0 oy
232 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

7.5 aylık, bugün bir anda ateşi çıktı. İlk ölçtüğümde 38.6 oldu calpol verdim 37.7 ye düştü sonra tekrar 38.6 ya yükseldi az önce tekrar calpol verdim düşmesini bekliyorum. Şuan uyuyor ve uyurken soğuk uygulama yapacağım. Geçen hafta diş çıkardı ama hasta gibi de değil yemesi içmesi iyi keyfi yerinde, sadece biraz halsiz gibi. Neden olabilir ya ateşten çok korkuyorum

8 Cevaplar

+1 oy
(81 puan) tarafından
Canım sakin ol ateş sanıldığının aksine iyi birşey vücut savaşıyor dişten olabilir bizler bile gündüz hissettiğimiz ağrıyı gece iki katı hissediyoruz çok artarsa ılık bir duş aldir başını ıslatma ya da anam babam usulü başına ıslak havlu koy bir iki gün belki uykusuz kalacaksın ama onlar için değer sürekli ateşini takip et ben kışın alıp balkona bile çıkardım öyle bir ateşi vardı Allah'ıma emanet olsunlar inşallah tez zamanda geçer 
tarafından
İnşaAllah. Diş ateşi de o kadar olmaz falan diyorlar ama bilmiyorum. Şu an serin odadayız soğuk uygulama yapıyorum pencere falan da açık ama inşaAllah üşütüp hasta da olmaz :(
(81 puan) tarafından
Camın altina yatırma hava sıcak cereyan da kalmadığı sürece sıkıntı olmaz ama duş aldirirsan acmamayi tercih ederdim ben kendini strese sokma çocuk bu böyle büyüyecek
tarafından
Duş gündüz aldırmıştım.  Haklısın bu şekilde büyüyecek ama ateş söz konusu olunca insan korkuyor
-Reklam-
+1 oy
(4,001 puan) tarafından
Boğaz enfeksiyonu olabilir çünkü benim çocuklarımın durduk yere ateşi çıktığı an acile gidiyorum direk boğaz enfeksiyonu diyor doktor 
tarafından
Ben de bunu yazmaya gelmiştim aynısı
tarafından
Yaaa inşaAllah değildir :(
(2,366 puan) tarafından
Aynı şeyi yaşadık benim oğlum da hep boğaz enfeksiyonu geçiriyor wşim de öyle
tarafından
Boğaz enfeksiyonunun başka bir belirtisi var mı peki?
(2,366 puan) tarafından
Benim oğlum da öksürük ve sümük olmuyor sadece ateşi nedensiz bir anda yükseliyor
+1 oy
(1,492 puan) tarafından
Koltuk altlarına, boynuna ve bacak arasına ıslak pamuk veya bez koy onlar rahatlatır. Ellerini ve ayak tabanlarını soğuk suyla islat sürekli. Ve ter atıyorsa eğer bol bol su içir. Sadece bez bağla hiçbir şey giydirme. Baktın olmuyor acile git. Allah korusun havale geçirir havalar zaten çok sıcak. 
tarafından
Yok terlemiyor çok şükür. Ellerini ayaklarını ıslatıyorum sürekli dediğiniz gibi. Zıbın var üzerinde sadece uyudu şuan memede.
+1 oy
(2,366 puan) tarafından
Daha geçen gün aynını haşadık giçbir şeyi yokken ateşi yükseldi gitri enfeksiyon varmış doktora götürün
tarafından
Bugünde gözlemlicem eğer geçmezse Allah muhafaza akşam götürürüm
(2,366 puan) tarafından
Bekleme canım bence ben o hataya düştüm crpsi iyice yükselmişti bir şey yoksa bile doktor görsün yine de sen bilirsin
tarafından
Şu an düştü 36.7 İnşaAllah yükselmez
(2,366 puan) tarafından
İnşallah Allah şifa versin inşallah
tarafından
Allahümme amin
+1 oy
(420 puan) tarafından
Diş çıkarma süreci ne kadar sürmüştü bizimde 6.5 aylık bu hafta perişan oldu yavrum ateşten birazda boğaz enfeksiyonu var aynı anda çok zorlanıyor tadı tuzu yok 
tarafından
İlk dişi belirti vermedi çok şükür. Ama şuan diş mi çıkıyor bilmiyorum üst sişleri falan baya şiş ama alttan daha sadece 1 diş çıktı
(420 puan) tarafından
Belkide çıkarıyor olabilir istersen bir götür bende dün gittim 38 .5 geçince getirin demişlerdi
tarafından
İnşaAllah gitmeme gerek kalmadan düşer ateşi yavrumun
+1 oy
(154 puan) tarafından
Salgın var canım malesef 
tarafından
Bulaştıysa kimden bulaşmış olabilir yaaa hiçbir yere gitmiyorum ki bazen kapı önüne çıkarıyorum. Hava çarptı belki diye düşünüyorum bende
(154 puan) tarafından
Eşin çalışıyorsa veya eve gelen birilerinden de bulaşmış olabilir bazıları semptom göstermez
tarafından
O da doğru. Düştü bakalım şu an 36.7 inşaAllah yükselmez dua edin
(154 puan) tarafından
İnşallah sürekli duşa sokmayı dene geçiçi bişidir belkş
tarafından
İnşaAllah. Duşa sokamasamda el ve ayaklarını yıkıyorum sürekli
+1 oy
(1,042 puan) tarafından
Belki  diş fln da olabilir canım 4 gün önce benim kızımın da ateşi 41 bulmuştu hastaneye gittik 37 çıktı 2 yaşına girecek 3 gün sonra diş olabilir dediler ilaç verdiler kullandık şükür 1 gün sonra ishal ve burun akıntısı oldu sonra atlattık 
tarafından
Elhamdülillah. Benim bebeğimde atlatır inşallah. Şu an ateşi 36.7 ye düştü inşaAllah yükselmez dua edin :(
(1,042 puan) tarafından
İnşallah canım sana ateş düşmesi için bildiğim yöntemleri söyleyim dene istersen bizim diş olduğu için bizde yaramadı ama genelde ateşi fln olunca hemen yapıyorum
1- Sirkeli su başına, koltuk altına, ayaklarının altına sürekli ıslatıp ıslatıp sil
2- Bir limonu sık tabağa çoraplarını suyuna iyicemen batır iyicemen çeksin çorap limon suyunu bebeğin ayağına giydir poşetle
3- Sarımsak ez ve zeytinyağıyla karıştır bunun için 3-4 saat beklemesi lazım ondan sonra ayağının altına sür peçetele çorabını giydir
İnşaallah tez vakitte atlatır
tarafından
İnşaAllah canım çok teşekkür ederim. Doktorlar sirkeli su limonlu çorabı önermiyorlar
(1,042 puan) tarafından
Valla ben yapıyorum zaten çocuk ayaktan alır ateşi 1-2 saate de düşüyor ateş
tarafından
Ateşi hemen düşürdüğü için başka bir hastalığa sebep oluyormuş tehlikeli olduğuna dair videolar izledim bilmiyorum en doğrusunu Allah bilir. Rabbim evlatlarımıza şifa versin
0 oy
(3,327 puan) tarafından
Calpol ve dolveni donusumlu ver devamli calpol verme
tarafından
Tamam teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 108 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
8 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,974 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 127 göst.
26 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Demet91 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 136 göst.
30 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Mrvgul (4,498 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,726 soru

24,034,693 cevap

328,876 kullanıcı

...