0 oy
88 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (308 puan) tarafından
Merhaba.

Yaşadığım ilçede dogal inek sütü bulamadığımdsn pastörize sütle yoğurt yapıyorum. Ama son 2 seferdir yaptığım yoğurtlar tutmuyor, kefir kıvamında oluyor en fazla. Bir kere BIM'de satılan altın süt denedim bir kere de Torku'nun Çiftçi Sütü ile yaptım. İlk hiç tutmadı, Torku'nunki ile de aynı anda yaptığım 2 kavanozdan biri tutmuş diğeri tutmamış. İlk defa başıma geliyor böylesi. Siz yoğurt mayalarken nelere dikkat ediyorsunuz? Mesela sıcaklık 6-7 saniye parmağımı içinde tutabileceğim kadardı. Başka var mı bir püf noktası?

1 cevap

0 oy
tarafından
kavanozları kapağını kapatmıyorum, üstüne bir tülbent örtüp öyle sarıyorum ben, bu şekilde daha katı bir kıvamda oluyor  
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 84 göst.
28 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Elifelaemir (288 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 309 göst.
14 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mervekrvl (982 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 165 göst.
13 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,295 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 106 göst.
14 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,128 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,472,154 soru

24,107,916 cevap

332,798 kullanıcı

...