0 oy
574 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bir kız annesi olarak soruyorum her süreç zordur ama bir süreç varki kızın yanında annede çekiyor ve mahfoluyor bir fikriniz varmı bu sürece dair ? 

7 Cevaplar

0 oy
(1,372 puan) tarafından
Neymiş merak ettim?
tarafından
Kız çocugunun ergenliğe bastıgı ve karşı cinse ilgi duyduğunu Anladıgı zamanlar evliliğe gelene kadar baba hep anneyi suçlar sen yüz veriyorsun sen böyle yaptın kızı ben herkeste bunu gördüm başıma gelecekler den korkuyorum açıkcası
(59 puan) tarafından
Hele ki şimdiki zamanda öyle değilmi benim de kızım olacak çok tedirginim nasıl yetiştirecegim diye
tarafından
Aynen her türlü pislik mevcut artık :(
(1,372 puan) tarafından
Allah iyilerle karşılaştırsın yavrularımızı
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bir çok şey var aslında ilk adeti evliliği ilk anneliği hepsi zor aslında çocuğun her şeyinde anne ve baba çekiyor 
tarafından
En zoru evlenmeden öncesi evresi bir dolu hata yapıyorlar ve bizde onlarla sürükleniyoruz aslında hata denilemez ama işte örf ve adetleri iz erkekleri katı yapıyor maalesef
tarafından
Ben kızıma diyorum şimdiden önce oku mesleğini eline al sonra ne istiyorsan onu yap bir kız çocuğunun okuması meslek sahibi olması çok çok önemli kimseye muhtaç olmaması çok önemli
tarafından
Ah keşke öyle olsalar ya okula göndermeye korkuyorum ilkokul Neyse de lise beni çok korkutuyor tam deli çağları oluyor arkadaş çevresi yönlendiriyor hep
tarafından
Bizde geçtik o yollardan canım tamam bizim zamanımızda şimdiki çok farklı ama benim annem bir dk pesimizi bırakmazdı anam babam hep hayır öğüt verdi allah razı olsun hiç beklemediğim bir anda çat diye karşıma çıkardı babam iyiki de öyle yapmışlar iyikide böyle yetiştirmişler inşallah bizde öyle yetiştirirsek mayası sağlam olursa evelallah bir şeycik olmaz
tarafından
Ah eskiler ah şimdiki gençler öyle değil ki kuzum 14 de evlenme triplerine  giriyorlar çok konuşuyorum ben kızımla ama inşallah faydası olur❤️
tarafından
14yas çok küçük ya daha çok minicik ben o yaşta karşıdan karşıya geçmeyi bilmiyordum ") D hahahahah sabah evden bi çıkardım akşam ezanında girerdim eve oyun oynaya oynaya etlerim kesik gibi acırdı gece yatağa girince ") ağaç tepelerinden inmezdik çağla yolardık teyzelerden azar işitirdik evlenmenin ne olduğunu bile bilmiyorduk
tarafından
Herşey çok masumdu bir mahalleden diğer mahalleye gider gecelere kadar oynardık şimdi 14 yaş çok büyük şeylere cesaret ediyor cocuklarımız maalesef benimki 8 yaşında canım  güzel yetiştirdik şükür ama bir yerden sonrasına korkuyorum
tarafından
Inşallah bir şey olmaz canım sen yüreğini ferah tut
tarafından
İnşallah sagol kuzum ❤️☺️
tarafından
Sende sağol canım ") ❤
0 oy
(59 puan) tarafından
Bence evlenmeden önce ve evlilikte ki süreç çünkü benim Annem benimle beraber sıkıntı çekiyor 
tarafından
Kesinlikle canım çok zor bir süreç hep anne suçlanır
0 oy
(2,160 puan) tarafından
Ne gibi bi süreç iş canm by
tarafından
Canım hani 16 17  yaşlarında çok asi oluyorlar ya karşı cinse eğilim ve ilgi başlıyor baba bunu herşekilde maksimum yasaklar koyup abartarak daha fazla hata yapmasını sağlıyor ve anne çok arada kalıyor maalesef
(2,160 puan) tarafından
Sıkıtı ya kız çocuğunda öyle Bi durım var ama kız çocuğu o dönemleri geçtikten sonra anneye daha yakın oluyor oğlan çocuğuna kıyasla. Oğlan çocuğu büyüdüğünde evlendiği kadın daha etkili oluyor oğlanın üzerinde ama kız öyle mi :)
tarafından
Kız candır kız vefalıdır canım kızım benim ☺️❤️
0 oy
tarafından
Rabbim bu yolda kolaylik versin butun annelere sadece kiz icin degil erkegide oyle yetistirmek lazim o da gidip baska kizlara bakicak rabbim edeplerini bol eylesin
tarafından
Amin canım babalar kız çocuguna herzaman daha baskılıdır birde kız çocukları kapılıp gidiyor erken yaşta evlenip mutsuz oluyorlar bilmiyorum çok korkuyorum gelecekten
0 oy
(16,785 puan) tarafından
Kızına yalnisi doğru iyice asilarsan inşallah birşey olmaz 
(16,785 puan) tarafından
Amin amin ......
tarafından
O haberi bende gordum sercem çocuklar kadar veliler de bilinçsiz valla
tarafından
Aynen ya düşünsene adam kızı dövüyor uzlaştırıcı olacagı yerde
tarafından
Kızlara kızımı niye dovdunuz diye sormuş kızlar kaçınca oda kovalamış öyle diyordu bahaneye bi bak :D
tarafından
Gerekçesi ne kadar acı manyak adam
0 oy
(2,483 puan) tarafından
Bence lise caglari ve sonrasi

Açıkcasi ben cok deliydim yerimde asla durmazdim ama annem arkadasim gibiydi cogu kez herseyi gelir anlatirdim anlatmasam daha kadinin icine doguyodu resmen 

Tam o donemlerde esimle tanistim 

Annem hep kizardk sen nasil biriyle evlencen falan filan evlendim annem bile şok oldu 

Evime, eşime bakmam her konuda kendimi törpülemem falan suan bile cogu ozelligimi eşime gor duzeltmeye calisiyorum onceden asi olan ben veya istemedigim bisey olunca shrat asan ben şuan takmiyorum zamani gelince esime lafi yapistiriyorum

Kisaca annemle babamla degilde esimle buyuyorum

O yuzden kiz evlatlariyla arkadas gibi olun adet ve örfü ogretin arkadas cevresine gore giyinmesin 

Ben asla mini etek giyemezdim ben asla askılıyı tek giyemezdim ojeyi aksam babam gelmeden silerdim.

Bir kiz evladinin babadan korkmasi en dogrusu

Emin olun o sevgi bam baska oluyo

Direk bisey istediginde hayir demeyin

Ona neden o davranis yanlis oldugunu anlatin 

Hayir kelimesinden nefret ederdim ama neden yanlis oldugunu annem anlatinca cok yanlistan dondugumu biliyorum

Bu sekilde yazdim cunku ben daha 19 yasindayim sizin deyimlerinizle daha cocugum ama benim 1 yasinda bi evladim var cok sukur onla beraber buyuyorum.

Ve ne olursa olsun okulu biraksa daha disardan bitirmesi konusunda ısrarcı olun :))
tarafından
Şöyleki kızım 8 yaşında çok güzel bir kız yaşının gerektirdiği gibi davranıyor sanatçılara özeniyor şarkılarda dans ediyor şuan cıvıl cıvıl yani bu halinde bir sıkıntı yok orta okul başlangıcı ve lise dönemi için çok endişeliyim bizim burda bir kız çocugu herşey yolunda iken cebine bir not yazıp intihar etmiş orta sona gidiyor okadar etkilendim ki eşimle saatlerce sus pus oturduk okadar hassas oluyor ki insan bu konuda benim korktuğum şey ortaokul lise döneminde kızımın kötü şeyleri örnek alıp başına bişey gelmesi onu kaybetmemiz okadar korkuyorum ki. Babası normalde çok sert bir insan kızım ergenliğe adım attıgı için benden daha naif davranıyor örf ve adetlere göre hareket ediyor bende kendimce okadar çok sohbet edip konuşuyorum ki onun düşüncelerini ögrenme için farklı konular açıp agzından laf alıyorum sohbet ediyoruz anne seninle sohbet etmeyi çok seviyorum diyor.
Babadan korkar ama işte korkması iyi bişey mi korkular daha fazla hata yapar ileriki dönem için yazıyorum hani Allah korusun bişeyle karşılaştığında korkudan söylemezse oda çk kötü eşim arkadaş gibi olmak istiyor bende ona herzaman arkadaşıymış gibi davranıyorum ama yaşı ilerledikçe duyguları düşünceleri değişecek.

Haberler gerçekten can sıkıcı ne zaman izlesem korkularım gün yüzüne çıkıyor
(2,483 puan) tarafından
Babadan korkmasi inanki daha iyi hep eliniz ustunde olsun beklemedigi anda beklemedigi yerde karsina cikin annem ben geldim seni gormeye geldim hadi bi yerlere gidelim diyin
tarafından
Fazlasıyla öyleyiz kuzum..

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 545 göst.
1 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,759 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 53 göst.
14 Kasım 2023 Diğer kategorisinde ElaLii (557 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 219 göst.
10 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Asyemurrr6333 (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 235 göst.
17 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ecenin annesiii (1,103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,724 soru

24,076,419 cevap

330,950 kullanıcı

...