben posetlere koyar dondurucuya koyuyorum 
(505 puan) tarafından
Donrurucumda yer yok maalesef
(14,125 puan) tarafından
O zaman kavonazlara
0 oy
(7,318 puan) tarafından
Soymadan kalın kabuk hep ağza gelir ama 

Biz sıcak suda bekletip kabuğunu soyuyoruz doğruyoruz biraz da biber sonra yağda biberi biraz kavuruyoruz ardından domatesi ekliyoruz iyice kaynıyo sonra altını kısığa alıp kavanoza dolduruyoruz kavanozu dolaba kaldırmadan önce 1 gün frlan altına battaniye serip kapağı aşağıda olacak şekilde bekletiyoruz tutup tutmadığını anlamak için ordan kaldırırken de bakıyoruz fıslayan ya da kapağı atan var mı diye eğer hava alırsa bozulur çünkü 
(505 puan) tarafından
Domatesleri küp küp mü doğruyorsun
(7,318 puan) tarafından
Evet canım biberleri de ince kıl biber alıyorum onu da ince ince doğruyorum

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 315 göst.
2 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 600 göst.
19 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 312 göst.
9 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Alfa anne. (688 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 472 göst.
17 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde ❤️Derin❤️ (2,718 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,522 soru

24,170,422 cevap

335,831 kullanıcı

...