0 oy
338 göst.
Diğer kategorisinde (2,929 puan) tarafından
Granit kalıp yapladım katı yağ ile güzelce soğuyuncamı ters ceviriyorsunuz sıcakkenmi ters ceviriyorsunuz

19 Cevaplar

+1 oy
(5,140 puan) tarafından
Valla defalarca yapıştıran ben çaresi sıvı yağ da buldum

Sicakken bile çıkıyor 
-Reklam-
+1 oy
(272 puan) tarafından
Margarini iyice sür sonra un koy serpiştir kalıbı ters çevirip hafif çırp fazla unu dökülsün ben hep öyle yapıyorum asla yapismiyor 
(2,056 puan) tarafından
Bende öyle yaptım yapıyorum hatta una bile gerek yok
0 oy
(1,756 puan) tarafından
Ben sıvı yağ ve unla yagliyorum 15 dakika bekletip çeviriyorum çıkıyor 
(2,929 puan) tarafından
Sıcakkenmı soğukken mi ters ceviriyorsun
(1,756 puan) tarafından
Tam soğuk olmuyor ama tam sıcak ta olmuyor 15 dakika sonra ortalama ceviriyorum
(272 puan) tarafından
İlk 5/10 dk bekliyorum ılık olunca ters çeviriyorum sıcaken cevirirsen parcalana bilir
0 oy
(1,982 puan) tarafından
Soğuyunca kalipla birlikte bir kaç kez tezgaha vurup ters çeviriyorum sıvıyağ ile yagliyorum
0 oy
(1,478 puan) tarafından
Katı yağ ile iyice yağla fırından çıktıktan 5 dk sonra ters çevir hemen çıkıyor ben öyle yapıyorum 
0 oy
tarafından
Buzlukta ne kadar uzun süre bekletirsem kalıbı, o kadar güzel ve çabuk çıkıyor. Katı yağ ile yağlayıp unluyorum. Buzluğa atıyorum. Bazen sabahtan falan atıyorum iyice beklesin diye

Kek piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca çeviriyorum rahatlıkla çıkıyor

Kaliteli bir kalıp da değil bendeki.
0 oy
(5,469 puan) tarafından
Ben sıvı yağla yagliyorum fırından çıkarınca direk ters çeviriyorum çıkıyor direk 
0 oy
tarafından
Ben de ilk deneme hüsrandi katiyagla yagladum un serptim soğuyunca kendi çıktı 
0 oy
(2,640 puan) tarafından
Ben sadece tereyaği sürüyorum eritmeden sonra keki döküyorum. Sicakken de çıkıyor. Sıvıyağ ile denedim yapıştı maalesef. 
0 oy
tarafından
Direk çevirme tatlım tepsi tutmasa bile sicagiyla kek dağılır ona da biraz zaman ver 
0 oy
(2,763 puan) tarafından
Soğuyunca ters çeviriyorum. Üzerini havlu ile kapatıyorum o şekil soğumaya bırakıyorum. Sonra kendi düşüyor zaten.
0 oy
(357 puan) tarafından
benimde granit canım yağı sürünce altına biraz un serpiyorum kalıba sonra keki döküyorum bide fırından çıkınca ilk beş dk kekin üstünü ortuyorum mendille dinleniyo sonra ters çevirip çıkarıyorum cnm öyle yap istersen hep de çok güzel çıkar kekleriim♥️
0 oy
(30,106 puan) tarafından

Sıcak olunca çıkmıyor ikidir benimde yapışıyor ya

0 oy
(6,918 puan) tarafından
Iyice yagliyorum firindan cikinca ters cevirip koyuyorum yada nemli bez koyuyorum sonra pat pat vuruyorum cikiyor :)
0 oy
(1,571 puan) tarafından
Margarinle yaglayıp susam serpiyorum biraz. Sonra buzdolabina koyuyorum kalıbı. Kek harcini hazirlayasiya kadar. Bi de böyle dene istersen. Soguyunca cikartiyorum genelde ya da biraz ılıyınca.
0 oy
(1,290 puan) tarafından
Katı yağla yaglayıp soğuduk tan sonra terscevırıyorum hemen çıkıyor
0 oy
(1,183 puan) tarafından
Tereyağ veya margarinle güzelce yagliyorum ilk önce o yaglamayi yapıyorum sonra kalıbı buzdolabına koyup keki yapıyorum o zamana kadar kaliptaki yağ dönüyor

 Üzerine kek harcını koyup fırına koyuyorum çıkarınca hemen ters çeviriyorum ve mis gibi o dk da çıkıyor.  Hiç fire vermedim bu zamana kadar 
0 oy
(2,405 puan) tarafından
Bende hep margarin, un yapardım çoğu zaman çıkmazdı şimdi ise sadece sıvı yağ ile güzelce yağlıyorum, ıslak bir bezin üstüne koyuyorum soğumasını bekleyip öyle çıkarıyorum 
0 oy
(2,523 puan) tarafından
Sıvıyağ ile yaglaman gerekir.sicakken çıkarmaya çalışma ilikken yada soğuyunca ters cevir

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 353 göst.
0 oy
4 cevap 127 göst.
7 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 311 göst.
9 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Prensannesizey (524 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 452 göst.
6 Aralık 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde MARMELAT -_- (775 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,469,024 soru

24,066,948 cevap

330,419 kullanıcı

...