0 oy
460 göst.
Diğer kategorisinde (5,313 puan) tarafından
Size gore ne bu? 

Sıkıntıya girince bu atasozuyle size moral veriyorlar mi ben bu sözden çok bunaldım. Aslında pskolojik olarak zayıf bir insanım sabırsızım ister istemez bu Masal konusunda da öyle oluyor. Bugün kuzenimle konuştum bana bu ata sözünü tekrar söyledi kendini çok zayıf görüyorsun Allahın bir bildigi var ki o kadar sıkıntı çekiyorsun dedi düşünmeden edemiyorum acaba bende ne gordu de böyle problemler yasiyorum özellikle sağlık promlemi olanlar veya çocuğunda olanlar bunu çok duyuyor musunuz 

8 Cevaplar

+5 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

İnsanın takati tükenebilir, sabrı bitebilir ve isyana yakın bir hale gelebilir. Ancak bu lafı söyleyen de yanlış söylememiş. Allahtan daha iyi kimse bilemez. Bugün size kötü gözüken yarın dünyanın en iyi şeyi olabilir. Çünkü biz bugünümüzü biliyoruz, yarınımızı yalnızca Allah biliyor.

Çok yorulmuşsunuz. Normal. Bitkinsiniz. Normal. Aklınıza neden bunları yaşıyorum diye bir sürü düşünce geliyor. Normal...

Allahü teala kişiye belayı, musibeti, hastalığı, üzüntüyü, kederi 2 sebepten verir. Ya günahkardır, günahlarına kefaret olsun diye verir ya da bakmıştır sevdiği kulunun namazla oruçla yükseleceği yok, ona acı, ıstırap, ağrı, sızı, hastalık, üzüntü gibi haller vererek makamını yükseltmek istemiştir.

Müslümanın derdi 1'dir. O da Allahın rızasıdır. Dert sandığımız her şey esasında kalbe yüktür. Mevla teala bizim kalplerimizin kabiliyetine göre bize yük yükler ve bu yükler karşılığında da ya günahlarımızı affeder ya da derecelerimizi, cennetteki makamımızı yükseltir.

İhlaslı şekilde ibadet ederek yükselebilen kullarda da dert, bela, musibet, hastalık olur ancak kısım kısımdır. Kimine 1 kimine 100.

Elhamdülillah müslümanım diyen bir kimsenin başına gelen musibetleri dert zannedip "Allah bizi sevmiyor mu da dert veriyor?" Diyerek yanlış bir anlayışa sahip olması İslama yakışmaz. Bu gibi düşünceler kişiyi boş yere yıpratır ve şeytanın vesveselerine kandığı için de baş düşmanını mutlu etmekten başka bir işe yaramaz.

Kaldı ki Allah insana kaldıramayacağı yükü yüklemez. Bize düşen bu yükleri kaldırabilecek gücü kendimizde bulmak için aynı Rasulullah (Sav) gibi dua etmek.

"Allah'ım! Musibetimizi dinimizden verme. Dünyayı en büyük gayemiz, ilmimizin sonu yapma. Bize merhamet etmeyeni üzerimize salma." Tirmizi, Deavât; 79

Nitekim Rasulullah'ın (Sallellahü aleyhi vesellem) şu hadis-i şerifi de bize ders niteliğindedir.

"İnsanların en çok musibete uğrayanları evvela peygamberlerdir, sonra derecelerine göre (veliler ve salihler) gelir. Kişi dinine göre bela ve imtihanlara maruz kalır. (Dikkat!) Eğer dine bağlılığı varsa, belası daha da artar. Fakat dininde gevşek yaşıyorsa ona göre musibetlerle karşılaşır. Kişiye belalar gelir gelir de artık onun üzerinde hiçbir günah kalmaz.” Tirmizi, Zühd 57; Ahmed b. Hanbel, I/172, 174

"Ateşin altın ve gümüşün paslarını giderdiği gibi, bîr müslümanın hastalığı da onun günahlarını giderir." İbni Mâce, Tıb; 18

Hülasa-i kelam; Siz ne kadar yorulursanız yorulun, tükenirseniz tükenin, aslında var olan potansiyelinizin hep altında kalacaksınız. Dünya rahatlık yeri değildir. Hiçbir mahluk yoktur ki yaratılsın ama ölene kadar asla bela görmesin. Üzmeyin kendinizi :)

(5,313 puan) tarafından
O kadar guzel yazmissin ki saol :)
tarafından
İnşallah yardımı olmuştur. :) Rabbim imtihanlarımızı küçük eylesin.
(54,171 puan) tarafından
ne guzel yazmissin canim benim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Şu an isyan ettiğinin farkında mısın?
(5,313 puan) tarafından
Hayır isyan gibi bir cumle kurdugumu dusunmuyorum etmiyorum da
tarafından
Yazının sonlarında öyle anladım. Aslında tesellı etmek için öyle diyorlar ama çok duyulduğu zaman tesellıden cok sinir oluyor insan
0 oy
(529 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım çok duydum duymamazlıktan gel seni senden başka kimse anlamaz
(5,313 puan) tarafından
Saol canım bu aralar sürekli duydugum cumle ister istemez duymak bunaltiyor
(529 puan) tarafından
Bende çok bunaliyordum ama kafaya takınca insan daha etkileniyor
0 oy
(5,424 puan) tarafından
Sen güçlüsün herşeyin üstesinden gelirsin demek istiyorlar bence. Kızıyoaundur doğru allah sağlık sıhhat versın ama ınsan böyle bı durum duyunca da böyle seyler demekle yetınıyor. 
(5,313 puan) tarafından
Amin insallah canim ama surekli duymakta bir sure sonra bunaltiyor
0 oy
(163,510 puan) tarafından
cefa cekmeden sefa surulmez demis atalarimiz bu sozu unutma❤️
(5,313 puan) tarafından
İnsallah ya o gunu cok bekliyorum
0 oy
(1,354 puan) tarafından
Ben 2009 yılında evlenip ayrıldım öyle bir evlilikti ki cehnnemin fragmanı gibiydi kızım var o evlilikten sonra 2014 de boşandım tabi o süreçte sıkıntı stresten epilepsi hastası oldum günde 8 kere nöbet tutuyor beni doktora kanser olmadığıma şükrediyorum dedim o değil arkadaşlarim hastaneye götürüyo neyse 2014 de boşandım çocuk var çalışıyorum çocuk annemde kalıyor ben işe gidiyorum sonra evi ayırdım tek başıma mücadele sonra bi evlilik yaptım çok şükür herşey çok iyi hamdolsun Allah'a ondan da bi çocuğum oldu hiç bir şeyim yokken göğsümde kitle çıktı iyi huylu dendi ama iç lezyonları bilemiyoruz hızlı büyüyor ameliyat dediler olacam ameliyat 2. Evliliğimden olan çocuğum sürekli bronşit sürekli hasta kendisi alerjik astım zaten ve 1.5 yaş civarı çenesinin altından göğsünün altına kadar yandı uzun yazdım neden biliyormusun hep dedim ki Allah'ım evet zor şeylerdi benim için ama vardır bi bildiğin ben kaldırabiliyorum ki veriyosun dedim hep herkesin imtihanı farklı iyi düşün güzel olsun
0 oy
(6,412 puan) tarafından
Bir ara o kadar sıkıntılar üst üste geldi. Tabii kalıcı değil her şey gibi. Arkadaşıma anlattım yaşadıklarımı. Bana dedi ki,

Senin yerinde olsam ben intihar ederdim. 

Sen çok güçlüsün işte bu nedenle insanlar senden uzak duruyor demişti. 

Rabbim büyük bazen nefes bile almak zorlaşıyor ama geçiyor. Zaman en güzel çare en güzel şifa insana
0 oy
(4,410 puan) tarafından
En büyük ablamı 11 sene önce eşi terk etti 2 küçük cocukla. Ablam baktı büyüttü sonra meme kanseri oldu 3. Evre, tam da yurt dışına taşıyacaktı her şey tepetaklak oldu tedavi gördü iyileşti kemoterapi vs ve kaynanasinin karşısında yaşıyordu şeytanın vucut hali bulmuş bir kadın. 1 tl vermedi 11 senede git baban baksın dedi evine sebze meyve alsa 1 adet çocuklara vermedi tedavi sürecinde asla yardımı dokunmadı. Neyse ablam 2 senenin sonunda iyileşti eşi aradı gel artık cok iyi olucam şöyle böyle ki babam ablamin evini daha yeni sıfırdan yenilemişti. Ablam gidicem diye tutturdu, gayriresmi olarak kocasının yanına babam madem istiyorsun bu kadar tamam dedi parasını verdi yolladı. Gittiği gün kocası onu engelledi ve ne aradı ne sordu elin yabancı ülkesinde. Ablam çok üzüldü stresten kanseri bu Sefer beyninde çıktı tümörden ameliyat oldu tekrar kemoterapi görüyor. Ama diyor iyi ki gelmişim, kaynana 1 bardak su vermezken burada devlet imkanıyla çocuklarım el bebek gül bebek yaşıyor bir dedikleri iki olmuyor. Yine zorlu süreç her şeye yetişiyor, hastalık cocuklar market ihtiyaçlar vs. Boşanma davasını açtı bu hafta, tedavisi şükür şimdilik iyi gidiyor. Hep diğer ablalarimla konuşurken diyoruz biz olsak asla dayanamazdik demek ki ablam gerçekten çok güçlü ve sabırlı diye. Evet seneleri heba oldu ama şerri hayra dönüştü hem artık özgür hem rahat. Tedavi de şükür iyiye gidiyor şimdilik. Rabbim en güzel günleri sana da göstersin canım benim bak uzun uzun yazdım senin için. Her şey güzel olacak ❤️

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 320 göst.
28 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hayal53 (392 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,925 soru

24,161,704 cevap

335,419 kullanıcı

...