0 oy
2,337 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (25 puan) tarafından
En büyük sorunum aşırı kıskançlık benmki hastalık derecesinde sanırım. Eşimle aramızda sorun oluşturuyor buda.

Mesela şöyle anlatim eşim bı tsort pantolon aldı bu ona yakıştı ben hemen kendi kendime bunalıma giriyorum kızlara bakcak yada kizlar ona bakacak  sanki beni aldatavkmis gibi bı havaya  giriyorum .( Eşimle 7 sene olacak evliligimz bı yanlısıni gormedim Allah var ) 

Hastaneye mi gidecek yada normal disarimi cikcak ay şimdi ne güzel kizlar vardir kesin bakar diye triplere giriyorum.

Mesela bı ortamdayiz tanımadığım güzel bı kız geldi elim ayağım titriyor acaba bakacakmi diye .

Kendimden yana baya büyük bı özgüven eksikligim var 

Annem babam da ayrı büyüdüm bununda etkisinin çok olduğunu dusunuyirum 

Piskiyatriye randevu aldım inşallah gidicem ama bu durum beni çok bunalıma sokuyor :((

Eşimi umursamak istemiyorum aman bakarsa baksın ya yakalrsam bı hatasını ozamn sorun edeyim diyorum yok olmuyor modum düşüyor sürekli.

31 Cevaplar

+1 oy
(12,067 puan) tarafından
Bu durumu hastalık derecesinde zaten kabul ediyorsun linç edecek bişey yok inkar etsen edildi belki ama şöyle düşün dünyada tek erkek eşin değil 
(25 puan) tarafından
Evet ama bunu kendime anlatamiyorum
-Reklam-
0 oy
(9,616 puan) tarafından

Malesef bende böyleyim :(

(9,616 puan) tarafından
Ben beraber bı yere çıkmak isdemeyecek kadar rahatsız oluyorum güzelim falan övmek gibi olmasın her kadın güzel bakımlı kadın güzeldir bakımımi da yaparım ama isde atlatamadim bende benle gezwrken basini öne eğer egmezse burnundan geliyorum adam parmak ucuna baka baka yuruyo
tarafından
Saçmalama filiz sen çok güzel bir kadınsın eşin senin bir kadına sahip olduğu için şanslı ayrıca
(25 puan) tarafından
Guzelsindir yani bundan kuşkum yok ama oyle düşüncelere bende giriyorum
(2,385 puan) tarafından
İdil bencede filiz gayet hoş bir kadın ama her kadına eşi dünyanın en yakışıklı adamı geliyor herhalde ne kadar güzel olursa olsun özünde aşırı kıskançlık olunca böyle oluyor maalesef
(9,616 puan) tarafından
Aynen balkaymak malesef
İdoşum teşekkür ederim güzelim.Şekil a dan belli oluyor dermişim ama isde uçan kuş misali sjsjsj
0 oy
(3,166 puan) tarafından
Aynı beni tarif etmişsin  diye bilirim  benim annem babamda ayrı aldatmadqn dolayı bnde ona bağlıyorum benim durumumu 
(25 puan) tarafından
Nolcak bu halimiz ben bilmiyorum ya .
0 oy
(5,434 puan) tarafından
Senin ki hastalık derecesinde burda sana takma etme desekte destek alman gerekiyor ve sen adım atmışsın randevu almışsın 
(25 puan) tarafından
Evet hastaneye gitmeyi iple çekiyorum diyebilirim daha anlatmadagim çok şey var hastaninda hastası dersiniz anlatsam.
0 oy
(251 puan) tarafından
Canım öncelikle özgüven kazanmak için neler yapabilirsin bunu düşün bu yönde adımlar at. 

Bu şekilde davranarak adamın aklında yoksa bile aklına sokuyorsun. :) 

Birde kadın kendine güvenince erkek daha çok bağlanıyor :) 

Örneğin bakımını yap, spora başla yeni hobiler ve arkadaşlıklar edin biraz sosyalleş. Kafanı adamdan başka şeylere tak :) bence iyi gelecektir. 
(25 puan) tarafından
Genellikle bakımlı olmaya dikkat ederim diğer dediklerin çok zor çünkü 2 çocukla markete bile zor gidiyorum :(
(251 puan) tarafından
Cocukların kaç yasında bilmiyorum ama onlar ın düzenlenen etkinlikleri takip edip oralara katılabilirsin. Okula başladıklarımda velilerle tanısıp etkinlik düzenleyebilirsin. Hiç hiç olmadı evin içinde sana fayda sağlayacak bir hobi edinebilirsin. O bile kafamı dağıtır. Odak noktanı değiştirir.
(25 puan) tarafından
2 ve 6 yaşında aşırı eziyeltli cocuklarim var kafamı dagitmama fırsat vermiolar çünkü sürekli agliyolar inanirmisin hiç biseyden zevk almıyorum artık hobim kalmadı resmen depresyondan çıkamıyorum
0 oy
(5,414 puan) tarafından
Canım bence bu senin bireysel özgüvensizliğin ile alakalı. Bunun için randevu Alman adım atmak çok güzel ama
(25 puan) tarafından
Evet ama kayınvalidem ozguvenimi çok kırdı  kendime duyamıyorum kendimi sevemiyorum oyuzden bı başkasının  beni sevebilcegine inanmiyorum
(5,414 puan) tarafından
Ayyy ben sorun bu bak işte. Ama sen çok güzel analiz etmişsin zaten. Uzman desteği ile çok farklı olacağına eminim :)
(25 puan) tarafından
Şuan halime aglicam nerdeyse çaba duzelirmiyim .
0 oy
(1,791 puan) tarafından
Kesinlikle linclemiyorum eminim ki bu istemsizce yaptiginiz yasadiginiz bir durumdur. Ama tedaviyi kanul etmek bile durumunuzun farkinda oldugunuzu gosterir.  Psokol9jik destek aldiginizda sadece karsi taraf degil siz de biraz rahatlarsiniz. Benim esim de malesef sizin durumunuzda ve davranislari beni asiri rahatsiz ediyor keske oda farkina varsa ve psikolojik destek alsa .  Benim esim de beni tek bir yere gondermem istemez gecen ilac yazdirmaya godecektim oglumla annenle git dedi, bir yerde dursak brii yaklassa ona dik dik  bakar, biri yanimizdan yuruse carpacak mi diye bakar, cogu zaman herkesi tersler,beni kardesleirmden kiskanir, kendime yeni bir kiyafet alsam gider aninda kendine kiyafet siparis eder. Telefon calsa yuz ifadesini degistirir kim aradi der bu davranilarin bazisini bilerek bazisini istemsizce yapiyor.ama bana sorsaniz inanlmaz yorucu.  Aksam aradim annemgil caya gelecekler dedim ise gitmisti. Iyi gelsinler dedi ses tonunu degistirerek yani ailemden bile kiskanacak derece degisik davranislari var
(25 puan) tarafından
Ya öyle aileden kıskanma gibi bı durumum yok ama senin kidee zormuş  bacim
0 oy
(432 puan) tarafından
Evet canım baya zorlu bir süreç olmuştur sizin için ama ben eşim daha cool giyininca mutlu oluyorum valla yanımda taş gibi adam kizlar bakicaksa baksın önemli olan o onlara bakmasın 
(25 puan) tarafından
Evet erkeğin güzel giyinmesinden eşinin gurur duyması lazım ama gel bunu benim beynime anlat :D
0 oy
(23,841 puan) tarafından
Şurada hem fikirim bu hastalık kıskançlık değil kocan kıvanç Kenan Burak kadar ünlü ve yakışıklı değilse bütün kızlar şekere üşüşen sinekler gibi kocanın üstüne atlamaz öz güvenini artıracak şeyler yap ve kesinlikle psikolojik destek al 
(25 puan) tarafından
Evet piskiyatriye randevu aldım kendimle bı barisabilsem kendimi sevebilsem belki bı baskasininda beni sevebilcegine inanırdım.
0 oy
tarafından
Kendimi gördüm burda şuan:) 
(25 puan) tarafından
Tek olmadığıma sevinsemmi.d
0 oy
tarafından
Gecen eşimin telefonu masada bırakmış dışarı gitmiş unutmuş evde şeytan dürttü al bak ne var ne yok diye elime aldım şifreyi girmeye elim gitmedi yapamadim eşime kondursmadim yapmaz dedim ben kurcalayamam bunu yapamam dedim bi yanlısı olduysz illaki bi gün çıkar o zaman yapacağını yaparsın dedim yapammadim kısacası 
(25 puan) tarafından
Valla ben bisey yapacağından da değil erkek kuzeniyle abisiyle ne konuşmuş onlara kadr bakarım merakımdan
tarafından
Ay yok onları da merak etmem ben herkesin ailesiyle özeli olur belki bilmemem gereken bişey yaziyo evde huzursuzluk cikartmaktanda gormeyim daha iyi
(25 puan) tarafından
Yok herşeyi anlatr eşim gizli dahi olsa haberin yokmus gibi davran der mesela
tarafından
Benimki de anlatır belki de oyuzden merak etmiyorum
(25 puan) tarafından
Olabilir canm
0 oy
(18,325 puan) tarafından
Benim eşimde çok kıskanç biridir sen kadar değil ama ona bile ben bazen bunalıyorum sende biraz sal kendini esinj bunaltma
(25 puan) tarafından
Keşke benimde istediğim bu zaten
0 oy
(6,727 puan) tarafından
Bende senin gibiydim eşimi paylaşamazdım kimseyle ama bu etrafa belli etmezdim eşim bilirdi sadece yaşım ilerledikçe bıraz daha rahat olmaya başladım eşim iş ve ev arasında gelir gider dışarı hiç çıkmaz yarım saat geç kalacak olsa arar beni bende ona haksızlık ettiğimi düşündüğüm için daha rahat olmaya karar verdim arada arkadaşlarıyla bizim bahçede piknik yaparlar eşim ve arkadaşlarının hiç bir kötü alışkanlığı yok hepsi namazında insanlar sende eşine güveniyorsan dert etme inan rahatlıyorsun  o yüzden seni anlıyorum ben
(25 puan) tarafından
Keşke benm esimde namazında niyazinda olsa malesef ki alkol içer surekli
(6,727 puan) tarafından
Allah hidayet versin inşallah üzülme sen duâ et bol bol Rabbim den iste
(25 puan) tarafından
Kurban oldugum Allah'tan bı mucize bekliyorumm
0 oy
tarafından
Valla benim eşime bakıyorlar yakalıyorum yani ama sorun benim için eşim bakıyor mu bakmıyor dışardan gelen ilgi açıkçası beni bağlamaz eşim bakarsa yada konuşmasında bir şey farkedersem kıskanırım 
(25 puan) tarafından
Öylede işte kndime laf anlatamıyorum ki
0 oy
(9,679 puan) tarafından
Bence tedavi olmalısın bu sana da zarar çünkü yapan her türlü yapar bu senin sıkıp darlamanla olmaz kendine zarar 
(25 puan) tarafından
Aynen malesef
0 oy
(2,665 puan) tarafından
Ayy ilk zmnlar bende öyleydim hep tartisirdim buda kendini birşey sanardi artık geçti bitti şuan bende öyle birşey yok arada olur sonra bananane beni kisakanmayan adamı niye kiskanayim diyorum
(25 puan) tarafından
İşte bnde umursamak istemiyorum totolari  kalkıyor ama işte kendime laf anlatamıyorum ki
0 oy
(15,796 puan) tarafından

Sevgiliyken öyleydim Bende :)

Ama şimdi eşime diyorum yanımda seni yakışıklı istiyorum ben güzelim sende yanım da yakışıklı ol :) 

Kendi özgüveni çıkar meydana 

(25 puan) tarafından
O özgüven nerde bulun getirin bana .d
0 oy
(1,492 puan) tarafından
Güzelim elin kızı bakarsa baksın da senin eşin karşılık verir mi? Vermiyorsa güveniyorsan niye çok takiyon. 
(25 puan) tarafından
Ben güveniyorum ama beynim surkeli beni ele geçiriyor kiskanmam konusunda
0 oy
tarafından
İnsan eşini kıskanır evet ama bu kadar değil. Dünya üzerindeki bütün kadınları yok edemeyeceğine göre bunu aşman lazım. 

anne babanın ayrı olması bu seni bu yönde etkilemiş. acaba onların ayrılma sebebi babanın anneni aldatması mıydı? 

eşine de kendine de yazık etme. sadece psikiyatri bir işe yaramaz. psikologtan terapi alman gerekebilir. çünkü bence asıl sorunun bu değil bunu çözmen lazım, çocukluktan gelen travmayı atman lazım 
(25 puan) tarafından
Babam annemi aldatmadi normal anlasamamazlik ayrildirlar benm demek istediğim annem beni küçükken bıraktı beni istemedi beni kimse sevmez istemez esimde beni bırakır gider gibi bişey iste
tarafından
hıı, şimdi anlaşıldı. babanla sonra görüşmedin mi hiç? ya da sürekli mi görüşmedin?
babasız büyümenin etkisi o zaman. kızların ilk aşkı babasıdır, babalar kızlarını hayal kırıklığına uğratırsa erkeklere güvenmeleri de zor olur.
0 oy
(209 puan) tarafından
Hayatinin merkezine esini koymussun kaybetme korkusu sana bu kıskançlığı veriyor bence hemen kendine dön kendine yatirim yap kendini gelistir hayatinin merkezine kendini koy yoksa kafayi yersin oyle hayat gecmez ya
(25 puan) tarafından
Tam üstüne bastın eşime okdr odaklandimki bir tek o var sanki benm icin
(209 puan) tarafından
Çık o kafadan
(25 puan) tarafından
Kız çıkamıyorum valla kafamı kesesim gelior

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,000 göst.
24 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya000 (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 319 göst.