0 oy
403 göst.
Diğer kategorisinde (2,290 puan) tarafından
Bugüne kadar hep çiğden yaptım. Yani kavuranlar neden kavuruyorsunuz? Tat farkı mı oluyor?

15 Cevaplar

0 oy
(3,330 puan) tarafından
Biber dolmasını çiğden yapıyorum. Ama yaprak sarıp buzluğa koyacaksam önceden az su ile pişiriyorum. Bu şekilde sarmalar çok bozulmuyor
(2,290 puan) tarafından
Anladım cnm sağol
-Reklam-
0 oy
(14,126 puan) tarafından
Hep çiğden koyarım yıyenler de beğenir onemlı olan baharatını ayarlamak 
(2,290 puan) tarafından
Sağol cnm
0 oy
tarafından
Bende daha önce hep kavururdum çok lezzetli olurdu dolmalarim sarmalarim artık kavurmuyorum yine çok lezzetli oluyor işin sırrı el lezzetinden sanırım 

Hatta dun sebze dolmasi yaptım çiğden eşim bayıla bayıla yedi hatta şey dedi kendinle ne kadar gurur duysan övsen azdır hahshshhsj
(2,290 puan) tarafından
Kızlar suyunu salçalı su mu yapıyorsunuz?
tarafından
Yok hiç koymadım şimdiye kadar ama denicem birgun
(14,126 puan) tarafından
Evet canım
(14,126 puan) tarafından
Dene canım lezzetine lezzet katıyo
tarafından
Evet salçalı birazda yagli
0 oy
(2,405 puan) tarafından
Genelde çiğden yapiyorum
0 oy
tarafından
Bende çiğden yapıyorum daha lezzetli geliyor . Kavurunca hamur gibi oluyor sanki çok pişmiş oluyor sevemiyorum onu.
0 oy
(25,368 puan) tarafından
Annemden öyle öğrendim ben :)
0 oy
tarafından
Çiğ yapıyoruz zaten suyun içinde oluyor 
0 oy
tarafından

Valla bende hiç pişirirsek yapanı görmedim ben bir kere yaptım öyle tarıften bakıyordum ama bilmiyordum :D tat farkı falan yok 

0 oy
(11,527 puan) tarafından
Bende hep çiğ yapıyorum kavuranlar neden kavuruyo bende çok merak ediyorum denemeye korkuyorum ya damak zevkimize uymazsa diye 
0 oy
(6,695 puan) tarafından
Ben dolma yada sarma yaparsam içini pişirerek yapıyorum daha güzel oluyor 
0 oy
(7,136 puan) tarafından
Kavurarak yapıyorum sarmaya neyse de dolma olunca kavurmadan lapa gibi geliyor bana böyle biber dolmasını ortadan ikiye bölünce tane tane olması lazım bana göre 
(810 puan) tarafından
Tüm dolmalari çiğden yaparım biberde dahil hiç lapa olanını gormedim. Tane tanedir içi. Buda bı maharet :) . Nasıl yapıyorsun. ?
0 oy
(7,278 puan) tarafından
Annem çiğden yapar kaynanamlar kavuruyor bence çiğden daha lezzetli oluyo 
0 oy
(4,042 puan) tarafından
Çiğden yapmayı denedim olmadı kavuruyorum birtek ben beceremedim sanırım
0 oy
(18,518 puan) tarafından
Çiğden yaparım soğanı da kavurmam pirinci de haslamam. Çok güzel olur pirinci de tane tane olur. 
0 oy
(680 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben hep çiğ'den yaparım. Diyarbakır'a has bol etli ve ekşili yaparım çok güzel olur. Her yaptığım da ev sahibime ve kızına da veririm, hatta kızı bizzat dedi ki bana diyetimi bozdurdun çok lezzetliydi :)

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 636 göst.
17 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde 16Nur16 (167 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 146 göst.
0 oy
5 cevap 210 göst.
+1 oy
2 cevap 95 göst.

Kategoriler


1,471,619 soru

24,101,073 cevap

332,414 kullanıcı

...