0 oy
310 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (177 puan) tarafından
Genelde sarıp buluğa atıyorum pişireceğim zaman da buzlu pişiriyorum pişmesinde sıkıntı yok ama pişince başkalarının sarması gibi olmuyır hem sarıldığı gibi olmuyır şişiyor şekli bozuluyor hemde parlamıyor suyunu falan mı ayarlayamıyorum acaba siz nasıl pişiriyorsınuz

8 Cevaplar

0 oy
(335 puan) tarafından
Suyunu satmanın hizasına kadar koyuyorum ve ayrıca satmanın içini çok koymuyorum sıkı sariyorum üzerinde ağır biseyle kapatiyorum
(5,252 puan) tarafından
Ve bolca yağ döküyoruz
(335 puan) tarafından
Aynen ben üstüne biraz yağ azcik salça karabiber eritip dokuyorum
(5,252 puan) tarafından
Bende pisirmesini beceremezdim ama artık çok güzel oluyor maşallah bana :D
(177 puan) tarafından
İnşallah bende tuttururum bi gün
(5,252 puan) tarafından
İnşallah :D
(5,252 puan) tarafından
Neyde pişiriyon sen düdüklü mu tencere mj
(177 puan) tarafından
Tencere
(5,252 puan) tarafından
Bak ben düdüklüde pişiriyom sarma hizasına kadar su sarmanin üzerine tabak koyuylrum ben ama porselen değil kırılır fln ney eder de plastik olur sonra yağla bolca orta ateşte pişir yarım saat missg
(177 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bi dahakine düdüklü de demiyim bende
(5,252 puan) tarafından
Dediğimi yap sen :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sarma parlaması için yağ gezdir pişirmeden canım. Birde çok iç koyma çok sıkı sar
0 oy
(409 puan) tarafından
Düdüklüde pişiriyorum bn kaynatmadan önce birax yag biraz sumak karıştırip üstüne dökerim  suyuda sarmalarin hizasına kadar doldururum
0 oy
(261 puan) tarafından
İçini önceden az kavurup pişiriyorum hafif tikirdycak şekilde patlamiyor şekli de bozulmuyor. Parlamasi için de pişirirken yaprakların üzerine su gezdiriyoruz ya biraz zeytinyağı da gezidiryorum güzel parlıyor tadı da güzel oluyor . Bir de pişirirken üzerine muhakkak ağırlık koy ağırlık olmadığı zamanda açılır dağılır güzel olmaz 
0 oy
(14,890 puan) tarafından
Şeklinin bozulması sıkı sarmadigin içindir patlaması için de suyuna yağ ekle
0 oy
(163,443 puan) tarafından
buzlukdan cikan sarmayi asla cozulmeden pisirmem ben
0 oy
(7,017 puan) tarafından
Üzerine biraz yag döküyorum  tabi ben düdüklü tencerede pisiriyorum  üzerini fazla gecmeyecek sekil de şu koyup altını tam açıyorum  kaynayincr altını kısıyorum 
0 oy
(702 puan) tarafından
Biraz çözülmesini bekleyin tencereye düzgün şekilde dizin sıralı elinizle hafiften bastırın dizdiginiz sıraları ,,tuzunu ekeleyin ve üzerini azcik cikcak kadar sıcak su koyun sonra kaynamaya başlayınca hemen ocağın altını kısın yavaş yavaş pissin  biraz sıvıyağ koyun suya su azalmaya yakında zeytinyağı azcik çok güzel oluyor buzluk olayı belki tadını alior pirinci kırılıyor olabilir onu bilemiorum cnm limonlu seviorsanizda pisirirkende üzerine bikac tekerlek koyabilirsiniz 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 120 göst.
20 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Defneegb (437 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 213 göst.
11 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikii (977 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 210 göst.
25 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Hazall (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 111 göst.

Kategoriler


1,471,649 soru

24,101,470 cevap

332,438 kullanıcı

...